Jump to content

Παμε Σε Αλατια?


argentinos

Recommended Posts

Καλησπερα...εδω και χρονια το σκεφτομαι αλλα φοβαμαι, σημερα ετυχε να πεσει στα χερια μου ενα 60 και εχω ενα φιλτρο eheim pickup 2010. Μπορειτε σας παρακαλω να μου κανετε ενα κοστολογιο του τι θα χρειαστω για τα πρωτα μου βηματα? Το θεμα μου ειναι καθαρα οικονομικο

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα φιλε μου

υπολογισε περιπου 500 ευρω να χρειαστεις για να ειναι κομπλε το 60λιτρο

Link to comment
Share on other sites

εγώ χρειάστηκα 500 ευρώ για 128 λίτρα μαζι με Boyu reef 128ltr(ετοιμο) αν διαβασεις αρκετα στο φορουμ θα δεις οτι μπορεις να κανεις πολυ ωραιο συστημα με πολυ λιγα λεφτα.

Link to comment
Share on other sites

Αν τα παρεις ολα κινεζικα μετριας ποιοτητας θα σου βγει λιγοτερα απο 500 ευρω, αλλα αργοτερα επειδη δεν θα σου γινεται σωστα η δουλεια θα αναγκαστεις να παρεις καλυτερα οποτε θα σου βγει και παραπανω απο 500 ευρω, για να μην αγοραζεις ομως καινουρια που θα δωσεις παραπανω χρηματα μπορεις να βρεις καλο εξοπλισμο μεταχειρισμενο μεσα απο τις αγγελιες του φορουμ και να σε καλυψουν μια χαρα. Οι περισσοτεροι απο εμας και εγω μεσα στο ξεκινημα του θαλασσινου ειχαμε την σκεψη να παρουμε κατι φθηνο γιατι το να κανεις θαλασσινο κοστιζει πολυ περισσοτερο απο ενα γλυκου αλλα στην πορεια αλλαζαμε ενα ενα αυτα που ειχαμε παρει γιατι αρχιζαν τα προβληματα, προσωπικη μου αποψη και εμπειρια.

Link to comment
Share on other sites

τα 500 ευρω μου ειναι απαγορευτικα, εχω απο φιλο ετοιμο νεκρο και ζωντανο-αραγωνιτη, τωρα αν τα skimmer-αλατια κυκλωφοριτες βγαινουν κοντα σε αυτα τα ποσα...δυτυχως δεν θα προχωρισω

Link to comment
Share on other sites

γρηγορη αυτο θα κανω, μακαρι να μπορουσα να τα παρω ολα καινουργια, θα προσπαθησω να βρω μεταχειρισμενα για αρχη.

Link to comment
Share on other sites

Mαζεψε σιγα-σιγα τον εξοπλισμο απο αγγελιες με τα απαραιτητα, και οταν εισαι ετοιμος ξεκινας

Ειναι κι αυτο μια ηδονη

Ωστοσο μπορεις να εχεις το 60λιτρο με ψαρακια γλυκου για παρηγορια

Link to comment
Share on other sites

Επειδή πρόσφατα εστεισα το δικό μου..60λιτρα...περίπου εκει παίζει...και προς τα πάνω...στην αρχή δεν τα υπολόγισα γιατι ξεκίνησα να μαζεύω σιγά σιγά εξοπλισμό.χωρις να κάνω πρϋπολογισμό κόστους..αλλα σήμερα εκανα ενα προχειρο υπολογισμο και με κατι ακόμα που θέλω να βάλω + κάποια ζωντανα...και υπολογισα...700...και ανεβαίνει..αλλα αξίζει!!!!!

Από εξοπλισμό...εχουν δίκιο τα παιδιά...καλύτερα επωνυμο και μεταχειρισμένο παρα φθινιαρικο..το έχω διαπιστώσει σε ολα τα ενυδρεία μου...οχι όλα τα κινέζικα είναι χάλια..απλά συνηθώς δεν καλύπτουν..ειναι ογκώδη,καταναλώνουν πολύ ρεύμα...

Καλή αρχή...

Link to comment
Share on other sites

Καλα σιγουρα αμα αρχισεις σιγα σιγα να παιρνεις τα πραγματα θα σου βγει πιο ανωδυνα.. Ξεκινας με τα απολυτως απαραιτητα και συνεχιζεις!

