Jump to content

Το ενυδρειο μου!


Recommended Posts

Ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας παρουσιασω το ενυδρειο μου. Αφου εδωσα τα 5 :) χρυσοψαρα που ειχα και μετα απο μια γερη απολυμανση γιατι την αποφυγη πισωγυρισματων παρουσιαζω:

Οχι δεν παρουσιαζω ακομα... Πρωτα να ευχαριστησω για την υπερπολιτιμη βοηθεια του το μελος της κοινοτητας μας filoxeno και γενικοτερα το forum ως πηγη πληροφοριων.

Το ενυδρειο:

ενυδρειο: BOYU 25L

φιλτρο: Resun minifilter 200 L/hr βιολογικο εσωτερικο

θερμαντικο σωμα: Jager 25W (μικρο του εχει πεσει)

λαμπα: μια φθοριου 9W

καπακι: γυαλινο ιδιοκατασκευη

Λειτουργει απο χθες το απογευμα, στρωσιμο εγινε με τη μεθοδο του μπολιασματος με υλικα φιλτρου απο στρωμενο ενυδρειο. Με το στησιμο προστεθηκε στο ενυδρειο και μια δοση ετοιμα βακτηρια για ενισχυση της βιολογιας και ενυδρειακο αλατι σε συγγεντρωση ~0,17% για να μειωθει το στρεσαρισμα των νεων ενοικων και για προληψη.

Ψαρια: 6 guppy αρσενικα ολα για να μην εχουμε γεννητουρια

Φυτα: κερατοφυλλο, ελοντεα και πολυσπερμα.

Παραμετροι νερου σημερα στη 13:00

NH4 0 υγρο τεστ

N02 0 υγρο τεστ

N03 ~5 στικ

GH >7 d στικ

ΚΗ ~3 d στικ

Ph 7.5 απο υγρο τεστ και ~7.2 απο το στικ

Θερμοκρασια 26-27 C

Φωτογραφιες:

post-2636-1168450272_thumb.jpgpost-2636-1168451020_thumb.jpg

post-2636-1168450392_thumb.jpgpost-2636-1168450902_thumb.jpgpost-2636-1168450975_thumb.jpg

edit: Οποια προταση εχετε να κανετε μη διστασετε!

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο πολύ όμορφο το ενυδρείο σου!

εγώ θα έβαζα ένα μικρο ξύλο!

Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Στέλιο.

Προχώρα προσεκτικά και με υπομονή και σιγά-σιγά θα το εξελίξεις και θα το ομορφήνεις με μεράκι και φαντασία, εμπλουτίζοντας και τις γνώσεις σου με νέες εμπειρίες. Εύχομαι καλή συνέχεια στο χόμπι, υγεία στα ψαράκια σου για να τα χαίρεσαι πολύ καιρό και σύντομα με ένα ακόμα μεγαλύτερο ενυδρείο. :)

Link to comment
Share on other sites

περη ορεξεως κολοκυθοπιτα

ΟΥΑΑΑΑΟΥ

τελειο η πρωτη φορα που συνδιαστηκε reef με τροπικο ενυδρειου γλυκου νερου την αφησα φενεται εντελος ψευτικη κατα την γνωμη μου

τα φυτα πολυ σημετρικα βαλμενα

σαν εκανες iwagumi με φυτα και παλι βεβαια δεν ειναι τριγωνο

βαλε καμια πετρα μικρη με riccia κανα ξυλο μικρο ομως για να μην φενεται μεγαλο το ενυδρειο και χαζεψε εδω για ιδεες

http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/index.php

Link to comment
Share on other sites

καποιος για μετάφραση?!? :excl:

ωραίο το ενυδρείο σου..φαίνεται μεγάλο και είναι μόνο 25λτ ε?

για το ξυλαράκι θα συμφωνήσω κι εγώ.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τις προτασεις. Σιγουρα θα βαλω ενα ξυλο μεσα και καποιες πετρουλες και λογικα θα κανω και καποια αναδιαταξη.

Τωρα σχετικα με την αφισα εχεις καποιο δικιο ΠΟΠΟ... Αυτη μου δωσανε και χωρις δευτερη σκεψη την εβαλα, βλεπεις δεν εχει αναπτυχθει το αισθητηριο μου τοσο πολυ που να δω την ασυμμετρια, αλλωστε τωρα κανω τα πρωτα μου βηματα στο χωρο.

Το iwagumi υποθετω το συναντησες με την τριβη σου στο αντικειμενο.

iwa θα πει πετρα/βραχος και gumi τοποτεθω, εχει να κανει δλδ με την τοποθετηση λιθων. Σχετιζεται επισης με βουδιστικες τριαδες αν το παμε πολυ πισω. Γενικοτερα χρησιμοποιειται ως ορος που χαρακτιριζει μια συγκεκριμενη τεχνικη στην αρχιτεκτονικη κηπων στην Ιαπωνια. Και απο εκει και περα διαδοθηκε η τεχνικη και στα ενυδρεια.

