Jump to content

Νέα Μέθοδος Παραγωγής Υδρογόνου Από Φυτά


Recommended Posts

Πρωτοποριακή τεχνική ανοίγει το δρόμο στη νέα πηγή ενέργειας

Σημαντικά βήματα προόδου στη χρήση του υδρογόνου σαν εναλλακτικό καύσιμο πέτυχαν ερευνητές από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

Η νέα μέθοδος, βασίζεται σε οποιοδήποτε φυτό, με χαμηλό κόστος και μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας ειδικούς μικροοργανισμούς, οι ερευνητές κατάφεραν να διασπάσουν τη ξυλόζη, το απλό σάκχαρο των φυτών που βρίσκεται σε αφθονία. Με τον τρόπο αυτό, αποσπούν το υδρογόνο που βρίσκεται δεσμευμένο στα φυτά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε πηγή φυτικής βιομάζας και όχι μόνο με συγκεκριμένα φυτά.

Η νέα τεχνική επιλύει δύο βασικά προβλήματα που έως τώρα εμπόδιζαν την εμπορική παραγωγή υδρογόνου από βιομάζα: το υψηλό κόστος και την μικρή αποδοτικότητα (μικρή ποσότητα υδρογόνου σε σχέση με την πρώτη ύλη των φυτών). Η νέα αντισυμβατική μέθοδος επιστρατεύει ειδικά τροποποιημένα βακτήρια σε ρόλο ενζύμων - καταλυτών, ώστε να «απελευθερώνουν» πιο αποτελεσματικά το δεσμευμένο υδρογόνο από τα φυτά.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/516347/nea-methodos-paragogis-udrogonou-apo-futa/

Link to comment
Share on other sites

απιστευτο :jawdrop:

Link to comment
Share on other sites

Αποκρυπτογράφησαν τη φωτοσύνθεση http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=507914

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο ηλεκτρόλυσης στην οποία υδρογόνο και οξυγόνο παράγονται από νερό σε διαφορετικό χρόνο χάρις σε αυτό που οι ερευνητές ονόμασαν «διάλυμα πρωτονίων συζευγμένων με ηλεκτρόνια». Το διάλυμα αυτό συλλέγει και αποθηκεύει υδρογόνο ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα περνάει μέσα από το νερό κάτι που σημαίνει ότι αρχικά απελευθερώνεται μόνο οξυγόνο. Το υδρογόνο απελευθερώνεται αργότερα όταν κριθεί σκόπιμο από τους ερευνητές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...