Jump to content

Ενυδρειο 180Lt


NikosG

Recommended Posts

Συντομα θα εχω στην κατοχη μου (επιτελους τα καταφερα) ενα ενυδρειο 180 λιτρων. Εδω χρειαζομαι την πολυτιμη βοηθεια σας, και σε ολα τα σταδια.

Καταρχιν σκεφτομαι να βαλω πιρανχας, θα ηθελα να μου πειτε αν γινετε, τι ειδος θα ηταν καλυτερο, και ποσα σε αριθμο.(Ενημερωτικα προτιμω μικρα και πολλα παρα μεγαλα και λιγα.)

Αφου καταληξω σε ποιο ειδος, εαν τελικα μπορω να φιλοξενησω 'ανετα' πιρανχας σε 180 λιτρα, θα ηθελα να συζητησουμε για το στησιμο του ενυδρειου.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες φιλε μου! εγω αν και δεν εχω προσωπικη εμπειρια απο πιρανια, θα σου κανω μια προταση που νομιζω οτι πληρεί τα θελω σου σε ολους τους τομεις!(μη σου πω οτι ειναι και το μονο)

http://www.seriously...odon-paradoxus/

μπαινει σε κοπαδι και μιλαμε για πολυ κίνηση!

εδω ειναι και 2 θεματα με παιδια που εχουν το συγκεκριμένο ψαρι!

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74904&st=0

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=74695

τωρα το μονο που εχεις να κανεις ειναι να περιμενεις τι θα σου πουν και οι πιρανχοκαμμενοι μας και για την προταση μου(αφου πρεπει να εγκριθεί απο αυτους πρωτα! :P ) αλλα να ακουσεις και αλλες προτασεις που μπορει να ριξουν!! :D

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα....

Σε 180 λίτρα μπορείς να βάλεις μόνο ένα πιράνχας της οικογένειας Serrasalmus.

Μία άλλη περίπτωση για τα λίτρα σου αφού θέλεις πολλά μικρά παρά ένα μεγάλο είναι τα exodon paradoxus...καμιά δεκαριά και πάνω πιστεύω πως άνετα μπορείς να βάλεις.

Τα ψαράκια αυτά είναι φοβεροί θηρευτές και πιστεύω πως θα τα ευχαριστηθείς.

Αυτά είναι τα ψαράκια.

1111111111md5.jpg

Link to comment
Share on other sites

φιλε μου στα 180λιτρα εχεις αρκετες επιλογες απο πιρανχας μιλαμε μονο για την οικογενεια serrasalmuς μπορεις να βαλεις

serrasalmus maculatus Serrasalmus Sanchezi Serrasalmus Altuvei serrasalmusBrandtii Serrasalmus Compressus Serrasalmus Eigenmanni, μονο με παραγγελεια σε καποιο μαγαζι και αν τα βρουνε να στα φερουν αν αργοτερα πας για μεγαλυτερο ενυδρειο 300-400 λιτρα η επιλογες σου αλλαζουν πολυ

τα ψαρια αυτα ειναι δυσευρετα και θα τα πάρεις περιπου αναλογα την σπανιοτητα του ειδους και το μεγεθος του απο 50-100+ ευρο μην νομιζεις οτι τρωνε κρεατα και τετοια..........εχουν μια σπουδαια συμπεριφορα θυρευτη αλλα ειναι σχετηκα ντροπαλα και δειλά οταν προσαρμοστουνε στο ενυδρειο θα εχουν μια επιθετικη συμπεριφορα οσο αναφορα τον χωρο τους αλλα θελει χρονο........μιλαμε μονο για 1 ψαρι χωρις τιποτα αλλο μεσα

απο αλλα ψαρια μπορεις να βαλεις exodon paradoxus πολυ ωραια και πολυ κινητηκα μπορεις να βαλεις καμια 10-15 δες τα προφιλ των ψαριων και πες μας

το στησιμο θελει κλαδια-ριζες μετριο χαμηλο φωτησμο και απο φυτα anubies valisneries microsorum και γενικα φυτα με χαληκες απαιτήσεις

διαβασε και αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=26307

Link to comment
Share on other sites

Παρα πολυ καλη η προταση σας και δεν τα γνωριζα καν! Αν και μονοδρομος απο οτι καταλαβα, λογο λιτρων, μου αρεσουν αρκετα! Δεν θελω με τιποτα να βαλω οτι να 'ναι μεσα στα 180 λιτρα και γι'αυτο ξεκιναω και το θεμα νωρις.

