Jump to content

Ρομποτική Μέδουσα Θα Περιπολεί Τους Ωκεανούς


Recommended Posts

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/510573/robotiki-medousa-tha-peripolei-tous-okeanous/

Ένα ρομπότ-μέδουσα με το μέγεθος και το βάρος ενός ενήλικου ανθρώπου είναι το τελευταίο «όπλο» του αμερικανικού Ναυτικού για τη φύλαξη των ωκεανών.

Το πρωτότυπο που παρουσίασαν ερευνητές του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Βιρτζίνια φέρει την ονομασία «Cyro», ζυγίζει 75 κιλά και έχει μήκος περίπου 1,75 μέτρα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μεγαλύτερο μοντέλο μιας μικρότερης μέδουσας που είχαν δημιουργήσει πέρυσι οι ίδιοι ερευνητές με την ονομασία «RoboJelly». Είχε το μέγεθος ενός ανθρώπινου χεριού, δηλαδή σχεδόν όσο οι μέδουσες που εμφανίζονται στις παραλίες.

Οι ερευνητές προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας της μεγάλης ρομποτικής μέδουσας (τροφοδοτείται με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία νικελίου-υδριδίου μετάλλου) και να την κάνουν να μιμείται καλύτερα την κίνηση των πραγματικών μεδουσών μέσα στο νερό.

Η τεχνητή μέδουσα θα πρέπει να κολυμπάει αυτόνομα για μήνες ή και χρόνια χωρίς διακοπή, συλλέγοντας, αποθηκεύοντας και μεταδίδοντας ασύρματα διάφορα στοιχεία από το περιβάλλον της, για τα οποία θα έχει προγραμματιστεί.

4A4BB68F84449F67E803821827F265A3.jpg

Link to comment
Share on other sites

αραγε ποσες χελωνες θα προσπαθησουν να την φανε και τι μπορει να παθουν?

Link to comment
Share on other sites

Πολύ SPY κατάσταση μου κάνει.... αν ήθελαν να μετράνε παραμέτρους τους περιβάλλοντος υπάρχουν και άλλοι τρόποι και όχι πλαστικές (καλυμμένες) μέδουσες !!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...