Jump to content

Διακοπές Και Ρύθμιση Spraybar


Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα! :)

Επειδή έχω διαβάσει κατά καιρούς ιστορίες με μεγάλη εξάτμιση νερού κατά τις διακοπές και ο φταίχτης να είναι το spraybar, ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας, μήπως να το αφαιρέσω για το διάστημα που θα λείπω; (12 ημέρες)

Τώρα το έχω λίγο κάτω από την επιφάνεια, και να κοιτάζει ελαφρώς προς τα κάτω. Πρίν φύγω θα παραγεμίσω και όσο με παίρνει με νερό (+2-3cm). Απλά επειδή περιμένω μια μείωση λόγω εξάτμισης, αναρρωτιόμουν μήπως αφού πέσει η στάθμη παρακάτω απ'το spraybar αυξηθεί ο ρυθμός της εξάτμισης λόγω των πιτσιλιών?.. Πάντως από πείραμα που άφησα να κατέβει ήδη κάπως η στάθμη, δεν παρατήρησα να αυξήθηκε από αυτό επιπλέον η εξάτμιση.

Εαν υπάρχει κάποια εμπειρία για τη σημαντική αυτή λεπτομέρεια, καλοδεχούμενη! :)

Link to comment
Share on other sites

Τι θερμοκρασία πιάνει ο χώρος που έχεις το ενυδρείο; Στο χώρο αυτό υπάρχει aircondition; Λογικά αυτές τις 12 ημέρες το σπίτι θα είναι κλειστό και ο χώρος θα ανεβάζει υψηλότερες θερμοκρασίες. Συνεπώς θα χρειαστείς την όποια πιθανή περισσότερη εξάτμιση μπορεί να δημιουργήσει το spraybar. Στις συνθήκες που είναι τώρα το ενυδρείο τι εξάτμιση έχεις; (πόσα εκατοστά νερού σε πόσες ημέρες)

Link to comment
Share on other sites

Σωστές ερωτήσεις, τώρα με τους καύσωνες ο χώρος ανεβάζει μέχρι 30 περίπου.. όμως επεμβαίνω εκ των πραγμάτων το απόγευμα που επιστρέφω, με A/C... Με αυτά τα δεδομένα, έχω εξάτμιση πάντα λιγότερο από 1cm/ημέρα. Θα αφήσω 1-2 σημεία ώστε να υπάρχει κάποιος εξαερισμός του σπιτιού όταν θα λείπω, ώστε τουλάχιστον το βράδυ να πέφτει η θερμοκρασία του χώρου.

Εκεί που ποντάρω και καθώς πέφτει ήδη από το ερχόμενο ΣΚ η θερμοκρασία, είναι ότι δε θα έχουμε τέτοιους / τόσους καύσωνες στο εξής (οπότε και έχω μετρήσει πολύ λίγη εξάτμιση) - διαφορετικά βέβαια στη σπάνια πιθανότητα που θα έχουμε, θα πρέπει να έχω έτοιμο να στείλω καταδρομέα..

Link to comment
Share on other sites

Έχεις μόνο εσωτερικό φίλτρο ή και εξωτερικό;

Link to comment
Share on other sites

έχω ένα εξωτερικό 2026, κι ένα εσωτερικό (eheim bioflow) το οποίο θα το χαμηλώσω ώστε να μη πάρει αέρα..

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς εκεί είναι το πρόβλημα φίλε μου! Πολύ σωστά το έθεσες! Κατά τα άλλα, η εξάτμιση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι θετική καθώς κατεβάζει (λιγότερο ή περισσότερο) την θερμοκρασία του νερού. Προσοχή λοιπόν μη κατέβει πολύ η στάθμη του νερού και καεί το εσωτερικό φίλτρο.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία! :)

μόνο η λεπτομέρεια του spraybar έμεινε, να το αφαιρούσα ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...