Jump to content

Νεο Ξεκινημα Τανγκανικα Μερια


BiLLiE_KoRoBaS

Recommended Posts

Γειας παιδια οπως λεει και ο τιτλος ξεστισα το αμαζονιακο ενυδρειου μου και το εκανα ενυδρειο αλλα τανγκανικα μερια..βγηκαν ολα τα ψαρια και τα φυτα εκτοσ απο ανουμπιες και βαλισηνεριες...το αφησα αν τρεξει μια βδομαδα και απο σημερα σιγα σιγα αρχισα να βαζω τους πρωτους ενοικος...το ενυδρειο ειναι 120 λιτρα (100 καθαρα ) οι τιμες ολες οπως πρπει να ειναι...ο πρωτος ενοικος ειναι τεσσερα μικρα julidochromis traciptus...η ιδεα μου ηρθε απο εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=61115&st=0&p=550987entry550987

ετσι εχω καποιες αποριες...

1.συμβουλες περι στυσηματος

2.σκεφτομαι μαζι με τα tranciptus να βαλω και calvus πανε;; τι αλλο προτεινετε περι ψαροσυνθεσης;;;

3. τα tranciptus τα εβαλα σημερα και ειναι κρυμμενα σθνεχεια στισ πετρες..αυτο θα σταματησει καποτε ε;; θα τα βλεπω και καθολου;;

περιμενω συμβουλες...

post-48799-0-89014600-1354650702_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

1.Το στησιμο σου μου αρεσει , δοκιμασε ενα μαυρο background( γινετε πολυ ευκολα κολλοντας ενα μαυρο χαρτονι απο πισω), παραπανω πετρες δεν βλαπτουν , εκτος αμα δεν ειναι στερεωμενες καλα,να το προσεξεις.

2.Πανε , αλλα για τα λιτρα σου εισαι καλα , με παραπανω ψαρια νομιζω θα εχεις προβληματα επιθετικοτητας, αλλα περιμενε και απαντησεις απο ανρθωπους πιο εμπειρους απο εμενα περι αφρικης.

3.)γενικα εχουν την ταση να κρυβονται αλλα οχι στο σημειο να μην τα βλεπεις, σε κανενα 2μερο θα ειναι οκ ;)

καλη αρχη

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστω πολυ οι πετρες ειναι αρκετες απλα δεν φαινεται γτ χαλασα πολλες στα ''θεμελια'' για να μην εχω τιποτα απροοπρο..!!!

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα φιλε μου!!!

καλο θα ηταν να ανοιγες το θεμα στην κατηγορια της Αφρικης αλλα φανταζομαι καποιος συντονιστης θα το μεταφερει! :D

το στησιμο σου ειναι μια χαρα! δεν μπορω να διακρίνω καθαρα αλλα μπορει να εχεις βαλει μικρες και μεσαιες πετρες σε μεγεθος και εχουν δημιουργηθεί περασματα συγκεκριμενων διαστασεων! μπορει να χρειαστεις να προσθεσεις μερικες μεγαλυτερου μεγεθους, αλλα λεω μπορει γιατι απο μια φωτο δεν μπορω να καταλαβω ακριβως το μεγεθος..εσυ θα το κρινεις αυτο! :D

δυστυχως τα λιτρα σου δεν σου επιτρεπουν την προσθήκη καλβων με το ζευγαρι που θα βγει απο τα julies! αν εχεις 100εκ μηκος, ισως θα μπορουσες να περιορίσεις τις πετρες στην μια πλευρα και να προσθεσεις κογχυλια για να βαλεις καποιο κογχυλοψαρο οπως multis!

οσο για το οτι ειναι κρυμμενα, μην σε ανυσηχει αυτο, αφου θελουν λιγο καιρο να προσαρμοστούν! :D

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω φιλε μου...μονο που αυτο που λες με τισ πετρες δεν καταβα πολυ...τι υεμα δεν ειναι μα δημιουργηθουν ανοιγματα για κρυψωνες? Ποιος ο λογοσ να βαλω κι αλλες πετρες μεγαλες...? Κοχυλια θα βαλω στην μεση...

Link to comment
Share on other sites

αν βαζουμε πετρες διαφορων μεγεθων θα δημιουργηθούν περασματα διαφορετικων μεγεθων! αυτο θα βοηθησει τα μικροτερα ψαρακια να κρυβονται απο τα μεγαλυτερα!

τι μηκος εχει το ενυδρειο σου? αν δεν εχει αρκετο μηκος, δυστυχως δεν θα μπορεις να βαλεις καποιο αλλο ψαρι..

αν σκεφτεσαι παντως να βαλεις και κογχυλοψαρα, να ξερεις οτι θα χρειαζονται αρκετο χωρο σε αντιθεση με το ζευγαρι των julies οπου και η μια πλευρα του ενυδρειου με πετρες θα τους φτανει! τα 2 νταμαρια ειναι περιττα και τσαμπα τρως χωρο απο τα κογχυλοψαρα! ;)

Link to comment
Share on other sites

Το ενυδρειο εχει μηκος 90εκ...δεν ξερω για τα μουλτις κατα ποσο μου αρεσουν...τι αλλο θα μπορουσα να βαλω μαζι με τα τζουλις?

Link to comment
Share on other sites

νομιζω οτι αυτη η προταση που εχει στα 80εκ. σου δεινει 3 πολυ καλες επιλογες!

Ζευγάρι από Julidochromis transcriptus με χαρέμι N.Multifaciatus ή Ν.Brevis ή Α.Compressiceps "shell"

Link to comment
Share on other sites

οχι! λεγονται altolamprologus sp. "compressiceps shell"! εσυ λες τα altolamprologus compressiceps goldhead που δυστυχως δεν μπαινουν! τα shell εχουν την ιδιαιτεροτητα του μικρου μεγεθους για αυτο και προτεινονται για πιο μικρα ενυδρεια! ;)

για τα shell δες μερικες πληροφοριες εδω και εδω!

Link to comment
Share on other sites

ομορφα και ιδιαιτερα ψαρια!!! φυσικα θα πρεπει να ριξεις το διαβασμα σου για τις αναγκες τους, οπως π.χ. οτι χρειαζονται κογχυλια στα οποια να μην χωραει ο αρσενικος κ.τ.λ.

κανε εσυ την επιλογη σου και θα τα δουμε αυτα! ;)

να σαι καλα φιλαρακι!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...