Jump to content

Αλατι


kuriakos-margarita

Recommended Posts

καλημερα παιδια. μου τελειωνει το αλατι(tropic marine) και σκεφτομαι να παρω το αντιστοιχο αλλα tropic marine pro. τι λετε? μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε κανονικα(λογω του οτι τρεχει λιγο το ενυδρειο)η δεν εχουμε κανενα προβλημα σε τετοια περιπτωση? τι προτεινετε?

Link to comment
Share on other sites

Τι μετρησεις κρατας στο ενυδρειο σου ?

Θα προτεινα να παρεις tropic marine bio active .....

Link to comment
Share on other sites

Tότε παρε το αλατι που σου προτεινα ....

Link to comment
Share on other sites

Παιδια να παρετε τεστακια και για ασβεστιο(ca) και για φωσφορικα(po4) για να εχετε μια εικονα κ γι'αυτες τις τιμες.

Τωρα που αρχιζετε να βαζετε σιγα σιγα κοραλακια μεσα στο ενυδρειο ειναι πολυ καλη αλλαγη απο το απλο στο pro.

Το pro σε σχεση με το απλο οχι μονο ειναι πιο "πλουσιο" σε ιχνοστοιχεια αλλα δινει και καλυτερες τιμες(τουλαχιστον πριν αρκετο καιρο που ειχα κανει κ εγω την ιδια αλλαγη αλατιου μ'εσας)

Δεν θα εχετε κανενα προβλημα στο ενυδρειο απο την αλλαγη στην εταιρια :thumbup:

Προσωπικα χρησιμοποιω το pro που σκεφτεστε αλλα και το red sea(το απλο οχι το pro-μην πατε σε αυτο,πολυ υψηλες τιμες) ανα διαστηματα.

Και αυτο επισης καλο αλατι.

Link to comment
Share on other sites

τι σκιμμερ εχετε παιδια?

ισως δειτε να ειναι θολο το νερο και μην ξεθολωνει,μην ανησυχησετε,οταν μπει μεσα στο ενυδρειο θα θολωσει κ αυτο λιγο και μετα

θα ειναι οκ.

Link to comment
Share on other sites

Επειδη ξερουμε,ρωτησα τα παιδια φιλε submarine τι σκιμμερ εχουν ;)

Link to comment
Share on other sites

... α ωραια :) οπωτε τι διαφορα εχουν? (γιατι δεν την ξερω) Το active ειναι το απλο(fish only πχ) ? και το pro θεωρειτε για καλυτερο ?(για κοραλια πχ)

Link to comment
Share on other sites

Και τα δυο αλατια βγαζουν τις ιδιες τιμες και εχω την εντυπωση πως περιεχουν και τα δυο τα ιδια ακριβως ιχνοστοιχεια.

Η μονη τους διαφορα ειναι οτι το bio-actif περιεχει και οργανικες ενωσεις.

Οποτε αυτο το αλατι δημιουργει περισσοτερες υδροφοβικες ενωσεις και βακτηρια σε σχεση με τ'αλλα αλατια.

Στην ουσια δουλευει σαν μια μεθοδο οπως βοτκα,ζαχαρη η' ξυδι.

Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το σκιμμερ να εχει περισσοτερη δουλεια,αφου υπαρχουν περισσοτερα οργανικα κτλ,μεσα στο νερο τα οποια πρεπει να βγαλει.

Εαν το σκιμμερ ειναι μικρο και ανεπαρκες τοτε αντι για καλο θα κανει κακο.

Επισης ειναι πολυ πολυ σημαντικο να μην χρησιμοποιηθει ταυτοχρονα με το συγκεκριμενο αλατι καμια απο τις παραπανω μεθοδους(ζαχαρη,ξυδι η' βοτκα) αφου κανουν την ιδια δουλεια και μπορει να "στεγνωσει" το ενυδρειο χωρις να το καταλαβουμε.

Το bio-actif δεν ειναι για ολα τα ενυδρεια και αν δεν ισχυει το προηγουμενο,σιγουρα δεν ειναι για ενυδρεια με μικρο-ανεπαρκες σκιμμερ.

Link to comment
Share on other sites

Το ακτιβ περιεχει και πηγη οργανικου ανθρακα.αν δουλευεις το ακτιβ που σημαινει οτι κανεις λαιτ προβιοτικη μεθοδο θελει προσοχη στο κεχα να μην ειναι σε υψηλο βαθμο.γενικα αναζητηστε προβιοτικες μεθοδους να δειτε τι ακριβως ειναι και τα ξαναλεμε..

Mobile klaz speaking...

