Jump to content
Sign in to follow this  
aka68

Τα Καλά Μικρόβια Των Τροφίμων

Recommended Posts

http://www.neadiatrofis.gr/2013/03/ta-kala-mikrovia-ton-trofimon.html

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενημέρωσης πάνω στη διατροφή (EUFIC) υπάρχουν παγκοσμίως πάνω από 3.500 παραδοσιακά τρόφιμα ζύμωσης.
Αυτά περιλαμβάνουν τα ψωμιά, τα γιαούρτια και τα τυριά, συνήθη στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ενώ στην Αφρική τα τρόφιμα που γίνονται από τη ζύμωση αμυλούχων καλλιεργειών (όπως το γιαμ ή η κασσάβα) αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της τοπικής δίαιτας.
Στην Ασία καταναλώνονται καθημερινά προϊόντα που παράγονται από τη ζύμωση σόγιας ή ψαριών.

Η ζύμωση μπορεί να καταστήσει τα τρόφιμα πιο θρεπτικά, πιο νόστιμα ή πιο εύπεπτα, μπορεί να ενισχύσει την ασφάλεια των τροφίμων, γεγονός που μειώνει την ανάγκη για ψύξη ή άλλες μεθόδους συντήρησης που απαιτούν πολύ ενέργεια.
Σήμερα, μια σημαντική πρόκληση για τη βιομηχανία ζύμωσης είναι να παρέχει σταθερά στελέχη βακτηρίων που θα λειτουργούν και προστατευτικά για τον οργανισμό.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×