Jump to content

Sos Καθαρισμα Ενυδρειου 2 Χρονων Με Φιλτρο Βυθου


Recommended Posts

Μετα απο συμβουλες και παροτρινση μελων (λογο προβληματος με αλγη και ΝΟ3) ειπα να καθαρισω ολοκληρωτικα το ενυδρειο και να βγαλω το φιλτρο βυθου. Εβγαλα τα ψαρια και τα τοποθετησα σε ενα μεγαλο βαζο δαπεδου απο ΙΚΕΑ, εβαλα νερο απο το ενυδρειο και το συνεδεσα με το εξ. φιλτρο που ειχα.Αφου εβγαλα ολο το νερο ηρθε η σειρα του χαλικιου που ειχε. Ολα καλα μεχρι εδω. Τωρα ηρθε η σειρα να σηκωσω το φιλτρο βυθου. Περιμενα να ειναι βρωμικο αλλα οχι και ετσι....ενα καφετι σαν μυτητας πραμα αλλα και μια μαυρη βλενα-σκουλικι-μαζα και γω δεν ξερω τι ηταν γεματο απο κατω.. απορω πως ο κυκλοφορητης δεν τα εβγαζε μεσα στο κυριως ενυδρειο.

Το ΣΟΣ ειναι λογο του οτι δεν ξερω τι μπορει να ειναι αυτο....και δεν ξερω και με τι να το καθαρισω..φοβαμαι μηπως ειναι τπτ βλαβερο.

Θα προσθεσω και 2 βιντεο που τραβηξα για να δειτε......

Το upload ειναι βασανιστικο.....

Link to comment
Share on other sites

Όπως θα είδες θέλει μεγάλη μανουρα για καθαρίσεις ένα τέτοιο φιλτρο

Εγώ στη θέση σου θα το καταργουσα ένα τέτοιο φιλτρο και θα έβαζα αλλού είδους φιλτρο Για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικα ξεπλεινα τα πλαστικα τουβλακια με αφθονο,πολυ ζεστο νερο(οχι βραστο) και μια παλια οδοντοβουρτσα.Ειχα κρατησει το μισο νερο του ενυδρειου και το προσθεσα αφου το ξαναστησα απ την αρχη.Δεν ειχα προβλημα με τα ψαρια,πηγαν ολα καλα.Παντως επειδη ειναι επιπονη η διαδικασια να καθαριζεις το φιλτρο βυθου,εστω μια στο τοσο το αντικατεστησα με εσωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

ευτυχως εχω και εξωτερικο....τελος το φιλτρο βυθου...σκεφτομαι μονο αν το βαλω να το κανω αντιστροδης ροης για να μην βρωμιζει ο βυθος αλλα δεν ξερω αν αυτο θα ειναι καλο ή οχι..θα ψαξω στο φορουμ να βρω μηπως το εκανε κανεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...