Jump to content

Επιστροφή Μονομάχου..? Πού..? Στο Ποτηράκι..?


Yiannhs

Recommended Posts

Καλησπέρα σ ολους... αφού έχω κάψει το κεφάλι μου στο διαβασμα μου γεννήθηκε κι άλλη απορία...

Πολλοί χρήστες συμβουλεύουν καποιους νεους μετα απο γρηγορη-αποτυχημενη-λανθασμενη-απιπόλαια (πες το οπως θες) αγορα να επιστρεψουν τον μονομαχο τους πισω μεχρι να στρωθει το ενυδρειο τους κ να ειναι ιδανικες συνθηκες διαβιωσης του.

και το ερωτημα ειναι : δηλαδή στο ποτηράκι? μηπως ειναι καλυτερο να τον μεταφερουμε σ ενα αλλο μερος (γυαλα, ακομα και βαζο ισως) μεχρι να ετοιμαστει το ενυδρειο?

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου οπου και να το πας το ζωντανο παλι προβλημα θα χει αφου ουτε η γυαλα ουτε το βαζο του προσφερουν ιδανικες συνθηκες διαβιωσης. Το θεμα ειναι να μην γινει το λαθος αλλα αφου εγινε η επιλογη ειναι δικη σου. Οσο για το ποτηρακι ειναι συζητηση μεγαλη.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω κάνεις να εννοεί να επιστρέψεις πίσω ``στο ποτηράκι`` (με την έννοια που το λες) τον δίστιχο τον μονομάχο! Βάλε των μέσα σε παγούρι, λεκάνη, κατσαρόλα, γυάλα, βάζο η όπου αλλού θέλεις αλλά σίγουρα δεν πρέπει να τον αφήσεις να περάσει της τοξικές ενώσεις που θα δημιουργηθούν μέχρι να στρώση το ενυδρείο σου!

Φυσικά για κάτι τέτοιες περιπτώσεις που αγοράζει κάποιος ένα ψάρι χωρίς να έχει έτοιμο το ενυδρείο του (που σε αυτό μόνο ο παράγοντας άγνοια μπορεί να δικαιολογηθεί ) τότε υπάρχει κα το μπόλι!

Link to comment
Share on other sites

Φυσικα και οχι.

Σε τετοια περιπτωση προτιμας το μπολι ή αν δεν ειναι εφικτο το μπολιασμα προτιμας τη πιο πολυπλοκη διαδικασια, στρωσιμο με το ψαρι μεσα, βακτηρια εμποριου, seachem prime για αποτοξικοποιηση (συμφωνα με τις οδηγιες), μετρησεις καθημερινες και επεμβαση, προσεκτικοτατο ταισμα και επεμβαση με συχνες αλλαγες νερου σε περιπτωση που ξεφυγουν οι τιμες.

Θα σου παρει λιγο περισσοτερο καιρο, αλλα θα στρωσει χωρις προβλημα στο ψαρι.

Ετσι την επαθα κι εγω στο πρωτο μου ενυδρειο, αλλα με προσοχη σε αυτα που ανεφερα, το ενυδρειο εστρωσε και δεν ειχε κανενα ψαρι προβλημα.

50 λιτρα ηταν με απολα μεσα (χρυσοψαρο, μονομαχο, 12 τετρας, 1 κλοουν μικρο κι ενα πλεκο μικρο - οχι και λιγα ψαρια για τετοιο ενυδρειο)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...