Jump to content

...απορίες απορίες απορίες...


funky

Recommended Posts

Γεια χαρά στο forum! Έχω κάποιες απορίες... Άλλαξα το aquascape στο ενυδρείο μου (τώρα το στρώνω), έβαλα άμμο, και υπόστρωμα floredepot της sera και περιμένω τα φυτά μου να "θεριέψουν" για να φτιάξουν ένα φιλικό δισκοπεριβάλλον.. Όπου νανε περιμένω να έρθει η OR κ η UV που έχω παραγγείλει. Στο θέμα μας τώρα..

* Απο τη στιγμή που τα υλικά του φίλτρου μου έχουν ήδη ανεπτυγμένα βακτήρια θα γίνει ο κύκλος του αζώτου ή να περιμένω πιο ήπια πράγματα;; 5η μέρα τώρα και η αμμωνία είναι στο 0... (το ενυδρείο έχει ψάρια)

* Πόσο καιρο πριν μπουν οι δίσκοι πρέπει να θέσω σε λειτουργία τη UV;

* Θα πρέπει να βάλω προληπτικά κάποια αντιβιοτικά-φάρμακα στο νερό κάποιο διάστημα πριν την UV και αν ναι ποια;

* Επειδή δεν θέλω να αλλάzω τη χημεία του νερού στο ενυδρείο στο μέλλον, ποια είναι τα νούμερα που θα πρέπει να επιτύχω;; Θέλω πολύ πριν βάλω δίσκους στο ενυδρείο να κατεβάσω τις τιμές στις επιθυμητές, να αφήσω το ενυδρείο για κανένα 2μηνο να σταθεροποιηθεί και μετά να βάλω δίσκους.. Έχει κάποια λογική αυτό ή δεν επιρρεάζει το ενυδρείο αν γίνει χρήση σταθεροποιητή του PH στην αρχή;;

* Η χρήση σταθεροποιητή του PH είναι απαραίτητη εφόσον γίνεται χρήση OR και αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 30%;;

Ελπίζω να μην σας κούρασα, αλλά καλύτερα να λύσω ότι απορίες έχω τώρα, για να μειώσω τις πιθανότητες να καταλήξω έτσι -> :excl: αργότερα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

φιλικά,

Γιάννης

ΥΓ. Σήμερα έμαθα τι θα πει επιστροφή στην μπουκάλα CO2. Πρόσφατα της άλλαξα θέση, (μετά απο 2 χρόνια) την έβαλα χαμηλότερα απο το ενυδρείο (βαλβίδα αντεπιστροφής δεν είχα μιας κ την μπουκάλα την είχα πάρει μεταχειρισμένη κ δεν το έψαξα το θέμα) και η μπουκάλα γέμισε νερά... :)

Συμπέρασμα... αν δεν ρωτήσεις δεν μαθαίνεις... Καλά να περνάμε!

Link to comment
Share on other sites

Απο τη στιγμή που τα υλικά του φίλτρου μου έχουν ήδη ανεπτυγμένα βακτήρια θα γίνει ο κύκλος του αζώτου ή να περιμένω πιο ήπια πράγματα;; 5η μέρα τώρα και η αμμωνία είναι στο 0... (το ενυδρείο έχει ψάρια)

Αν ειναι ηδη δουλεμενα και στρωμενα τα υλικα των φιλτρων σε παλιοτερο ενυδρειο εισαι ΟΚ!Αν ομως ειναι καινουργια και δουλευουν μονο πεντε μερες,ειναι ακομα νωρις.

Πόσο καιρο πριν μπουν οι δίσκοι πρέπει να θέσω σε λειτουργία τη UV;

Οποτε θελεις............

Θα πρέπει να βάλω προληπτικά κάποια αντιβιοτικά-φάρμακα στο νερό κάποιο διάστημα πριν την UV και αν ναι ποια;

Ποτε φαρμακα χωρις λογο!!!!!!

Επειδή δεν θέλω να αλλάzω τη χημεία του νερού στο ενυδρείο στο μέλλον, ποια είναι τα νούμερα που θα πρέπει να επιτύχω;; Θέλω πολύ πριν βάλω δίσκους στο ενυδρείο να κατεβάσω τις τιμές στις επιθυμητές, να αφήσω το ενυδρείο για κανένα 2μηνο να σταθεροποιηθεί και μετά να βάλω δίσκους.. Έχει κάποια λογική αυτό ή δεν επιρρεάζει το ενυδρείο αν γίνει χρήση σταθεροποιητή του PH στην αρχή;;

Καλο θα ηταν να σταθεροποιησεις τις συνθηκες πριν βαλεις τους δισκους σου.Ιδανικες τιμες για δισκους εκτροφης θα ηταν ph:6.5-7 gh:6-8 kh:3-5 και θερμοκρασια περιπου 29οC.

Η χρήση σταθεροποιητή του PH είναι απαραίτητη εφόσον γίνεται χρήση OR και αλλαγή νερού κάθε εβδομάδα 30%;;

Αναλογως τις παραμετρους του νερου που βγαζει η οσμωση.Αν ειναι αρκετα υψηλο το ph χρησιμοποιεις ειτε καποιο buffer ή τυρφη.Απο τη στιγμη ομως που εχεις μπουκαλα CO2 που κολλας?Παρε και εναν controller και ολα ΟΚ!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...