Jump to content

Led Φωτισμος


giorginakos

Recommended Posts

σκεφτομαι να αντικαταστησω τον φωτισμο απ το reefακι μου της dennerle με τις 4λαμπες 3ασπρες/1μπλε μ ενα πανελακι τετραγωνο με ledακια. επειδη ειμαι τελειως ασχετος με τις χειροκατασκευες και γενικως με τις κατασκευες diy θα ηθελα καποια βοηθεια στο θεωρητικο κομματι και στο πρακτικο.!

Link to comment
Share on other sites

Πρώτα απ' όλα να σου πω ότι η επιλογή led φωτισμού για το ριφάκι σου είναι η καλύτερη, άλλα χρώματα και καλύτερη ανάπτυξη, δεν ζεσταίνεται το νερό απο την θερμοκρασία του φωτιστικού, μικρότερη κατανάλωση ρεύματος και δεν θα ξαναχρειαστεί να αλλάξεις λάμπες, τώρα πρέπει να δεις πόσα λεντάκια θα βάλεις για να καλύπτουν τα λίτρα σου και να αγοράσεις ή να φτιάξεις ένα heatsink, αν το θέλεις με dimmer ή όχι, τι μετασχηματιστές θα βάλεις ( προσωπικά προτείνω Meanwell ) πάρε μια ιδέα απο εδώ http://www.aquastyleonline.com/ για λεντ και πακέτα ( απο εδώ τα πήρα και εγώ ) και ρίξε μια ματιά εδώ στο θέμα της κατασκευής που είχα ανοίξει με το φωτιστικό μου, θα ακούσεις διάφορα όπως π.χ. δεν είναι πολυδοκιμασμένα αλλά να σου πω ότι εγώ μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Link to comment
Share on other sites

καλα σ αλλο επιπεδο η κατασκευη! :bigemo_harabe_net-64: εχω τον 60αρι κυβο της dennerle και με 36w που εχει το φωτιστικο του καλυπτει ολο το ενυδρειο οποτε για να ειμαι μεσα να παω στα 40w?

ψαχνω να βρω μια ψυκτρα που να ειναι τετραγωνη και 3-4 ποντους μικτροτερη απ τις διαστασεις του ενυδρειου (38χ38).. με dimmer εννοεις οταν αναβουν σιγα σιγα μεχρι να αναψουν κανονικα? :bigemo_harabe_net-134:

απο μετασχηματιστες ουτε απ αυτους ξερω! ξεκιναμε πολυ ωραια! :bigemo_harabe_net-111:

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα λίγο πιο κοντά στα λίτρα σου και με dimmer για να ρυθμίζεις την ένταση του φωτισμού σου, ψύκτρα ή φτιάξε εσύ αν πιάνουν τα χέρια σου με αλουμινόβεργα ή θα αγοράσεις έτοιμο είτε απο ebay ή το e-shop που πήρα τα λεντ, βέβαια καλύτερα να φτιάξεις μόνος σου γιατί ανεβαίνει το κοστολόγιο για κάτι που φτιάχνεται σχετικά εύκολα με πολύ λιγότερο κόστος, για μετασχηματιστή σου είπα τον Meanwell γιατί τον θεωρώ καλύτερο απο τον Maxwellen και παίρνει και σύστημα ανατολής - δύσης που έχω και σκοπό αργότερα να πάρω για το δικό μου, μην αγχώνεσαι ψάξτο και είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

με μια ματια πετυχα & αποφασισα την ψυκτρα ( http://www.aquastyleonline.com/products/18cm-X-2.2cm-X-30cm-%287.1%22X0.9%22X11.9%22%29-Aluminum-Heatsink.html ) λεντακια χρωματος ροζ,μπλε,ασπρο ( http://www.aquastyleonline.com/categories/DIY-LED-Lighting/LED/ ) και μου μενει να βρω ενα dimmer?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...