Το συγκεκριμενο ειδος το βρισκεις η μονο παραγγελια?Ξεκιναω μελετη και βλεπουμε! :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

piranhas2, δεν θα ηθελα να βαλω ενα μονο του, οποτε μαλλον θα παω στα exodon paradoxus! Ευχαριστω πολυ ολους για τις αμεσες και χρησιμες πληροφοριες!!

Link to comment
Share on other sites

να εισαι καλα καλυτερη επιλογη τα exodon παρε ενα τηλ το σταυρο απο την αβυσσο νομιζω εχει και διαθέσιμα δες εδω http://www.abyssos.gr/

Έγινε επεξεργασία - piranhas2
Link to comment
Share on other sites

Σκεφτομαι να φτιαξω μια πλατη με φελιζολ, πολυουρεθανη και τσιμεντο, χρονος και ορεξη υπαρχουν! Υπερβαλω, η ενα απλο στησιμο με ριζες, φυτα και μαυρη πλατη θα ειναι αρκετο?

Link to comment
Share on other sites

το τσιμεντο θα σου ανεβασει πολυ το ΡΗ μπορει και στο 9+ και μετα θα στο κραταει γενικα ψηλα! οποτε σιγουρα πρεπει να περαστει με εποξική ρητίνη! αλλιως μπορεις να βρεις καποιες συγκεκριμενες πετρες απο τις οποιες μπορεις να κοψεις φλουδα(δεν ξερω ακριβως πως λεγονται) και να τις κολλησεις με σιλικονη πανω σε φελιζολ για παραδειγμα και αν δεν ειναι ασβεστολιθικές θα εισαι οκ!!

γενικα πιστευω ομως οτι θα ηταν καλυτερο να μην φτιαξεις πλατη και να αφησεις λιτρα για τα ψαρια σου αφου ειναι πολυ κινητικά και τα λιτρα σου σχετικα περιορισμενα! ;)

Link to comment
Share on other sites

Σε ένα ενυδρείο συμαντικότερο ρόλο παίζουν οι διαστάσεις και όχι τα λίτρα σε συνάρτηση πάντα με το είδος των ψαριών που θέλεις να φιλοξενήσεις.

Το ενυδρείο σου τί διαστάσεις έχει?

Επίσεις να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορέις σχετικά άνετα να φιλοξενήσεις κάποιο Serrasalmus για αρκετό καιρό βάση του ρυθμού ανάπτυξης και μετά από χρόνια να χρειαστείς αναβάθμιση σε λίτρα.

Άν σου αρέσουν τα exodon προχώρα αλλά δέν είναι πιράνια.

Link to comment
Share on other sites

Eχω ενα update που ισως παιξει σημαντικο ρολο, τα λιτρα αυξηθηκαν σε 240! :)

Διαστάσεις?

Link to comment
Share on other sites

Ξερω σιγουρα: 1.20 μηκος, 50 πλατος (δεν ειμαι σιγουρος), 60 υψος (παλι με ερωτηματικο)..Δεν το εχω στα χερια μου ακομη γι'αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Οι διαστασεις ειναι 1.20 μηκος, 40 πλατος, 50 υψος! Βοηθαει?

αυτο σε φερνει στα 240 λιτρα, και μιας και οι διαστασεις σου ειναι καλες εχεις λιγες παραπανω επιλογες ψαριων. Θεωρητικα μπαινουν 4x Pygocentrus Nattereri αλλα δεν θα το εκανα γιατι πιστευω πως θα εβλεπες πιο ωραια συμπεριφορα σε 300 λιτρα + , η σε κατι πιο μακρυ.

Aπο Serrasalmus μπαινουν ανετα για ολη τους την ζωη :

Serrasalmus Sanchezi

Serrasalmus Medinai

Serrasalmus Altuvei

Serrasalmus Compressus

γραμμενα σε σειρα "ανεσης" δηλαδη , το πρωτο ειδος που σου ανεφερα θα νιωθει πιο ανετα απο το τελευταιο το οποιο μπαινει οριακα :)

οσο για αλλα μεγαλητερα ειδη οπως Rhombeus, manueli etc , δοκιμασε το μονο αν εισαι σιγουρος οτι μπορεις να τους προσφερεις κατι μεγαλητερο στο μελλον

:cheers:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...