Jump to content

Τι Και Ποσα Τραγικα Λαθη Κανατε Στην Αρχη Με Το Πρωτο Σας Ενυδρειο?


Recommended Posts

Μετα απο το προσφατα καθιερωμενο καθημερινο λιγο διαβασμα περιοδικων/βιβλιων/ φορουμ του χωρου καθομουν και σκεφτομουν το ποσο τραγικα ηταν οσα εκανα με το πρωτο μου ενυδρειο. Ακομα και τωρα που ειμαι ακομα στην αρχη της προσπαθειας μου, να μαθω οσο γινεται περισσοτερα πραγματα για να μπορω να φτιαξω εναν σωστο βιοτοπο για τα ψαρακια μου, δεν μπορω παρα να κοιταω πισω στα οσα εκανα τοτε με τρομο. Μετα τις καθιερωμενες γυαλες με χρυσοψαρα των 80ς και 90ς το πρωτο μου πραγματικο ενυδρειο το πηρα Ιανουαριο του 2001 στη Νεα Υορκη. Ηταν 40 λιτρα περιπου (10 US gallons) και το τι περασαν εκεινα τα ψαρακια δεν περιγραφεται. Μηδεν στρωσιμο, λαθος ψαροσυνθεση, τραγικη διακοσμηση, ακομα χειροτερες παραμετροι νερου, αλλαγες με το ζορι μια φορα το μηνα και αλλα πολλα...

Το πιο χαρακτηριστικο ηταν μια φορα μερικες ωρες αφου ειχα ηδη ξεκινησει το καθιερωμενο ετησιο καλοκαιρινο ταξιδι για την Ελλαδα, μια ξαδερφη μου μωρο (σε ηλικια εννοω-lol) αδειασε ολοκληρη την τροφη μεσα στο ενυδρειο χωρις κανεις να το δει. Μετα απο ενα μηνα μολις μπηκα στο δωματιο μου το νερο ειχε γινει παχυρευστη λασπη!!! Καθως αδειαζα την λασπη ειδα με εκπληξη οτι το dwarf gourami και ο pleco μου ζουσαν ακομα!!! Φυσικα μην γνωριζοντας και πολλα η αντιμετωπιση μου ηταν αδειασμα του ενυδρειου, καθαρισμα των παντων με νερο βρυσης (και του φιλτρου), ξαναγεμισμα χωρις βακτηρια και παμε απο την αρχη! Ως δια μαγειας, τα 2 ψαρια επεζησαν και παλι!

Μετα απο μια συντομη κουβεντα με αλους 2-3 φιλους που εχουν κι αυτοι ενυδρειο καταλαβα οτι πολλοι απο εμας καναμε μεγαλα λαθη στην αρχη, οποτε γιατι να μην τα μοιραστουμε?

Έγινε επεξεργασία - yonigrn
Link to comment
Share on other sites

ωραιο θεμα ανοιξες :sarcasm:

να κανω τα εγκαινια!!!

εγω σαν νεος σχετικα στον χωρο δεν εκανα πολλα λαθη παρα μονο ενα ! στην ψαροσυνθεση!!!

σε 80 λιτρα εβαλα 8 μαλαουι εκτον οποιον τα 2 haps !!!δεν ηξερα ουτε οτι χρειαζοντε μεγαλυτερα ενυδρεια (πηγαινα με τον κανονα 10 λιτρα=10 εκ ψαρι, 80 λιτρα=8 ψαρια ) ουτε τις διαφορες μπουνα με χαπς :sarcasm::sarcasm::sarcasm:

τωρα εμαθα ομως για αυτο μην βαρατε :sarcasm::sarcasm::sarcasm:

Link to comment
Share on other sites

το πιο τραγικό λάθος που είχα κάνει είναι ότι έπλυνα με νερό βρύσης τα υλικά του φίλτρου αλλά πολύ καλά τα έκανα καινούργια με αποτέλεσμα σε 24 ώρες να μου ψοφήσουν τα πάντα :rip_1: ...........ακόμα έχω τύψεις

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ευτυχώς το ένα και μοναδικό μεγάλο μου λάθος το έκανα με τα φυτά κι όχι με τα ψάρια, αντιθέτως οι μόνοι ζωντανοί οργανισμοί που υπήρχαν στην αρχή στο ενυδρείο μου αυξήθηκαν (τα σαλιγκάρια λαθρεπιβάτες... xexe :o)

Στην αρχή-αρχή (Νοέμβριος του '12) κατά τη φάση του συνδυασμού στρωσίματος με μπόλι και αμμωνία, με συμβουλέψανε αμέσως μετά το μπόλιασμα να ρίξω την αμμωνία (καθαρή από το φαρμακείο) αλλά δεν κατάλαβα το πόσο έπρεπε να ρίξω.. -_- και να μη σας τα πολυλογώ, έριξα όλο το μπουκάλι (100ml)!! Αποτέλεσμα σε πολύ λίγο θόλωμα όλου του νερού και τα φυτά χάσαν τα χρώματά τους και ξεθώριασαν... τα έκαψα δηλαδή!! :AAGGGHHH:

Μου πήρε περισσότερο χρόνο να μετατραπεί όλη αυτή η αμμωνία σε νιτρικά, αλλά τουλάχιστον έμαθα :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...