Link to comment
Share on other sites

!!! Δεν το ηξερα αυτο. Και να φανταστειτε παιρνω μονο τροπικ μαριν αλλα δεν δινω συμασια αν ειναι προ΄ή ακτιβ. Τροπικ μαριν να ειναι και οτι να νε :P Οπωτε θα το εχω τωρα στον νου μου αυτο.

Εγω νομιζα οτι και καλα το Προ ειναι για κοραλια (εμπλουτισμενο σε ασβεστια μαγνησια κλπ) και το αλλο κατι ποιο "Light" για ενυδρεια χωρις κοραλια.

Link to comment
Share on other sites

εχει και 3 κωδικο η εν λογω εταιρεια για αυτο που λεμε πιο λαιτ χρηση,και βεβαια ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ.

γενικως παντως το καλο το ονομα για υφαλο το εχτισε με το pro.

Link to comment
Share on other sites

..οντως.....χεχε το αφηνω σε σενα.παω να αναψω κανα κερακι μερες που ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Το bio-actif περιέχει ασκορβικό οξύ δλδ Βιταμίνη C.Στο 24ωρο προσφέρει φοβερή διαύγεια στο νερό και φοβερά χρώματα στα κοράλλια όταν αυτά το συνηθίσουν Αυξάνει την παραγωγή skimmate αλλά ρίχνει τα επίπεδα οξυγόνου εξαιτίας της δράσης του,οπότε ένα καλό σκίμμερ+καλή οξυγόνωση είναι απαραίτητα.

Δεν είναι επικίνδυνο να το συνδυάσει κάποιος και με άλλες μορφές οργανικού άνθρακα εφόσον έχει βαρύ χέρι στο τάισμα και livestock.

Το καλό με αυτό το αλάτι είναι ότι είναι σταθερό και ποιοτικό+ότι έχει αυτά τα πολύ καλά αποτελέσματα όταν τα κοράλλια το συνηθίσουν+ότι το σχεδίασε ο ίδιος ο Balling.

To pro απο την άλλη είχε μερικές παρτίδες χάλια και πολλά παράπονα απο χομπίστες όταν ανανέωσε την φόρμουλα και έβαλε συστατικά για να μην πετρώνει το αλάτι στην συσκευασία.Φυσικά τα απέσυρε άρον-άρον και γύρισε στην παλιά φόρμουλα.Παρότι η εταιρία το προτείνει για ενυδρεία με CaCo3/CO2 αντιδραστήρες δεν βρίσκω λόγο να μην κάνει και για άλλες μεθόδους όπως Balling ή 2part.

Γενικά είναι το πιο πολυφορεμένο αλάτι στην Ελλάδα και όχι άδικα αφού έχει αφήσει πολύ καλό όνομα.

ΙΜΟ υπάρχουν σήμερα πολύ καλά συνθετικά αλάτια για όλα τα γούστα,αρκεί να εφαρμόσει ο χομπίστας το 24ωρο ωρίμανσης ώστε να διαλυθεί σε σωστή θερμοκρασία,να μειώσει την τοξικότητα του,να έρθει το pH στα σωστά επίπεδα και να μετρήσει με κάθε νέα συσκευασία τιμές όπως dKH&pH για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho
Link to comment
Share on other sites

εγω εχω ενα v skim 120 της tunze. μια χαρα μου ειναι το σκιμερακι για 51 λιτρα νερο στην ουσια που βγαινει αν αφαιρεσουμε ογκο απο βραχο κτλπ. με εχει βολεψει και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενη και επειδη εχω βαλει ηδη μια ξενια και το μανιταρακι μας και επειδη μου τελειωνε το αλατι σκεφτομουν να παω σε ενα καλυτυερο και εξαρχης ελεγα για pro αλλα μετα διαβασα και για το actif και αυτο προτιμησα εν τελει. ηδη εκανα μια αλλαγη και το σκιμερακι μια χαρουλα τα παει,τιμουλες κομπλε μεχρι στιγμης,μονο το kh μου ειναι λίιιγο χαμηλο απο χθες,αντι για 8-9 που ηταν επεσε στο 7 αλλα οκ ολα τα αλλα κομπλε.

Link to comment
Share on other sites

εν τω μεταξυ προσθεσαμε και δυο γαριδουλες(sexy) και 3red hermit crab και 3 asτrea snails(καλα τα λεω?δε θυμαμαι ακριβως) και κατι σκουλικακια που καπως μου τα παν και αυτα αλλα ημουν τοσο χαρουμενη που ουτε ακουσα,που τρεφονται με διαφορες ετσι βρωμιες ας το πουμε και μπαινουν στον αραγωνιτη και τον καθαριζουν. συν το μανιταρακι και την ξενια,πιστευω το actif ειναι μια χαρουλα και διαλυεται και επισης μια χαρουλα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...