Jump to content

Πρόταση Για Κοπαδοψαρα


Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος ενός juwel rekord 800 το οποίο προσπαθώ να κάνω φυτεμενο(θα γίνει και η αναγκαία παρουσίαση προσεχώς).στο θέμα μας τώρα, αυτή τη στιγμή κατοικείται Απο 2 kiss gourami, 1 ancistrus,1 synodintis( το οποίο μάλλον δεν ταιριάζει αλλά προτίμησα να το κρατησω εγώ μιας και ο φίλος που το είχε πριν είχε κακές προθέσεις για το εν λόγο) και 3 μικρά guppy(εναπομείναντα Απο προηγούμενο setup κ περιμένω να μεγαλώσουν να μπορώ να τα πιάσω για να τα δώσω)όπως γράφω και στον τίτλο αναζητώ κάποιο κοπαδακι Απο ψαράκια για να ολοκληρωθεί η ιχθυοσυνθεση.ποια θα ήταν λοιπόν η καλύτερη επιλογή;

Link to comment
Share on other sites

τα kissing gourami γινονται μεγαλα για το ενυδρειο σου και ειναι και αγρια για τα περισσοτερα κοπαδοψαρα.δες εδω το αναλυτικο προφιλ τους http://www.seriouslyfish.com/species/helostoma-temminkii/

Link to comment
Share on other sites

Με στεναχώρησες η αλήθεια είναι.. Πίστευα πως είχα κάνει σωστή επιλογή..το ενθαρρυντικό βέβαια της υπόθεσης είναι πως το μέγεθος του ενυδρειου θα αναβαθμιστεί σύντομα για ακόμη μια φορά :Ρ. Απο κει και πέρα στο ήδη υπάρχον θεωρείς πως δε θα επιβιώσει κανένα κοπαδακι ε;

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Τα ψαρια που εχεις ειναι ασυμβατα μεταξυ τους αλλα και με τα λιτρα του ενυδρειου σου.

Για τα γκουραμι,ειδες πιο πανω,ο σινοδοντης δεν ταιριαζει οπως και τα γκαπυ.

Προσωπικα εγω θα εδινα αυτα τα ψαρακια σε καποιον και θα ξεκινουσα κατι νεο και σωστο :)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Τα ψαρια που εχεις ειναι ασυμβατα μεταξυ τους αλλα και με τα λιτρα του ενυδρειου σου.

Για τα γκουραμι,ειδες πιο πανω(αναφέρεσαι στα λίτρα του ενυδρείου ή στην επιθετική συμπεριφορά που λέει ότι έχουν?),ο σινοδοντης δεν ταιριαζει,(επρόκειτο να καταλήξει στα σκουπίδια,ναι καλα διάβασες,και γι αυτό τον λυπήθηκα και προτίμησα να τον βάλω στο δικό μου) οπως και τα γκαπυ(τα οποία όπως προείπα περιμένω να μεγαλώσουν λιγάκι για να μπορώ να τα πιάσω μιας και τώρα είναι αδύνατο κάτι τέτοιο).

Προσωπικα εγω θα εδινα αυτα τα ψαρακια σε καποιον και θα ξεκινουσα κατι νεο και σωστο :)

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν συνονόματε,επειδή είμαι πρόθυμος για κάτι σωστό και νέο τι θα πρότεινες εσύ?

Link to comment
Share on other sites

Τα γκουραμι θα πω οτι εχεις παρα πολυ λιγα λιτρα,γινονται θυρια.

Για τον σινοδοντη καταλαβαινω οτι τον εσωσες αλλα δυστοιχος και εσυ δεν μπορεις να τον κρατησεις.

Θα σου πω λοιπον εγω τι θα εκανα αν ειμουν στη θεση σου.Θα εβαζα μια αγγελια και θα εδινα αυτα τα ψαρακια σε καποιον που εχει καταλληλο ενυδρειο γι αυτα.Θα εδινα και τα γκαπυ καπου.

Τωρα,πες μου λιγο μετρησεις απο το ενυδρειο σου και τι διακοσμιση εχεις.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς για τα γκουράμι μάλλον είχα διαβάσει σε όχι και τόσο έμπειρα σάιτ μιας και τα χαρακτήριζε ως "peacefull" και έδινε μίνιμουμ λίτρα τα 30 γαλόνια άρα και ήμουν στο όριο(ωστόσο ως τα λίτρα σύντομα θα ανέβω στα 300+ μιας και θα έχω πλέον χώρο).Το ph βρίσκεται στο 7.5 εντός ορίων δηλαδή. Όσο για τη διακόσμηση παραθέτω 2 φωτογραφίες όπως ήταν μέχρι προχθές και πως είναι σήμερα.

post-43775-0-32123500-1353603570_thumb.jpg

post-43775-0-36939900-1353603593_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην θελω να σου πω οτι το ενυδρειο σου ειναι πολυ ομορφο και προσεγμενο!

Στο θεμα μας τωρα,αφου ειναι να ανεβεις λιτρα τοτε μπορεις να κρατησεις τα γκουραμι αλλα θα ελεγα για τωρα να τα εχεις μονα τους.Ποσο μεγεθος εχουν τωρα?

Η αλλη λυση ειναι ειναι να τα δωσεις ολο οπως σου ειπα σε καποιον με καταλληλο ενυδρειο και να προχωρησεις και νεα ψαροσυνθεση.

