Jump to content

Θαλάσσιος Μικροοργανισμός Μπορεί Να Γεμίσει Το Ρεζερβουάρ Του Αυτοκινήτου!


Recommended Posts

http://www.tanea.gr/news/world/article/5009016/thalassios-mikroorganismos-mporei-na-gemisei-to-rezerboyar-toy-aytokinhtoy/

Ο μικροοργανισμός αυτός, όπως αποδείχτηκε από νορβηγικές έρευνες, μπορεί να αποτελέσει με την κατάλληλη επεξεργασία ένα πρώτης τάξης βιοκαύσιμο για τους κινητήρες των αυτοκινήτων.

Πρόκειται για οργανισμό που ανήκει στην συνομοταξία των χιτωνοφόρων, τα οποία φιλτράρουν το νερό και τρέφονται με βακτήρια. Πολλές φορές σχηματίζουν αποικίες στα σκοινιά των πλοίων ενώ τα ίδια αποτελούν τροφή για τα ψάρια. Στην Ιαπωνία και την Κορέα αυτοί οι οργανισμοί θεωρούνται περιζήτητοι μεζέδες.
Η δυνατότητα αξιοποίησης τους, όπως προκύπτει από μελέτη ειδικών στο Πανεπιστήμιο του Μπέργεκν, έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε κυτταρίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
Ο καθηγητής Ερικ Τόμσον από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου, λέει ότι ο μανδύας των οργανισμών αυτών αποτελείται από κυτταρίνη που συνιστά ένα σύμπλεγμα σακχάρων. Οταν η κυτταρίνη αποδομείται, προκύπτει αιθανόλη η οποία μπορεί με τη σειρά της να χρησιμοποιηθεί ως βιοκαύσιμο.
Προς το παρόν η βιοαιθανόλη που χρησιμοποιείται σήμερα προέρχεται κυρίως από υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαγητών.
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...