Τωρα σχετικα με την τοποθετηση ο ορος αυτος εχει μαλλον δυο εκδοχες, απο οσα βρηκα δλδ στην αναζητηση μου. Η μια χαρακτηρίζεται απο τοποθετηση που μαλλον δεν ικανοποιει καποιο προτυπο (στο χωρο των ενυδρειων) ενω η αλλη στην οποια μαλλον αναφερεσαι, και χρησιμοποιηθηκε και στους ιαπωνικους κηπους, βασιζεται σε ενα ισοσκελες τριγωνο οπου οι πλευρες του α προς β δινουν την αναλογια του χρυσου κανονα. Η αναλογια αυτη χαρακτιριζεται απο το ελληνικο γραμμα φ και ισουται με φ=(1+ριζα του 5)/2=1,618033989. Η αναλογια αυτη ειχε χρησιμοποιηθει σε μεγαλο βαθμο στην αρχαιοτητα απο τη σχολη των Πυθαγορείων, τον Παρθενωνα μεχρι τις πυραμιδες και πολλα πολλα ακομα αρχιτεκτονηματα, μηκη με αυτην την αναλογια υπαρχουν ακομα και στο ανθρωπινο σωμα και μπορει να χαρακτηριστει ως μια αναλογια που προσδιδει αρμονια οπου χρησιμοποιηθει. Και ολα αυτα ουτε τα γνωριζα και ουτε ειχα προθεση να τα χρησιμοποιησω στο στησιμο του πρωτου ενυδρειου μου αλλα μια και ειπες τον ορο iwagumi ειπα να κανω ενα ψαξιματακι να δω περι τίνος προκειτε. Τα αποτελεσματα αυτης της τεχνικης ομως ειναι πολυ ομορφα απ'οσο ειδα οποτε μπορει να επιχειρησω κατι..

Link to comment
Share on other sites

ευχαρηστω δν ειχα σκεφτει ποτε να ψαξω για πληροφοριες

αυτο δε το ειπα απο κακια μην παρεξηγυθουμε

μια τελεια ιδεα ειναι βαλεις κιαλο φως με μια ωραια πατεντα.......

παιρνις τρεις μυτερες πετρες τριγονικες και τις βαζεις οπως ειπες

μπροστα γρασιδακη cuba!!!

απο πισω απο τις πετρες γεματαο με hair grass η οτιδηποτε ψηλο γρασιδακι

πισω δεξια βαζεις μια αροματικα η καποιο ωραιαο κοκκκινο φυτο και στην αλλη γωνια τα φυτα που εχεις και ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΟΣ

στο στιε που σου εδωσα εχει πολλες φοτο και απο μικρα ενυδρεια μπορις να εμπνευστισ επισης το iwagumi δεν ειναι απαραιτητο να ειναι με πετρες στα ενυδρεια.....\

και αλλο λινκ για nano tank

http://www.plantedtank.net/forums/planted-nano-tanks/

Έγινε επεξεργασία - ΠΟΠΟ
Link to comment
Share on other sites

Α πολυ ωραια η προταση! Θα ξεκινησω να μελεταω κατι τετοιο. Αυτο που σκεφτομαι ομως ειναι οτι μηπως με ολα αυτα θα χρειαστει να αλλαξω υποστρωμα και να προσθεσω και CO2 απο μπουκαλα? Δεν θα ηθελα να μπλεξω με τοσο περοπλοκες υποθεσεις ακομα. Βεβαια καποια στιγμη θα γινει κι αυτο αν ειναι αναγκη. Ωραιο και αυτο το link, το πρωηγουμενο ηταν αρκετα αχανες σαν site και ψιλοχαθηκα.

Keep Going :)

Link to comment
Share on other sites

ωραια......

χερομαι που σου αρεσε η ιδεα μου

εχουμε και λεμε

τη υποστρωμα εχεις χαλικι αμμο ?????

αν εχεις χαλικι ειμαστε οκ αν εχεις αμμο προβλημα

αν και μου φενετε για χαλικι......

οποτε 2) co2 ειναι μικρο το ενυδρειο σου οποτε εχεις 2λυσεις diy κ excel της seachem

απο εκει και περα δεν εχεις αλλο προβλημα το φοτισμο να το ανεβασουμε στα 1 λ/w

υπαρχουν υπεροχες λαμπες

http://www.coralreefsupply.com/index.php?a...ting_cl_aqua_fw

οι κρεμαστες που πιανονται πανω στο ενυδρειο

ιδεες

http://www.aquaticplantcentral.com/forumap...-s-olympus.html

http://www.aquaticplantcentral.com/forumap...ano-layout.html

http://www.plantedtank.net/forums/planted-...pe-journal.html

Link to comment
Share on other sites

Μην μου αγχωνεστε!

Λοιπον χαλικι εχω στο ενυδρειο αλλα ειναι πολυ λιγο, αν απλωθει ομοιομορφα εχει παχος 1,5-2 cm. Δεν ξερω αν φτανει αυτο... μαλλον θα πρεπει να προσθεσω ε?