Link to comment
Share on other sites

Τα παιδια εχουν δίκιο. Εγω ετοιμαζω ενα pico reef 20L που ειναι ακομα στα σκαρια και ειμαι ηδη στα 300 ευρω. Καλο θα ηταν να ξεκινησεις αργα και σταθερα μαζευοντας τα πραγματακια που θες... :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134: :bigemo_harabe_net-134:

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα ξεκινήσει την αναζητηση εξοπλισμού με ενα μεταχειρισμένο σκίμερ της πλάκας(δεν λέμε μάρκες και απο που) και κατέληξα με κοστολόγιο 1000+ Και συνεχίζουμε.

Αλλά πρόσεχε. Τα δικά μου είναι 200 μικτά. Καμία σχέση με τα δικά σου. Την βγάζεις άνετα και με πολύ πιο λίγα χωρίς όμως τους ζωντανούς οργανισμούς που είναι αστάθμητος παράγωντας.

Έγινε επεξεργασία - ΠαναγιώτηςCR7
Link to comment
Share on other sites

Δεν ειμαι καιρο στο χομπι απλα επειδη το συζηταγα με ενα φιλο προσφατα για θαλασσινο του ιδιου ογκου θα σ πω περιπου τι κ ποσο.10κιλα αραγωνητη νεκρο ο ζωντανος μ φαινεται αχρηστος! Κοντα 10 ευρω. 6 κιλα ζωντανο βραχο απο μαγαζι περιπου 12 ευρω το κιλο πες 70. Ενα κυκλοφορητη 3000λ/ω sunsun 17 euros!φιλτρο για ανθρακα αντιφωσφορο εσωτερικο της hailea με 10 ευρω.απο εκει κ περα ειπες απλα θαλασσινο,δεν μιλησες για reef η fish only!που σημαινει οτι αν πας μονο σε ψαρια ειδικα για αρχη κ με μια απλη λαμπα κανεις δουλεια!αν βαλεις κοραλια κ μαλιστα σκληρα το maximum θες μια glo με 2 τ5 24watt καινουρια κανει 60 κ αλλα 30 οι λαμπες!τελος σκιμμερ μπορεις να αποφυγεις αν εισαι διατεθημενος να κανεις αλλαγη καθε εβδομαδα της ταξεως του 30% (20 λοτρα) τα υπολοιπα σιγα σιγα αλλα φαντασου οτι με 150 ευρω ξεκινας κ κανεις πολυ καλη δουλεια με ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ εξοπλισμο κ μαλιστα απο μαγαζια κ οχι αγγελιες!αν θες παραπανω πληροφοριες μπορω να σ πω τιμη για σκιμμερ γυρω στα 120 κ αναπληρωση 60 επισης καινουρια!ελπιζω να βοηθησα!!!

Link to comment
Share on other sites

Οι αγγελίες κατά 90% αξίζουν όσο δεν πάει!Κατ'εμέ,καλύτερα να αγοράσεις ένα ΑΑ' σκίμερ μεταχειρισμένο,παρά με τα ίδια λεφτά να πάρεις το καραβήτα σε καινούργιο! ;)

Link to comment
Share on other sites

Και ζωντανο βραχο με 5 ευρω το κιλο απο αγγελια θα βρεις

Τα παντα βρισκεις αρκει να μην βιαζεσαι, θελει υπομονη

Παντως τωρα δεν ειναι και η καταλληλη εποχη για να ξεκινησεις(λογω θερμοκρασιων)

Οποτε εχεις τον χρονο ΙΜΟ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μόνο τα tests νερού που θα πάρεις θα φτάνουν κοντά στα 100ε :-) (Ντάξει τα άμεσα απαραίτητα είναι σχεδόν τα μισά λεφτά. Αλλά θα πάρεις και τα υπόλοιπα :-) )

Όπως προείπαν και οι υπόλοιποι, ξεκίνα απλά να μαζεύεις σιγά σιγά τον εξοπλισμό. Skimmer, φωτιστικό & λάμπες κτλ. Πάντα εννοείται παρακολουθείς τις αγγελίες.

Θα δεις πως όλο αυτό τον καιρό με ότι θα διαβάζεις θα αλλάζεις γνώμες και συνθέσεις. Καλύτερα να το αργήσεις μέχρι το φθινόπωρο αλλά να είσαι έτοιμος να το τσακίσεις μετά, παρά να έχεις όλο πισωγυρίσματα = έξτρα χρήμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...