Jump to content

γεννα σκαλαριων


Recommended Posts

Προχθες στο κοινοβιο , πανω στο τζαμι ειδα πολλα αυγα απο σκαλαρακια. Δυστυχως ομως διαπιστωσα οτι παρολο που ηταν πολυ προστατευτικοι γονεις η μαμα τα εφαγε. Απο οτι βλεπω ομως γενικα ειναι συνηθες το φαινομενο. Θα ηθελα παντως οσοι μπορουν να μου στειλουν οποιαδηποτε πληροφορια που θα φανει χρησιμη για επομενη γεννα. Ευχαριστω και καλη χρονια!

Link to comment
Share on other sites

Ποτε τα εφαγε; Την ιδια μερα; Ηταν γονιμοποιημενα τα αυγα; Ηταν η πρωτη γεννα; Παραμετροι νερου; Συγκατοικοι;

Link to comment
Share on other sites

Τα εφαγε την ιδια μερα. Απο συγκατοικους silver, κλοουν, πλακοστομος, και μικρα σκαλαρακια. Οι παραμετροι του νερου ειναι ενταξει.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν ηταν γονιμοποιημενα , αν τρομαξει, αν δεν μεινει φως ανοιχτο το βραδυ, λογω απειριας, ακομα και λογω χαρακτηρα του ψαριου μπορει να τα φαει τα αυγα.

Ετσι κι αλλιως ακομα και ζευγαρι να εχεις και να ειναι γονιμοποιημενα τα αυγα τους, με τον κλοουν και τον πλεκο μεσα, παρα πολυ χλωμο να μεινουν αφαγωτα.

Σε ποσα λιτρα τα εχεις ολα αυτα;

Link to comment
Share on other sites

ΣΕ ενα 240αρι. Τι προτεινεις? Εχω αλλο ενα 100αρι με guppy. Υπαρχει κι ενα 25λιτρο αλλα ειναι πολυ μικρο νομιζω.

Link to comment
Share on other sites

Αν θελεις αναπαραγωγη καλυτερα ειναι να μπει μονο το ζευγαρι (μονο του, ουτε πλεκο, ουτε cory κανενα αλλο ψαρι) σε ψηλο ενυδρειο 100-120 λιτρων και να κανει τις γεννες εκει. Προσπαθεις να βοηθησεις το ζευγαρι δημιουργωντας εκει οσο καλυτερες συνθηκες μπορεις δηλ. ΡΗ γυρω στο 6,8-7, ΚΗ και GH οσο γινεται κατω απο 10 (5-6) αν και τα δικα μου εχουν βγαλει μικρα με ΡΗ 7.5, ΚΗ 9 , GH 12-13 αλλα λεμε τωρα τις καλυτερες τιμες.

Τα φυτα βοηθαν. Απο κει και περα αφηνεις το ζευγαρι να αποκτησει καποια εμπειρια και μετα δεν θα χρειαστει να κανεις τιποτα αλλο, τα αναλαμβανει ολα το ζευγαρι.

Αλλιως μολις τελειωσει την γεννα το ζευγαρι εκει που τα εχεις, βγαζεις τα αυγα και τα βαζεις σε ενα δοχειο-ενυδρειο-μαιευτηριο 20λιτρων και ακολουθεις μια, κατα την γνωμη μου, χρονοβορα και δυσκολη διαδικασια με πολυ φροντιδα ωστε να τα εκκολαψεις και να τα μεγαλωσεις εσυ.

Αν ψαξεις στην κατηγορια κιχλιδες Αμερικης ολο και περισσοτερες πληροφοριες για αυτη τη διαδικασια θα βρεις.

Εδω και μια σελιδα με καποιες πληροφοριες (στα αγγλικα).

Και εδω ενα ξενο φορουμ για αγγελοψαρα.

Κανοντας και μια αναζητηση στο google με λεξεις οπως angelfish, Pterophyllum scalare, αγγελοψαρα, σκαλαρια κτλ. δεν μπορεις να φανταστεις ποσες πληροφοριες θα βρεις.

Παντως εγω με τις γεννες των αγγελων μου εχω δει απιστευτη συμπεριφορα και πιστευω οτι αξιζει τον κοπο να τα βαλεις μονα τους να γεννησουν και να μεγαλωσουν τα ιδια, τα μικρα τους.

Ενα παραδειγμα θα σου πω:

καθε βραδυ, δεκα λεπτα πριν κλεισει το φως του ενυδρειου, η θυληκια μαζευει τα μικρα με το στομα της, τα πηγαινει σε ενα μερος και δεν τα αφηνει να φυγουν απο εκει. Πως καταλαβαινει οτι θα κλεισει σε λιγο το φως δεν ξερω.

Link to comment
Share on other sites

Σ'ευχαριστω πολυ Past! Πολυτιμες οι συμβουλες σου και ιδιατερα ενθαρυντικο ειναι το τελευταιο σχολιο σου για το μαζεμα των μικρων απο τη μαμα! Να'σαι καλα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...