Ενα ερωτημα που γενναται ειναι πως θα γινουν διαρυθμισεις με τα ψαρια μεσα στο ενυδρειο, δεν θελω να τα στρεσαρω. Αν προσθεσω δλδ υποστρωμα πως θα γινει αυτο? Κατω απο το χαλικακι θα χρειαστει να βαλω κατι αλλο για να παιρνουν θρεπτικες ουσιες τα φυτα ή θα ριχνω λιπασμα σε υγρη μορφη?

Επισης σκεφτομαι να προσθεσω CO2 με ιδιοκατασκευη. Το ιδιο θα κανω και για λαμπες μονο πειτε μου οι απλες φθοριου ειναι ικανοποιητικες ή χρειαζονται καποιες αλλες?

Για φυτα σκεφτομαι να προσθεσω java moss στις πετρες, για γρασιδακι Hemianthus callitrichoides ''Cuba'' και πισω καποιο απο τα ακολουθα ηδη Lilaeopsis mauritiana, Echinodorus angustifolius οποιο ειναι πιο ευκολο.

Η ιδιοκατασκευη CO2 και ενα watt ανα λιτρο τους ειναι αρκετο? Τι αλλο θα χρειαστει?

edit: Αν και off topic, δεν ειναι φαρμακο, τεστ σε στικ ειναι 5σε1.

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

edit: Αν και off topic, δεν ειναι φαρμακο, τεστ σε στικ ειναι 5σε1.

Στην πρώτη φωτογραφία. Γιατί στην πέμπτη είναι βιταμίνες... :thumbup:

Για τα υπόλοιπα θα σου έλεγα ότι γενικά 1 W ανά λίτρο είναι πολύ και χρησιμοποιείται κυρίως για πυκνοφυτεμένα με σταθερή παροχή co2 και με δύσκολα φυτά. Επίσης κάποια από τα φυτά που αναφέρεις, προϋποθέτουν γνώσεις, εμπειρία και πολύ χρόνο, έχοντας μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη διατήρησή τους. Καλό είναι (κατά τη γνώμη μου πάντα), ένας νέος στο χόμπι να ξεκινάει με πιο απλές κινήσεις στη "σκακιέρα" του φυτεμένου, μέχρι να μάθει καλά το πολύπλοκο θέμα "Φυτά - λίπανση - φωτισμός". Δεν προσπαθώ να σε αποτρέψω, απλά να ξέρεις ότι δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα και θα χρειαστείς πολύ ψάξιμο και διάβασμα σχετικά, για να μην βρεθείς με πλούσιες καλλιέργειες... άλγης! (όπως εγώ ας πούμε...) :excl:

Χαλίκι είναι εύκολο να προσθέσεις λίγο-λίγο χωρίς να στρεσαριστούν ιδιαίτερα τα ψάρια και χωρίς να τα κάνεις μαντάρα μέσα. Με ένα πλαστικό μικρό ποτηράκι μπορείς να το ρίχνεις αργά, τοπικά στα σημεία που θέλεις και να το απλώνεις μετά με ένα καλαμάκι ή πιρούνι.

Υπόστρωμα θα χρειαστείς μόνο εάν βάλεις δύσκολα φυτά και πολλά. Εγώ στα ενυδρεία μου δεν χρησιμοποιώ υπόστρωμα και όπου έχω προσέξει τα φυτά, δεν έχω άλγες και η ανάπτυξή τους είναι μια χαρά.

Θα χρειαστεί σου ξαναλέω ΠΟΛΥ διάβασμα σχετικά, γιατί είναι δύσκολος τομέας και χρειάζεται ακρίβεια και γνώση στους διάφορους χειρισμούς, ώστε να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.

Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία σε ότι κάνεις. :)

Link to comment
Share on other sites

καλα μη τρομαζεις

δεν ειναι δα και θαλασσινο

μη τρομαζεις ετσι τα αντιμετωπιζουν ολοι τα φυτεμενα λες και ειναι ασπουμε REEF βεβαια ολα αντικεμενικα ειναι και το reef ευκολο ειναι αν εχεις διαβασει

και δε μπορω γιατι ενας αρχαριος δε μπορει να τα καταφερει αν πορσφερει οτι θελει το φυτο τι αλλα πρεπει να ξερει

ορμα τα λινκ που σου εδωσα θα σε βοηθησουν πολυ

τα φυτα οπυ θες να βαλεις δεν ειναι πολυ δυσκολα η cuba λιγο ειναι αλλα αν πιασει δεν υπαρχει κανενα προβλημα

και με αλγι γιατι να εχει προβλημα κανενα προβλημα δε θα εχει αν ριχνει προσεκτικα λυπανση και μετραει φοσφορικα και νιτρικα για να βλεπει πος παει και κανι μικρες συχνες αλλαγες νερου μετα δε θα εχει κανενα προβλημα

εγω αυτο πηστευω τυποτα δεν ειναι δυσκολο η ευκολο στα ενυδρεια

5 το πολυ 10 πραματα θελει καθε τυπου ενυδρειου για να ζησουν τα ψαρια του καλα και ευχαρηστημενα και αν τα μαθεις ενταξει δεν υπαρχει προβλημα

τετια λεγονται και μετα παιρνουν καραβακια και πλαστικα φυτα.......

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...