Jump to content
Sign in to follow this  
stefanos

Βιολογία Γλυκού σε αλμυρό?

Recommended Posts

Ενας φίλος μου, μου έκανε την παρακάτω ερώτηση και δεν ήξερα τι να του πώ!

Εάν έχεις κάποιο ενυδρέιο γλυκού νερού του οποίου η βιολογία είναι βασιμσένη σε

φίλτρο γεμάτο μακαρόνι και substrat κτλ... μπορείς το εν λόγω φίλτρο να το βάλεις στο

θαλασσινο και να κρατήσει βιολογια ή είναι άλλα τα βακτήρια?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τα θαλασσινά βακτήρια είναι εντελώς διαφορετικά από τα αντίστοιχα του γλυκού.

Αν βάλεις το ενεργό βιολογικό υλικό ενός γλυκού ενυδρείου, σε ένα θαλασσινό, τότε όλες οι βακτηριακές αποικίες θα νεκρωθούν αμέσως και το υλικό θα αρχίσει να σχηματίζει τα θαλασσινά βακτήρια, χρησιμοποιώντας σαν τροφή τα νεκρά προηγούμενα.

Δεν είμαι σε θέση να σου πω, αν αυτό επιταχύνει τον κύκλο του θαλασσινού, αλλά σίγουρα δεν θα χρειαστεί, έξτρα τροφή.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest chmatz

Αν βάλεις το ενεργό βιολογικό υλικό ενός γλυκού ενυδρείου, σε ένα θαλασσινό, τότε όλες οι βακτηριακές αποικίες θα νεκρωθούν αμέσως και το υλικό θα αρχίσει να σχηματίζει τα θαλασσινά βακτήρια, χρησιμοποιώντας σαν τροφή τα νεκρά προηγούμενα.

Φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη αντίστοιχα περίπτωση...δηλ όταν έχεις ένα ενυδρείο γλυκού ενεργό, και προσθέσεις τόσο αλάτι ώστε να φτάσει η αλατότητα 1,019

Είναι έτσι?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Φαντάζομαι ότι το ίδιο συμβαίνει και στην αντίθετη αντίστοιχα περίπτωση...δηλ όταν έχεις ένα ενυδρείο γλυκού ενεργό, και προσθέσεις τόσο αλάτι ώστε να φτάσει η αλατότητα 1,019

Είναι έτσι?

Οχι, δεν ειναι ετσι !

Δεν πρεπει να παρνουμε παλιο νερο και βιολογικό υλικό ενός γλυκού ενυδρείου.

Οι βακτηριακές αποικίες που θα νεκρωθούν αμέσως, θα επιβαρινουν το νεο θαλασσινο ενυδρειο.

Η αλατότητα 1,019 δεν ειναι σωστη για το θαλασσινο ενυδρειο.

Στο fish only αλατότητα πρεπει να ειναι 0.022 και για το reef - 0.026

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

Πολιτική απορρήτου και Όροι χρήσης