Jump to content

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ?


Recommended Posts

Ηρθα κι εγω στην παρεα.Κατ αρχας συγχαρητηρια για το καταπληκτικο site.Εγω εχω εδω και μερικους μηνες ενα εκατοσταρι θαλασσινο και απο τοτε που εκανα δυο κοντινες αντιβιωσεις και μου ανεβηκε η αμμωνια μαλλον λογω ελλειψης βακτηριδιων,κι ενω οι μετρησεις μου ηταν καλες εχασα 4-5 ψαρια.Τα 2 που εχω τωρα φερονται πολυ αγχομενα και φοβαμαι να παρω αλλα αν και οι μετρησεις μου ειναι παλι πολυ καλες.Αν εχετε καμμια ιδεα θα την ακουσω ευχαριστως.Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας, αγαπητέ 'alexis' και ιδιαίτερα στην θαλασσινή παρέα.

Θα πρότεινα να αφήσεις να περάσουν, τουλάχιστον, τέσσερις εβδομάδες μετά το πέρας της θεραπείας και εφόσον δεις ότι οι τιμές των αμμωνιακών παραγώγων, παραμένουν σωστές και σταθερές, τότε να βάλεις ένα μόνο ψάρι.

Θα παρακολουθήσεις και πάλι τις τιμές, μέχρι να σιγουρευτείς ότι το βιολογικό σύστημα του ενυδρείου σου, αναβαθμίστηκε και προσαρμόστηκε στην αύξηση του βιοφορτίου και της τροφής.

Αυτό μπορεί να διαρκέσει μία βδομάδα ή και πολύ περισσότερο, ανάλογα πάντα με το μέγεθος του ψαριού και τις διατροφικές του συνήθειες.

Αντίστοιχα ενεργείς και για το επόμενο ψάρι κλπ.

Μια απότομη αύξηση του βιοφορτίου, θα επιφέρει απότομη μείωση της βιολογικής απόδοσης του βιολογικού μηχανισμού του συστήματος.

Αυτό θα ρίξει κατά πολύ το ανοσοποιητικό σύστημα των ψαριών, παρόλο, που πιθανά να μην ανιχνεύσεις ποτέ αμμωνία ή νιτρώδη στο νερό.

Το αποτέλεσμα είναι, τα ψάρια σου να εμφανίσουν και πάλι κάποια ασθένεια ή παρασιτίαση.

Γενικά, προσθέτουμε σταδιακά - παρατηρούμε την πορεία προσαρμογής του συστήματός μας - σιγουρευόμαστε για την σταθεροποίησή του - και πάλι από την αρχή.

Καλή συνέχεια

Φιλικά

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας Αλέξη.. :)

Αν θέλεις κάνε μας και μια παρουσίαση του ενυδρείου σου( εξοπλισμός κ.λ.π )

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...