Jump to content

ΜΕΡΤΗΣΕΙΣ


Recommended Posts

ΣΕ 4 ΜΕΡΡΕΣ ΣΥΜΠΛΙΡΩΝΩ 1 ΜΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ!ΧΤΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΤΡΙΣΕΙΣ(ΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΕΣΤ ΝΕΡΟΥ)ΚΑΙ ΔΥΣΤΙΧΟΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ!ΝΟ 3 ΝΟ2=33 Μ G/L NO3=55MG/L TI ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΝΟΡΜΑΛ ΤΙΜΕΣ?

Link to comment
Share on other sites

Αμμωνία μέτρησες?

Τι ψάρια έχεις μέσα?

Πόσα λίτρα ειναι ο ενυδρείο και τι φίλτρο, έχει με τι ύλικα?

Με ποιον τρόπο το έστρωσες?

Αλλαγη νερού 50% , μείωση ταίσματος.

Κανε καθημερινες αλλαγες νερου της τάξεως του 20% και ταιζε λίγο εώς καθόλου.

Μετρα καθημερινά και ενημέρωσε μας.

Έγινε επεξεργασία - andreasp
Link to comment
Share on other sites

Εχεις ψαρια μεσα? Αν εχεις ζουν?

Θα πρεπει να τα δωσεις και να στρωσεις το ενυδρειο συμφωνα με τον μεθοδο της αμμωνιας.

Υπαρχει ομως και ενας αμεσοτερος τροπος για να στρωσεις το ενυδρειο. Θα σου δωσει ο φιλος σου ή καποιος αλλος που εχει σιγουρα καθαρο απο αρρωστιες ενυδρειο αυτη τη μουργα που βγαινει οταν καθαριζει κανεις το φιλτρο του. Θα ποτισεις με αυτην τα υλικα του φιλτρου σου και θα ριξεις την υπολοιπη μεσα στο ενυδρειο. Πρωτα βεβαια θα εχεις κανει μια μεγαλη αλλαγη νερου (50%) για να πεσουν οι τιμες που εχεις. Μολις η μουγρα πεσει στο ενυδρειο θα γινει χαλια (θολο) το νερο αλλα μην σε πειραζει, σε μια μερα περιπου θα εχει καθαρισει.

Με τον τροπο αυτο μεταφερεις ετοιμες αποικιες βακτηριδιων που καταλανωνουν αμμωνια και NO2.

Δυστυχως εγω δεν μπορω να σου δωσω υλικο στρωσιματος γιατι το φιλτρο μου ειναι πολυ μικρο και καθαρο ακομα, δυο βδομαδες λειτουργει οποτε δεν εχει μαζεψει μεσα υλικο ακομα τοσο που να μπορω να σου δωσω.

Διαβασε αυτο απο τη βιβλιοθηκη των αρθρων για να καταλαβεις καλυτερα αυτα που γραφω παραπανω και πηγαινε εκει και διαβασε πως ξεκινα να λειτουργει σωστα ενα ενυδρειο.

υ.γ. μηπως ριχνεις το νερο χωρις αντιχλωριο στο ενυδρειο και μετα προσθετεις αντιχλωριο? Αυτο καταστρεφει τη βιολογια. Θα πρεπει να το ετοιμαζεις σε αλλο δοχειο το νερο με το αντιχλωριο, να το αφηνεις για καποια ωρα και μετα να το βαζεις στο ενυδρειο. Το λεω αυτο γιατι και ενα μηνα αστρωτο να το ετρεχες το ενυδρειο θα επρεπε να ειχε στρωσει.

Αν δεν εχεις καποιον να σου δωσει υλικο φιλτρου, κανε ενα post στο φορουμ και ζητα. Ολο και καποιος θα βρεθει. Α και κατι ακομα, ο τροπος αυτος ειναι αμεσος, στρωνει το ενυδρειο σε ωρες οποτε δε θα χρειαστει να δωσεις τα ψαρια.

Link to comment
Share on other sites

τι να του δώσω παιδιά? το δικό μου είναι στρωμένο με την μέθοδο τισ αμμωνίας και λειτουργεί με τα ψαριά μέσα κανένα μηνά.

Link to comment
Share on other sites

Μονο ενα μηνα ε? Το φιλτρο το εχεις καθαρισει ποτε? Αν οχι και εχει πεσει η ροη τοτε ισως μπορεις να το καθαρισεις (εννοειτε σε νερο ενυδρειου) και του δεινεις το μειγμα αυτο που θα προκυψει. Ειναι βεβαια λιγο ρισκο γιατι και το δικο σου δεν λειτουργει καιρο.

Καλυτερα ζητηστε παιδια. Να σας δωσει καποιος εμπειροτερος που ξερει με σιγουρια πως γινεται μην γινει καμια ζημια. Σερρες κιολας ε? Χμμ αν δεν βρεθει κανεις δωσε τα ψαρια και στρωσε το ενυδρειο.

Διαβασες τα αρθρα?

Βασικα εγω αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι εχεις αυτες τις τιμες μετα απο τοσο καιρο. Πες μας αν θες το ιστορικο του ενυδρειου σου αναλυτικα. Επισης αν εχεις ψαρια και σε τι κατασταση ειναι. Τις αλλαγες νερου πως τις κανεις κτλ κτλ.

Μηπως ταϊζεις υπερβολικα?

Link to comment
Share on other sites

ταιζω οσο μου ειπε και δεν ειναι πολυ πιστεψε με!αλλα εχς περαση και ιck!αστα να πανε!τωρα απο οτι καταλαβα θα κανω μια μεγαλη αλλαγη νερο(εχω κανει μια 30%πριν 3 μερρες ) 50%και ολα θα πανε καλυτερα!αφου τα βακτυρια ειναι ΝΟ3=55 αρα αρχεισε να λειτουργει ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Ναι ετσι ειναι.

Αντε και μαλλον το βρηκαμε.. Θεραπεια με φαρμακα δεν εκανες? Μαλλον αυτα σου κατεστρεψαν τα βακτηρια και επιασε τρελος χορος με NO2. Αν εχεις και ετοιμα βακτηρια ριξε μια δοση αναλογη με τα λιτρα σου μετα την αλλαγη. Αυριο παλι αν εχεις υψηλες τιμες ξανακανε αλλαγη και ριξε βακτηρια για τα λιτρα νερου που αλλαζεις. Συνεχισε ετσι μεχρι να πεσουν οι τιμες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...