Jump to content

Διακοπες


Recommended Posts

Τι κανετε αμα πατε για τρεις ή και περισσοτερες εβδομαδες διακοπες με τα ενυδρεια σας (ταισμα κ.τ.λ.);

Link to comment
Share on other sites

Με το τάισμα μπορείς να τα βολέψεις με μια αυτόματη ταίστρα. Είσαι κομπλέ για κάνα μήνα.

Με την αναπλήρωση του νερού που εξατμίζεται υπάρχει θέμα. Μπορείς να έχεις προετοιμασμένα μπιτόνια με νερό και να έρχεται κάποιος να τα αδειάζει στο ενυδρείο.

Ο άνθρωπος που θα επιστρατευτεί καλό θα ήταν να ασχολείται κι εκείνος με το χόμπυ, να είναι έμπιστος (δλδ όντως να κάνει αυτά που θα συμφωνήσετε) και να τον εκπαιδέυσεις στον τρόπο που κάνεις εσύ τους χειρισμούς στο ενυδρείο.

Προσωπικά μετά από μια όχι τόσο ευχάριστη εμπειρία (έβαλα τον αδερφο μου να το προσέχει και κατέληξε να καεί το φίλτρο γιατί δεν αναπλήρωσε ποτέ το νερό και με το καπάκι ανοιχτό η στάθμη έφτασε ως τη μέση, και επιπλέον πείραξε το χρονοδιακόπτη και άφησε τη λάμπα να καίει 24ωρο!!!), κάνω μια αλλαγή νερού 2-3 μέρες πριν φύγω (ώστε αν υπάρξουν άμεσες επιπλοκές να τις προλάβω), βάζω την ταίστρα να ταίζει μια φορά την ημέρα, τσεκάρω πόση εξάτμιση έχω πχ στις 5 ημέρες και κανονίζω τις διακοπές μου ώστε να μπορώ να επιστρέψω στις 2 βδομάδες περίπου και να προσθέσω νερό, να ελέγξω κτλ.

Link to comment
Share on other sites

Μπιτονια χωρις να εχουν μεσα αεραντλια η κυκλοφορητη μη το δοκιμασεις,δεν κανει να μενει το νερο στασιμο για πολλες μερες.Για τοσο πολυ καιρο σιγουρα θελεις ανθρωπο να στο προσεχει που να ειναι γνωστης.

Link to comment
Share on other sites

Εάν δεν υπάρχει κάποιος να το προσέχει, μπορείς να πάρεις μια αυτόματη αναπλήρωση. Ετοιμάζεις ένα βαρέλι νερό, χωρητικότητας μεγαλύτερης από την προβλεπόμενη εξάτμιση, με μια αεραντλία μέσα και είσαι καλυμμένος. Τάισμα με αυτόματη ταίστρα. Προσωπικά αυτό κάνω κάθε καλοκαίρι που φεύγω και όλα πάνε καλά.

Προσοχή στους αυτοματισμούς. Πρέπει να τους λειτουργούμε κάποιο διάστημα ώστε να ελέγξουμε ότι λειτουργούν όπως θέλουμε.

Link to comment
Share on other sites

Αν βαζεις νερο ΑΟ στο ενυδρειο δεν υπαρχει κανενα απολυτος προβλημα να τα αφησεις τα πετονια και χωρις αερα/κυκλοφορητη απλα κλειστα παρα πολυ καλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...