Jump to content

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ICK...


Recommended Posts

:thumbup: To ενυδρειο μου (96λιτ. -82καθαρο)ειναι στρωμενο απο εξαμηνου.Σ αυτο συγκατοικουν 1 Βotia Modesta,2 Albino redfin sharks,5 Tiger barbs,2 Golden barbs,2 silver tipped tetra και 2 apple snails.Κανοντας μια αλλαγη μεγαλη της ταξης του 50% και αφου περασε περιπου μιση μερα και γυρνωντας απο τη δουλεια ειδα τον Botia να εχει ικ.(Εχει 2-3 ασπρα στιγματα στν ουρα του,και τριβεται "σπινιαροντας" στο χαλικακι).

-Αμεσως προχωρησα σε ανοδο της θερμοκρασιας (απο 25,5 σε 30 οC) σταδιακα και μεσα σε ενα 24ωρο περιπου.Εβαλα κατοπιν 4 κουταλιες της σουπας ενυδριακο αλατι το οποιο ειχα διαλυσει σε ενα ποτηρι με νερο του ενυδρειου μου.(αυτο εγινε σημερα στις 8.00π.μ.)

-Το πρωτο μου προβλημα ηταν οτι το νερο θολωσε τοσο πολυ που αρχισα να μπαινω σε διαφορες σκεψεις(μηπως το αλατι που εβαλα-SERA mineral salt-δεν ειναι το σωστο,αλλα τυχον για ενυδρεια αλμυρου νερου κ.τ.λ).

-Στη συνεχεια θα βαλω κι αλλο αλατι μεχρι 0,3%,δηλαδη για τα 82 λιτρα μου(καθαρο) περιπου 240 γρ??

Το γεγονος οτι δεν εβαλα κιαλλο αλατι ειναι απο φοβο και μονο, κι αυτο γιατι αν και το νερο δειχνει να καθαρισε, ολο το ενυδρειο ειναι σαν να το πασπαλισαν με αλευρι...

-Εδω να πω οτι μεσα στο ενυδρειο δεν υπαρχουν αληθινα φυτα καθως μια "ντοματια"(Hygrophila diformis)

που ειχε τοποθετηθει την προπαραμονη της εκδηλωσης του ικ αφαιρεθηκε αρον-αρον.

-Τωρα 16.30 σκεφτομαι να προχωρησω στην κανονικη δοση ενυδρ.αλατιου καθως απο οτι παρατηρω υπαρχει επεκταση του ικ και σε 2 Tiger barbs.Γνωμες???

Συγνωμη για τυχον αστειες αποριες("ενυδρεια αλμυρου νερου")

:welcome::thumbup:

Link to comment
Share on other sites

-Ξεχασα να προσθεσω οτι το φιτρο μου ειναι αυτο με το μπλε σφουγγαρι και ο κυκλοφορητης μου EHEIM ,o οποιος "τρεχει" με 600λιτ/h ωστε να εχω καλυτερη οξυγονωση. :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...