Jump to content

Προφίλτρο αντίστρωφης όσμωσης; ή φίλτρο για εμάς;


Mitrizakis Nikos

Recommended Posts

Σήμερα λοιπόν είναι μεγάλη μέρα! Ήρθε και η όσμωση μου και μαζί με το refractometer και το TDS που περιμένω νομίζω ότι είμαι ΟΚ για να τσεκάρω τω νεράκι που θα βάζω στο ενυδρείο μου!!! Ο λόγος που άνοιξα το post όμως είναι άλλος… Όπως μου είπανε και τα παιδιά αλλά και διάβασα για να έχω μια καλή λειτουργία της όσμωσής μου πρέπει να την προφυλάξω από το Cl. Βέβαια θα μου πείτε, δεν έχει άνθρακα η όσμωση που πείρες; Βέβαια και έχει αλλά δυστυχώς ο άνθρακας δεν κρατά όλο το ποσό Cl. Σκεπτόμενος λοιπόν τι να κάνω, επισκέφτηκα ένα κατάστημα πώλησης φίλτρων οικιακής χρήσεως προκειμένου να λύσω το μυστήριο του άνθρακα. Έτσι ο κύριος στο μαγαζί μου πρότεινε ένα συμπαγή τύπο φίλτρου ο οποίος κατακρατεί 100% το Cl, Β.μέταλα και άλλες βλαβερές ενώσεις που υπάρχουν στα δύκτια των περισσοτέρων πόλεων. Καθώς λοιπόν ήμουν χαρούμενος για αυτό που είχα βρει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μου έκανε την εξής ερώτηση: «φίλτρο για εσένα έχεις;». (αλήθεια πόσοι από εσάς έχετε καλά φίλτρα για τον εαυτό σας:welcome: Ένιωσα ανώριμος και επιπόλαιος καθώς συζητούσα για την αγορά επιπλέον φίλτρου, πέραν της όσμωσης, ενώ για εμένα δεν φρόντισα να πάρω ούτε ένα τούλι να δέσω στη βρύση για να μην πίνω τα χώματα!!! Με τα πολλά και με τα λίγα και αφού ξεπέρασα το σοκ βρήκα μία λύση με την οποία θα βολευτώ και εγώ αλλά και τα ψαράκια μου! Θα τοποθετήσω ένα φίλτρο τέτοιου τύπου και θα το συνδέσω με τη βρύση στην κουζίνα. Θα αφήσω όμως και τη θέση που χρειάζομαι για να συνδέσω και την όσμωση μου. Έτσι θα χρησιμοποιώ το φίλτρο αυτό σαν προφίλτρο της όσμωσης και σαν φίλτρο πόσιμου νερού για εμένα!!! Αυτά…

Link to comment
Share on other sites

Μαζί με τα ψαράκια σου, λοιπόν προστατεύεις και το εαυτό σου.

Πολύ καλή κίνηση, αφού στο νομό Μαγνησίας, το πόσιμο νερό έχει υψηλές περιεκτικότητες σε μαγνήσιο. :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Με αυτον τον τροπο φυλε Νικο αυξανης κατα ενα αρκετα μεγαλο βαθμο η ζωη των προφιλτρων τις Α\Ο

Καλη συνεχεια

Και των νεφρων σου θα ελεγα.. :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Νικο σιγουρα εκανες μια καλη κινηση πρωτα για σενα και μετα για την Α.Ο. σου :welcome:

Ευτυχως τα τελευταια χρονια πινω μονο εμφιαλομενο νερο (τουλαχιστον στο σπιτι) γιατι με αυτα που ειδα οταν αλλαξα το προφιλτρο τρελαθηκα :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Μάνο σίγουρα θα πάει καλύτερα έτσι η όσμωση καθώς θα της δίνω νερό αρκετά καθαρό και με 0 Cl. Όσο για τα εμφιαλομένα νερά...άσε... Δεν είναι θέμα του post και δεν θα επεκταθώ. Πάντως μην τα πολυεμπιστευεσαι!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...