Jump to content

Καλησπερα Παιδια.ερωτηση Για Βραχο


kuriakos-margarita

Recommended Posts

καλησπερα παιδια,ειχα μια διαφωνια και θα ηθελα οποιος μπορει να με βοηθησει..διαβασα οτι οσων αφορα τον ζωντανο βραχο η αναλογια ειναι για καθε 10 λιτρα 1 κιλο βραχου(αντε δεκατεσσερα κιλα στα 80 λιτρα) οπου οσο πιο καλα στρωμμενος ειναι ας το πουμε τοσο καλυτερη βιολογια θα πετυχουμε για το ενυδρειο μας.. ομως μου λεει καποιος οτι μπορεις να βαλεις οσα κιλα θελεις γιατι θα ειναι φυσικη φιλτρανση κτλπ κτλπ. η ερωτηση μου ειναι η εξης:

μπορουμε να βαλουμε οσα κιλα βραχου μας αρεσει σε ενα ενυδρειο(ας πουμε στο 80αρι το δικο μας)υπαρχει κατι(περαν του βαρους) να μας περιοριζει ως προς αυτο?

αν οχι γιατι,σε τι επηρεαζει το να βαλουμε οσο ζωντανο βραχο θελουμε? ποιο θα ηταν το κακο ας πουμε του να βαλω 25 κιλα η 30 αντι για 10 με 14 κιλα σε 80 λιτρα(ενδεικτικα ειναι τα λιτρα ετσι).

και εν ολιγεις μου λεει οτι ο μονος λογος που δε βαζουμε οσο βραχο θελουμε ειναι το βαρος και ο ογκος του νερου που θα μειωθει. μπορει καποιος να με ενημερωσει τι ακριβως ισχυει οσων αφορα τους βραχους.

ευχαριστω πολυ.μαργαριτα
:)

Link to comment
Share on other sites

καλησπερα βαζοντας πολυ βραχο εχουμε τα εξης θεματα 1ον μειωνουμε τα λιτρα του νερου 2ον μειωνουμε το χωρο κολυμβησης των ψαριων 3ον βαζοντας πολυ βραχο θα περιορισουμε την κυκλοφορια του νερου αποτελεσμα να υπαρχουν νεκρα σημεια που το νερο θα αρχισει να μην κινειτε σωστα και θα μαζευει λασπη νιτρικα και αλλα.την σωστη βιολογια την πετυχαινει εκμεταλευομενη των σκελετο των κοραλιων που θα λειτουργησει και ως βραχος.στο δικο μου αμα δεις ειχα 60κιλα+ και εχω βγαλει τα 20,μαζι με το σωστο aquascape που παιζει σημαντικο ρολο στην καλη κυκλοφορια Μαργαριτα.

Link to comment
Share on other sites

οσο περισσοτερο βραχο βαλεις =τοσο λιγοτερο νερο-χωρος θα σου μεινει.οποτε,ολα ειναι σχετικα....

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν στάνταρ και κανόνες φιξ.

Το ότι λέμε 1κιλο στα 10 λίτρα είναι υποθετικο.

Αλλη πυκνότητα έχει ο κάθε βράχος. Άλλος συμπαγές και βαρύς άλλος αφρατος και αλαφρης.

Το θέμα είναι τα κιλά που θα βάλεις να είναι αερατα και όχι στουμπομενα μεταξύ τους και να εκμεταλλεύσεις την βιολογία που μπορει να σηκώσει στο μαξ.

Δεν έχεις κάποιο λόγο να βάλεις ταααααα κιλά του βράχου, κακό θα κανεις και όχι καλο.

Θα μαζεύει στα νεκρά σημεία βρωμια και θα έχεις no3 στο ταβάνι.

Και τα νεκρά σημεία είναι αναπόφευκτα με παρα πολυ βράχο.

Κοιτα να βρεις βράχο ογκώδες και ελαφρύ και μην σε νοιάζει το ποσα κιλά είναι παρα να τα εκμεταλλευτεις σωστά. Με καλη κυκλοφορία.

Και πάνω σε αυτη την λογική λέμε 1κιλο στα 10λιτρα.

Για τα 80 λίτρα του παραδείγματος μπορείς να βάλεις απο 5-7 κιλά μέχρι 9-11 κιλά.

Και πολλοί χομπιστες βάζουν και στο sump έξτρα κιλά, με σωστή μελέτη, για περισσότερη βιολογία.

Στο main tank είναι και θέμα αισθητικό το τι θέλεις να βλέπεις.

Νταμάρι 2-3-15 νησιά ή 2 πύργους. Οσο μακριά μπορει να παει η φαντασία σου.

Link to comment
Share on other sites

αυτη τη στιγμη δεν μιλησα για το νανακι μας,απλα ειχα μια συζητηση σε καποια παρεα και ενα παιδι που εχει ενα νανακι 20 λτ μου ειπε οτι οσο περισσοτερο βραχο τοσο το καλυτερο κι εγω ημουν εκεινη που διαφωνουσα. εγω ουτως η αλλως στο δικο μου προσπαθω σκεφτομαι να βαλω 8-10 κιλα,απλα εκνευριζομαι οταν καποιον επιμενει σε κατι λαθος και σου την λεει,γι αυτο και ρωτησα ωστε να δω ειμαι εγω η λαθος που επεμενα οτι δε πρεπει να στουμπωνουμε ενα ενυδρειο τοσο πολυ η οχι. αυτο βασικα.

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια .... Έχεις όρεξη για κους κους :)

Link to comment
Share on other sites

χαχαχαχαχαχαχ παντα εχω ορεξη για κους κους. απλα με εκνευριζουν καποια ανθρωποι οι οποιοι ειναι παραπληροφορημενοι ισως και σκορπανε αυτη την παραπληροφορηση παντου...πες οτι εγω δεν ηξερα αυτο το φορουμ και ουτε ψαχνομουν και ιδιαιτερα,ουτε διαβαζα,ουτε ειχα καποιον να με βοηθησει να με κατευθυνει και και και και εν τελει πηγαινα αγοραζα 350 κιλα βραχο(λεω τωρα μια ποσοτητα) και στουμπωνα το ενυδρειο παντου να μη φαινεται τπτ μεσα γιατι ετσι μου ειπε εκεινος ο τυπος οποιος επεμενε και πολυ και το επαιζε εγω ξερω τα παντα και μη με αμφισβητεις,ε τετοιοι ανθρωποι περισσοτερο κακο δεν κανουν απο οτι καλο?!

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά όταν στα πουλάνε κιόλας.... Εκει να δεις πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

παρολαυτα οτι και να σου λεμε εχεις να φας παπαδες.....ου....1 σωρο.τουλαχιστον να αποφυγεις τους πολλους.

Link to comment
Share on other sites

εννοειται οτι εχω δρομο κι εγω και ολοι οσοι ξεκινανε κατι καινουργιο με το οποιο ποτε δεν ειχαν ασχοληθει.ισως το καλο με εμενα ειναι οτι παντα ψαχνομαι παααααρα πολυ πρωτου κανω κατι και ευτυχως εχω ανθρωπους γυρω μου οι οποιοι μπορουν να με καθοδηγησουν σωστα αν και εφοσον χρειαστω κατι η εχω καποια απορια σχετικα. πωπω οντως αυτοι οι τυποι που ειναι και πωλητες μπορουν να με τρελανουν,το εχω βιωσει(οχι σε ενυδρειακο κομματι)σε κατι που πραγματικα γνωριζω καλα και δε μπορει να με κοροιδεψει καποιος. απλα για να πουλησει.μεγαλη βλακεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...