Jump to content

1M 3F Γιατί Όμως;


ntritzt

Recommended Posts

Από την αρχή όταν άρχισα να ασχολούμαι με τις κιχλιδες άκουγα πάντα 1m 3f όταν ρωτούσα γιατί συνήθως η απάντηση ήταν γιατί έτσι και γιατί οι χομπιστες έβλεπαν ότι αυτή η αναλόγια δουλεύει καλύτερα ,γιατί όμως δουλεύει καλύτερα ποτέ .

Βλέποντας κάποια πράγματα στα ενυδρεία μου παρατήρησα κάτι και θέλω να δω αν το παρατήρησε και κάποιος άλλος . Καταρχάς να πω ότι είχα συνδυασμούς 1m 2f, και τώρα έχω 1m 3f και 1m 5f.

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Στον συνδυασμό 1m 2f επειδή είχα και αρκετές πέτρες στην αρχή όλα πήγαιναν καλά με τον καιρό όμως αφού άρχισαν και τα μπουκώματα να γίνονται συχνά τα θηλυκά άρχισαν να μένουν πολύ πίσω στην ανάπτυξη από τον αρσενικό, όποτε κάποια στιγμή ο αρσενικός είχε γίνει πολύ μεγαλύτερος και τα θηλυκά ήταν ταλαιπωρημένα, ασθενικά και τα χρώματα τους δεν ήταν όπως στην αρχή .

Στον συνδυασμό 1m 5f είδα κάτι διαφορετικό μετά από καιρό ο αρσενικός άρχισε να δείχνει προτίμηση σε κάποια θηλυκά τα όποια άρχισαν να μπουκώνουν πολύ πιο συχνά από αλλά και αυτά που δεν μπουκώνονταν συχνά άρχισαν να μεγαλώνουν περισσότερο από τα αλλά και στον ανταγωνισμό μεταξύ τους τα μικρότερα άρχισαν να είναι ασθενικά και ταλαιπωρημένα .

Ενώ στον συνδυασμό 1m 3f τα πάντα έχουν μια ισορροπία ο αρσενικός είναι πιο μεγαλύτερος άλλο όχι τόσο που να προκαλέσει πρόβλημα και τα θηλυκά έχουν το ίδιο μέγεθος.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου και πράγματι και εγω εχω δει αναλογες συμπεριφορές :thumbup:.

Οι αναλογιες αυτές στα ψαρια της Αφρικής εχουν "καθιερωθεί" οχι τόσο απο τους χομπίστες, αλλα απο τους ερευνητές και συγγραφείς που μετα απο καποια έρευνα και έγραψαν βιβλία στα οποία διατύπωσαν τι είναι καλύτερο για την αναλογία στα χαρέμια, αλλα και πολλές ακόμα χρήσιμες πληροφορίες.

Ετσι οι χομπίστες δεν είχαν παρα να υιοθετήσουν αυτές τις πληροφορίες, να τις δουν στην πράξη και κατόπιν μελετώντας με την σειρά τους να μοιραστούν τις παρατηρήσεις τους οπως πολύ σωστα κανεις τωρα εσυ.....

:)

Προσωσπικά θεωρω πως η αναλογία 1-3 είναι ιδανική, στα πολυ επιθετικά είδη όμως ισως θα ήταν καλύτερα να μπαίνουν 3+ θηλυκά και αυτο για τους λόγους που αναφέρεις, δηλαδή να υπάρχει ισορροπία και στη διαβίωση των θηλυκών.

Διαβαζα στους φιλους αμερικάνους χομπίστες οτι προτείνουν για καποια επιθετικά είδη πχ. Ps. johani 6+ θηλυκά.

Link to comment
Share on other sites

Κατα την αποψη μου όσο περισσότερες θηλυκιές τόσο το καλύτερο! Έχει ο αρσενικός να μπουκώνει, και μοιράζεται η πειθετικότητα του σε πολλές χωρίς να τις ζαλίζει με αποτέλεσμα να τις χάσουμε σε τυχόν στρές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...