Jump to content

Άμμος


Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,

μια απλη ερωτηση, τι διαφορα εχει η φυσικη απο τη χαλαζιακη αμμο; Στο ενυδρειο θα μπουν τωρα αρκετα ευκολα φυτα κι αργοτερα κιχλιδες. Κανει η χαλαζιακη αμμος; Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Ναι η χαλαζιακη αμμος κανει για κιχλιδες.. Η απλη αμμος απο την παραλια ειναι εξισου καλη κ αυτη κ ειναι μια οικονομικη λυση ...Καλυτερη αμμος βεβαια για κιχλιδες ειναι ο αραγωνιτης...

Link to comment
Share on other sites

Και η χαλαζιακί άμμος είναι φυσική δεν είναι τεχνητή. Απλά με διάφορα τεχνικά μέσα μπορούμε να την ξεχωρίσουμε σε διάφορες κοκομετρίες (ψιλή, χοντρή) ή να στρογγυλέψουμε τον κόκκο πράγμα που μπορεί να γίνει και με την άλλη άμμο που αναφέρεις ως φυσική.

Η κοινή ποταμίσια άμμο προέρχεται από την αποσάθρωση των πετρωμάτων γενικά χωρίζεται στην χαλαζιακί, στην ασβεστολιθική και στην μεικτή άμμο.

Προτιμάμε της αγοραστές γιατί έχουν μια ποιο ομοιόμορφη κοκομετρία είναι συνήθως καθαρές και ουδέτερες και η πιθανότατες να δημιουργήσουν πρόβλημα είναι πολύ μικρές. Αντιθέτως αυτές που συλλέγουμε μόνη μας μπορεί να μας έρθουν κουτί ή να μας δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, συνήθως θέλουν πολλά ξεπλύματα, η κοκομετρια τους είναι ανομοιογενές, και θέλει βράσιμο αλλιώς υπάρχει (όχι μεγάλο) κάποιο ποσοστό να μπουν στο ενυδρείο μας παθογόνοι οργανισμοί.

@xwriatis

Υπάρχουν και κιχλίδες που ζουν εκτός Αφρικής πχ δίσκοι, σκαλάρια, κριπενσης κτλ. Όπου ο αραγωνιτης μάλλον κακό κάνει. Φαίνεται άκουσες κιχλιδες και το μυαλό σου πήγε στις αφριάνες :)

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με το Χρηστό και να προσθέσω πάνω στα γραφόμενα του πως για κιχλιδες εκτός των αφρικανικών ενδείκνυται η χρήση της χαλαζιακης άμμου σαν πιο ουδέτερο υλικό μιας που ο αραγωνιτης και η θαλασσινή άμμος έχουν την ιδιότητα να κρατούν ψηλά της σκληρότητες του νερού πράγμα επιθυμητό μόνο για την Αφρική!

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά είναι η χαλαζιακη άμμος για τα kribensis, μπορείς εναλλακτικα να χρησιμοποιήσεις και ψιλοκο χαλίκι!

Έγινε επεξεργασία - ebenos
Link to comment
Share on other sites

κατι τελευταιο, επειδη ειμαι ακομα μπερδεμενη και δεν ειμαι σιγουρη για γτο τι θα βαλω, η χαλαζιακη αμμος κανει και για κοινωνικο με guppies mollies platties?

Link to comment
Share on other sites

Είναι ουδέτερο υλικό και δεν σε πειράζει όπου κιαν την χρησιμοποιήσεις!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...