Jump to content

EHEIM ή μήπως JBL?


marinoss

Recommended Posts

Έχω ένα ενυδρείο 90 λίτρων και χρησιμοποιώ το εσωτερικό φίλτρο FLUVAL 2Plus. Λόγω της συχνής συντήρησης σκέφτομαι να το αναβαθμίσω με ένα εξωτερικού τύπου.

Είμαι μεταξύ των EHEIM ECO2234, PRO2224, PRO II 2026 και JBL 250. Οι αντίστοιχες τιμές στο aquaristic.net είναι περίπου €66, €90, €136 και €73.

Πιστεύετε ότι τα χαρακτηριστικά του 2026 δικαιολογούν την διαφορά στην τιμή?

Έχει κάποιος εμπειρία με τα JBL?

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω JBL δουλεύει εδώ και τρία χρόνια τελείως αθόρυβα χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Και η ποιότητα του νερού είναι άριστη.

Πιστεύω ότι η eheim έκανε μεγάλο όνομα για αυτό και η ανάλογη τιμή της. Είναι βέβαια κορυφαίο φίλτρο αλλά και τα άλλα δεν πάνε παρακάτω.

Link to comment
Share on other sites

Από τα 2 αυτά σίγουρα θα σου πρότεινα το eheim. Είχα για 3-4 μήνες ένα μεσαίο εξωτερικό φίλτρο της jbl και η απόδοσή του ήταν απαράδεκτη.

Ρίξε όμως μια ματιά και στα φίλτρα της sera πριν αποφασίσεις. :)

Link to comment
Share on other sites

Είναι γεγονός ότι για τα λίτρα μου το 2213 με καλύπτει και είναι και σε καλή τιμή. Δεν είναι όμως μειονέκτημα που δεν έχει ξεχωριστά καλάθια? Αν πάρω μεγαλύτερο φίλτρο απ’αυτό που χρειάζομαι (π.χ. PRO II 2026) θα έχω κάποιο πρόβλημα ή μπορώ να ρυθμίσω την ροή?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δεν θα έχεις πρόβλημα με το 2026. Ισα-ίσα είναι καλύερα η φίλτρανση να είναι μεγαλύτερη απο αυτό που απαιτήται. Ασφαλώς και μπορείς και να μειώσεις την ροή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...