Jump to content

Ζέμπρα Ντάνιο Έγκυος


Recommended Posts

Καλησπέρα σας πήρα χθές μια θηλυκιά ΄ζεμπρα ντάνιο και διαπίστωσα πως είναι έγκυος, μπορώ να διακρίνω τα αυγά καθαρά... αυτό που δεν ξέρω είναι πότε θα γεννήσει ώστε να την βάλω στο άλλο ενυδρείο που έχω με το δίχτακι από κάτω... πρέπει να την βάλω με τον αρσενικό μαζί ? αλλά το πιο σημαντικό είναι πότε να το κάνω αυτό... δεν θέλω να την στρεσσάρω βάζοντας την πιο νωρίς σε ένα άλλο ενυδρείο... επίσης και κάτι άλλο στο ενυδρείο το κανονικό εχο 4 ντάνιο, 3 πλάτυ και 2 γαρίδες μπαμπού στον πάτο έχω λευκή πολύ ψιλή άμμο που μοιάζει υπερβολίκά με αυγουλάκια... μήπως αν την αφήσω μέσα στο ήδη υπάρχον ενυδρείο τα αυγά δεν θα κινδυνεύουν να φαγωθούν γιατί δεν θα φαίνονται? σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Αν κάνει γλύκιες με συγκεκριμένο αρσενικό βάλτα τότε και τα δύο μαζί από τώρα και άσε τα να κάνουν παιχνίδι. Αλλά αφού έχεις μόνο 4 μπορείς να τα βάλεις και όλα μαζί.

Link to comment
Share on other sites

παρά είναι μικρό το ενυδρείο για να τα βάλω όλα μαζί.... άσε που αν τα βάλω όλα μαζί υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να φαγωθούν τα αυγά...

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε και στο youtube βιντεάκια με Danio rerio breeding για να πάρεις ιδέες.

Link to comment
Share on other sites

Θα κανεις οπως λες θα τα βαλεις σε αλλο ενυδρειο το ζευγαρι,και θα τα αφησεις εκει μεχρι να γεννηση εννοητε με το δίχτυ απο κατω.

Αν τα αφησεις μεσα στο ενυδρειο σου το κανονικό δεν εχουν καμια τυχη τα αυγα,θα τα φανε μολις πεσουν κατω.

Link to comment
Share on other sites

μα δεν θα ξεχωρίζουν τα αυγά απο την άμμο που έχω... και να τα βάλω από τώρα? μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω πότε πλησιάζει η ώρα για να βγάλει τα αυγά της?

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, πρώτα από όλα θα πρέπει με την πείρα σου να μπορείς να ξεχωρήσεις τα θηλυκά από τα αρσενικά. Τα θηλυκά είναι πιο γεμάτα και στρογγυλεμένα και τα αρσενικά πιο ντελικάτα και έντονα χρωματισμένα.

Από τα αρσενικά θα διαλέξεις το πιο δραστήριο και έντονα χρωματισμένο.

Από όσα έχω διαβάσει το θηλυκό "κρατάει" τα αυγά του μερικές μέρες μέχρι να βρει τον κατάλληλο τύπο ή τις κατάλληλες συνθήκες. Όσο πιο φουσκωμένο είναι και όσο πιο ευδιάκριτα είναι τα αυγά στην κοιλιά τόσο πιο κοντά είναι στο να γεννήσει.

Τα αυγά θα τα βρούνε πολύ εύκολα, αλλά και τα αυγά να μη βρουν τα μικρά όταν και αν εκολαφθούν πως θα γλιτώσουν; Στο ενυδρείο τα αυγά κινδυνεύουν και από τα σαλιγκαράκια... :)

Link to comment
Share on other sites

τα αυγά γονιμοποιούνται αφού βγουν δηλαδή έξω για αυτό και πρέπει να βάλω και τον αρσενικό μαζί? και πώς θα καταλάβω ότι έχουν γονιμοποιηθεί? ι τηα περιμένω μέχρι να βγουν τα μικρά?

Link to comment
Share on other sites

Ναι τα αυγά γονιμοποιούνται εκτός του σώματος του θηλυκού. Όταν γίνεται αυτός ο έντονος χορός και το κυνηγητό που βλέπεις στα video.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα link πρώτα βάζεις το θηλυκό για να εξοικειωθεί με τον χώρο και να προσαρμοστεί και μετά από κάποιες ώρες το αρσενικό ώστε να μην παραπάρει αέρα ο μάγκας :D. Από τη στιγμή που ξεφουσκώσει το θηλυκό το πιο πιθανό είναι να έχουν γονιμοποιηθεί και τα αυγά. Βέβαια παίζει ρόλο και η πείρα του ζευγαριού. Δεν απογοητευόμαστε από την πρώτη αποτυχία.

Το ζευγάρι πρέπει να απομακρυνθεί μόλις γεννηθούν τα αυγά, ώστε ούτε να υπάρχει πιθανότητα να φάνε κάποια από αυτά, αλλά ούτε και να μολύνουν-βρωμίζουν το νερό :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...