Jump to content

Σωστή Ποσότητα Ταίσματος


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Πέραν της εμπειρικής δοσολογίας. Αν θέλουμε να ταίζουμε ελάχιστα, ποία είναι η σωστή ποσότητα που να μην βλάπτει την υγεία του ψαριού και σταδιακά να το χάσουμε? Για παράδειγμα ένα blue tang medium. Του αρκεί ένα flake μεγέθους 20cents ανα μία ή δύο μέρες ή χρειάζεται περισσότερο?

Link to comment
Share on other sites

Το blue tang είναι μεγάλος φαγάς, τρελά λαίμαργο ψάρι!!! Για να φάει μόνο ένα flake 20 cent πρέπει να το έχεις μόνο του στο ενυδρείο... και όχι δεν του φτάνει, και νηστικό blue θα βγάλει ick σίγουρα. Εγώ ταΐζω το ενυδρείο κάθε μέρα με τροφή περίπου όσο τέσσερα 2ευρα και το medium blue tang τρώει τη μερίδα του λέοντος, συν νόρι 2/εβδομάδα.

Έγινε επεξεργασία - kikos7
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν θες να ταίζεις κανονικά? Δεν έχεις καλό σκίμμερ?

Εγώ στην θέση σου δεν θα το έκανα αυτ'ο που λές πάντως, όχι μόνο γι'αυτό, αλλά γιατί νυστικό αρκούδι δεν χορεύει που σημαίνει ότι κάτσε μην σου χρυπήσει κανα κοραλάκι και ψάχνεσαι! Τώρα τελευταία ακούω πολλά περιστατικά για tangs με τέτοιες συνήθειες. Και αν είναι κανα ζοάνθους πάει στα κομμάτια, αλλά αν είναι κανα clam τότε πάς...

Link to comment
Share on other sites

Καλύτερα να ταΐζεις λίγο απο πολλές φορές ή κατεψυγμένο έστω και μια φορά στις 2 μέρες...αλλά όλα αυτά είναι ανάλογα τα ψαράκια σου.Κάποια είδη αν δεν τα ταΐζεις σωστά και συχνά έχουν την τάση να αρρωσταίνουν και να παρουσιάζουν προβληματικές συμπεριφορές...όπως να επιτίθενται σε άλλα ψαράκια...να τρώνε κοράλλια κτλ...

Αν έχεις πρόβλημα με ΝΟ3/ΡΟ4 καλύτερα ψάξε αλλού την λύση...

Καλό είναι να τους δίνεις όσο μπορούν να καταναλώσουν τα ψάρια σου σε 10 λεπτά...και να κάνεις κύκλο στις τροφές καθώς τους παρέχεις πιο δυνατό ανοσοποιητικό έτσι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω πρόβλημα με ΝΟ3/ΝΟ4. Με vermetid snails έχω πρόβλημα και προς το παρών δουλεύω χρόνια χωρίς σκιμμερ. Αυτό που έλεγα να κάνω είναι να μειώσω το τάισμα και να περιμένω. Μάλλον θα πάρω και ένα σκίμμερ μίας και που το τωρινό ενυδρείο είναι 900λίτρα και θέλω full stock. Συνεπώς να μειώσω το ταίσμα είναι κακή ιδέα ε?

Link to comment
Share on other sites

Αν παρεις ενα ati powercone 250is σε αυτα τα λιτρα θα δεις και θα βγαζεις λιτρα απο μαυροζουμι με μυρωδια βοθρου...πιστεψε με θα αξιζει το καθε του ευρω καθ μονο με 550 ευρωπουλα..

Mobile klaz speaking...

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέω να πάρω αλλά ετοιμοπαράδοτο πουθενά και 550 δέν το έχω βρεί....... αν θέλεις στείλε μου ένα pm αν έχεις κάποιο οικονομικό μαγαζί κατά νού που να μην μου πεί να περιμένω μήνα.

Link to comment
Share on other sites

πμ εφυγεεεε

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...