Jump to content

Κομμένες ουρές σε Guppies και Καρδίναλιους


Kanetidis

Recommended Posts

Σήμερα παρατήρησα ότι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό Γκάπυ είχαν κομένες ουρές. Στο αρσενικό η ουρά του έχει κοπεί σχεδόν τελείως και απομένει μόνο ένα μικρό μέρος της στην βάση της ουράς. Στο θηλυκό η ουρά είναι κομμένη κατά μήκος σαν να έχει σκιστεί. Αφού κοίταξα και τα υπόλοιπα ψαράκια διαπίστωσα ότι και ένας καρδιάλιος έχει κομμένη την ουρά του. Λείπουν τα τελειώματα της ουράς. Μέσα στο ενυδρείο όλα τα ψάρια μου συνυπάρχουν ειρηνικά. Δεν παρατήρησησα ποτέ σημάδια επιθετικότητας. Μήπως ξέρει κανείς αν πρόκειται για καμιά ασθένεια; Περιμένω απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

μαλλον για finrot ακουγεται... αν η συνθεση των ψαριων σου ειναι αυτη στο προφιλ σου.

θεραπευεται με καθαρο νερο, καθαρα φιλτρα, προσθηκη "myxazin" της "waterlife" και ανοδο θερμοκρασιας στους 28ο για μια εβδομαδα.

θα βοηθουσε περισσοτερο καμια φωτογραφια.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά εχθές μετά από παρατήρηση εντόπισα ένα αρσενικό Γκάπυ που ενοχλούσε τα υπόλοιπα. Ενδέχεται ο αρσενικός να έχασε την ουρά του από αυτόν. Για το θηλυκό όμως δεν ξέρω ακόμα τι να πω. Από εχθές είναι απομονωμένο σε μια γωνία και δεν τρέφεται. Το πρόβλημα είναι ότι την περίμενα να γεννήσει, και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω προμηθευτεί από εχθές το μεσημέρι το baktopur της sera που είναι για το Fin Rot (δυστυχώς δεν με προλάβατε). Δεν θέλω όμως να χρησιμοποιήσω ακόμη φάρμακα αν δεν είναι απαραίτητα. Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να περιμένω λίγο διάστημα ακόμη για να είμαι σίγουρος. Δεν θα ήθελα να ταλαιπωρήσω τα ψάρια μου άδικα. Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον.

Link to comment
Share on other sites

Όπως είπαν και τα παιδιά μια φωτογραφία θα βοηθούσε. Γιατί αν όντως είναι fin rot και περιμένεις κι άλλο θα χειροτερέψει και τότε...

Link to comment
Share on other sites

Την θηλυκιά την έχω απομονώσει από εχθές διότι δεν έτρωγε και την ενοχλούσαν τα υπόλοιπα ψάρια. Την έβαλα λοιπόν μόνη της σε ένα μικρό ενυδρείο 25 Lt (με θερμοστάτη και ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι) και ξεκίνησα την θεραπεία της με το Baktopur της Sera. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει, και δεν είμαι και σίγουρος αν πρόκειται για Fin Rot. Μπορεί να μου γράψει κανείς τα συμπτώματα της Fin rot; Με την ευκαιρία σήμερα παρατήρησα δύο μικρά κόκκινα στίγματα στην αριστερή της πλευρά (σαν το κεφάλι της καρφίτσας σε μέγεθος), και ένα μεγαλύτερο στο κάτω χείλος του στόματος. Τα υπόλοιπα ψαράκια τρώνε και κολυμπούν κανονικά χωρίς να παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Προφανώς ο αρσενικός που είναι λίγο επιθετικός έκοψε την ουρά του άλλου αρσενικού και του καρδινάλιου. Ξέρει μήπως κανείς αν μπορώ να μειώσω αυτήν την επιθετική συμπεριφορά του ενός αρσενικού;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...