Link to comment
Share on other sites

Όμορφο; Δε θα το έλεγα ειδικά μετά από τις τελευταίες αλλαγές! :Ρ πρέπει να δέσει ξανά και τώρα ελπίζω να δέσει καλύτερα. Πάντως σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια μιας και η γνώμη σου μετράει πολύ για μένα! Όσο για το προσεγμένο που ανεφερες προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ και με αναφορά αυτό θέλω να ευχαριστήσω φυσικά όλο το az μιας και όλα είναι αποτέλεσμα διαβαατος και βελτίωσης από εδώ μέσα(μπορεί να μην είμαι ενεργό μέλος ως προς ποστ θέματα κτλ ωστόσο μπορώ να πω πως έχω διαβάσει απίστευτα πολύ σχεδόν όλο το φόρουμ και φυσικά συνεχίζω ώστε να μπορέσω κάποτε να έχω ένα όμορφο φυτεμενο)τώρα όσο αφορά τα ψαράκια τώρα είναι μικρουλι περίπου 5-6 εκ. Είμαι όμως πρόθυμος να αλλάξω την ψαροσυνθεση ώστε να έχω κάτι σωστό για τα λίτρα μου/διακόσμηση αλλά και για να ζήσουν καλύτερα τα ψαράκια μου έστω και στα χέρια ενός συγχομπιστα μιας και εγώ τα ταλαιπωρω όπως φαίνεται. Γι αυτό αν θέλεις πρότεινε μου μια καλη ψαροσυνθεση ως προς εσένα για να αρχίσω τις απαραίτητες κινήσεις..

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο σου φενεται οτι ειναι προιον διαβασματος και καλης ασχολιας και ειναι πολυ εξελιξημο!

Θελω να μου πεις,ψαροσυνθεση θελεις γι αυτο ετσι,οχι για το αλλο που θα παρεις.

Επεισης θα ηθελα να μου πεις και ποια ψαρακια σου αρεσουν και μετα θα σου πω και εγω καποιες σκεψεις μου.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ψαροσυνθεση για αυτό. Κοίταξε εγώ σκεφτόμουν καταρχάς να υπάρχει κίνηση και στις 3 ζώνες κολύμβησης άρα κάτι σε γκουραμι μαζί με ένα κοπαδακι και ίσως κάποια κορυντορας η κάτι αντίστοιχο για το βυθό.Βασικά σε προσωπικό επίπεδο ΕΣΥ αν είχες το ανωτέρω τι θα εβαζες Απο ψαράκια μεσα;

Link to comment
Share on other sites

ωραιος συνδυασμος ειναι κατα την γνωμη μου,pearl gourami,αρλεκινοι η ροδοστομοι και corydoras sterbai που μου αρεσουν πολυ

Έγινε επεξεργασία - sailor247
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!

Κοιτα,αν θελεις να βαλεις γκουραμι τοτε θα προτεινα ενα ζευγαρι pearl gourami,μια ομαδα απο αρλεκινους και μια ομαδα απο οτοκυκλους αρκει να ριξεις λιγο ακομη το ph σου.Κορυ δεν σου εγραψα γιατι βλεπω οτι εχεις χαλικακι και επεισης ισως σου βγαλουν και το γρασιδακι σου.

Τωρα,σιγουρα υπαρχουν πολλοι συνδιασμοι ακομη,ροδοστομους σ αυτο το ενυδρειο δεν θα εβαζα,θα προτειμουσα να μπουν σε ενυδρειο με μεγαλητερο μηκος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.. Μάλλον είσαι στο μυαλό μου.. Κάπως έτσι το σκεφτόμουν κι εγώ.. Ελπίζω με τα pearl να είμαι καλά και να μην υπάρχουν προβλήματα!οι αρλεκίνοι ήταν στο μυαλό μου όταν άνοιξα το θέμα.Όσο για τα κορυντόρας παρόλο που κάνουν ( κάτω είναι manado και είχα διαβάσει σε άλλο θέμα πως κάνει) ωστόσο αυτό με το γρασιδάκι που λες ότι θα βγάλουν δεν το εκτιμώ ιδιαίτερα οπότε θα μείνω με τον ancistrus μου.Για κατέβασμα ph μιας και δεν υπάρχει Α/Ο τύρφη σωστά?Η μήπως και με το co2 θα πέσει?

Link to comment
Share on other sites

Αν διαβασεις εδω θα δεις οτι πολυ ανετα σε παιρνει και για χαρεμι.

Καλο θα ειναι να βαλεις και καποιο φυτο επιφανειας γιατι αρεσει στα γκουραμι και μπορει να πετυχεις και αναπαραγωγες οπως ο sailor247 πριν λιγο καιρο.

Στους αρλεκινους αλλα και στα γκουραμι αρεσει πολυ το blackwater οπωτε αν χρησιμοποιησεις τυρφη θα ηταν το ιδανικο και για να ριξεις λιγο το ph αλλα και για τα ψαρια σου,ομως με το blackwater (αναλογα σε τι βαθμο ειναι) θα σου κοψει φως απο τα φυτα σου..

Για τα κορυ καπου το ειχα διαβασει αυτο νομιζω,δεν ειμαι και 100% σιγουρος,αν θες γι αυτο μπορεις να ρωτησεις στην κατηγορια με τα ψαρια βυθου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...