Jump to content

Περι σκληρότητας νερού...


gilmour

Recommended Posts

Καλημέρα κι από μένα.

Το ζήτημα που θέλω να θίξω και να ζητήσω τη βοήθεια σας, είναι η μεγάλη διαφορά στη σκληρότητα του νερού που παρατήρησα μεταξύ του νερού στο ενυδρείο μου και του νερού σε ενυδρείο καταστήματος.

Οι τιμές του νερού μου είναι

Gh=7

Kh=2

Ph=6,8

Θερμοκρασία 28.

Πιστεύοντας ότι τα νερά μου είναι καλά αποφάσισα να βάλω ακόμα ένα δίσκο στο ενυδρείο μου. Προτού αρχίσω την προσαρμογή μετράω το νερό του μαγαζιού και βλέπω ότι έχουμε σχεδόν ίδιο Ph και Κh αλλά το νερό τους έχει σκληρότητα Gh=15!!!!

Το αποτέλεσμα είναι (έτσι τουλάχιστον πιστεύω εγώ) ο δίσκος να έχει έντονη αναπνοή μέσα στο δικό μου ενυδρείο ενώ στα δικά τους ενυδρεία το ψάρι είχε κάτι παραπάνω από φυσιολογική αναπνοή. Ακόμα να πω ότι κατά τη διάρκεια της προσαρμογής έβλεπα τη βλέννα του ψαριού να αιωρείται μέσα στον κουβά που του έκανα προσαρμογή και την ανάσα του να γίνεται όλο και πιο έντονη.

Τι θα πρέπει να κάνω; Σκέφτηκα να ανεβάσω τη σκληρότητα του νερού μου στο 9-10,αλλά δεν κάνω τίποτα πριν το συζητήσουμε.

Θέλω ακόμα να προσθέσω ότι το νερό της βρύσης στην περιοχή μου έχει Gh=9 και Ph=7,5, οπότε πιστεύω ότι με αλλαγές νερού θα ανεβάσω τη σκληρότητα.

Link to comment
Share on other sites

Aν του έκανες καλή προσαρμογή δεν υπάρχει πρόβλημα. Το ψάρι μετά από 1-2 ημέρες θα αναπνέει κανονικά. Η διαφορά δεν είναι τόσο μεγάλη... Που να δεις για διαφορές γενικής σκληρότητας μεταξύ ενυδρείου μου και μαγαζιού γύρω στους 25 βαθμούς!!!!

Όσο για τη βλέννα είναι φυσιολογικό. Συνέχισε να παρατηρείς το ψάρι και ενημέρωσέ μας :)

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη σε ευχαριστώ για την απάντηση σου αν και καθυστερημένα...

Θέλω να πώ, πώς ακόμα και σήμερα η αναπνοή του είναι έντονη....

Παρόλαυτα έχει αρχίσει και τρώει... μάλιστα διεκδικεί την τροφή του ενώ τις πρώτες μέρες δεν πλησίαζε καθόλου....Είμαι ακόμα στην αναμονή.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...