Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_304517.jpg

Γενικά:

Η Anubias barteri var. nana petite είναι μια τεχνητή ποικιλία η οποία καλλιεργήθηκε σε φυτώριο στην Σιγκαπούρη.Μοιάζει πολύ με την Anubias barteri var. Nana όμως είναι μικρότερη σε ύψος αλλά μεγαλώνει εξίσου αργά και έχει λιγότερες απαιτήσεις,είναι σκληρότερη και γι αυτό πολλές φορές λόγω των ελάχιστων απαιτήσεων του χαρακτηρίζεται ως το αληθινό πλαστικό φυτό.

Στον ενυδρείο μπορεί να ανεχθεί μια ευρεία ποικιλία φωτισμού,από λίγο εώς υψηλό.

Αναπτύσεται καλά με ή χωρίς co2,αν και η προσθήκη co2 δεν επιταχύνει την ανάπτυξη της σημαντικά.Τα υψηλά φωσφορικά δαίνεται να ενθαρρύνουν την ανθοφορία του φυτού ανεξάρτητα από τις συνθήκες του ενυδρείου.

Όπως και τα άλλα είδη Anubias,έτσι και αυτό,έχει αρ΄γη ανάπτυξη και αν είναι τοποθετημένη κάτω από υψηλό φωτισμό θα έχουμε εμφάνιση καφέ άλγης,οπότε καλό είναι να τοποθετείται σε σκιασμένα σημεία του ενυδρείου μας.

Το φυτά αυτό είναι γνωστό και με το όνομα Anubias barteri var. Nana Bonsai.Είναι ιδανικό φυτό για αρχάριους.Καλλιεργείται και εκτός νερού.

 

Θέση στο ενυδρείο:

Το φυτό αυτό μπορεί να μπει στην μεσαία ζώνη ή στην μπροστινή ζώνη του ενυδρείου μας.

 

Φύτεμα:

Η Anubias barteri var. Nana Petite όπως και τα άλλα είδη Anubias δεν φυτεύεται αλλά δένεται σε κάποιο ξύλο ή πέτρα.Για να πετύχουμε το δέσιμο της χρησιμοποιούμε πετονιά ή κλωστή.Μετά από λίγο καιρό θα αναπτύξει ρίζες,που θα πιάσουν εκεί που την έχουμε δέσει.Αν θέλουμε να τη φυτέψουμε στο χαλίκι ή την άμμο θα πρέπει να μην φυτευθεί το ρίζωμα της γιατί θα σαπίσει.

 

Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός:

Ο διαχωρισμός του φυτού γίνεται κόβοντας το κεντρικό ρίζωμα τους σε 2 ή περισσότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος του φυτού και το δένουμε σε κάποιο άλλο σημείο του ενυδρείου μας.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...