Jump to content

Recommended Posts

gallery_51753_299_821087.jpg

 

Γενικα:

 Χαρακτηριστικό  της ποικιλίας Echinodorus Aquartica ειναι τα στρογγυλεμένα, έντονα πράσινα φύλλα της. Έχει συμπαγή δομή, αργή ανάπτυξη και όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα διατηρήσει το ιδιαίτερο και αναζωογονητικό πράσινο χρώμα των φύλλων τον υπό κανονικές συνθήκες φωτισμού και θρεπτικών συστατικών. Το φυτό είναι διασταύρωση αρκετών διαφορετικών ποικιλιών,συμπεριλαμβανομένου και του Echinodorus horemanii και αρκετών ειδών Echinodorus με στρογγυλεμένα φύλλα. 0 Echinodorus Aquartica αναπτύχθηκε από τον Kristian Iversen και την εταιρία " Aquartica" Καλλιεργείται και εκτός νερού.

 

Θέση στο ενυδρείο:

Στο μέσο τον ενυδρείου.Μπορεί να τοποθετηθεί είτε μόνο του, είτε σε ομάδα.

 

Φύτεμα:

 Φυτεύεται απευθείας στο βυθό Σε αντίθεση με τα περισσότερα είδη το φυτό διατηρεί τα εκτός νερού φύλλα και αφού φυτευτεί στο ενυδρείο. Κλαδεύουμε τις ρίζες (αφήνουμε 2-3 cm) και φυτεύουμε Η ύπαρξη υποστρώματος συμβάλει σημαντικά στη σωστή ανάπτυξη του φυτού. Σε περίπτωση που φυτευτεί σε άμμο μπορούμε να βοηθήσουμε το φυτό με την προσθήκη ταμπλέτας σχετικά κοντά στη ρίζα.

 

Κλάδεμα/Πολλαπλασιασμός:

Πολλαπλασιάζεται κυρίως με πλευρικούς βλαστούς που αναπτύσσονται από το μητρικό φυτό. Από κάποια σημεία αυτών των βλαστών δημιουργούνται νέα μικρά φυτά με φύλλα και ρίζες. Αφήνουμε το νεαρό φυτό να αναπτύξει ικανοποιητικό ριζικό σύστημα και λίγα φυλλαράκια και απλά το χωρίζουμε με προσοχή από το μητρικό και το φυτεύουμε κάπου αλλού.

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...