Jump to content

Ταισμα Light Ή Οχι?


akisem

Recommended Posts

ρε παιδια, βοηθηστε λιγο. εχω διο κλοουνακια τα οποια δεν χορταινουν με τιποτα....οσο και να τα ταισω τοσο τρωνε και δεν αφηνουν τιποτα. Δηλαδη σε φαση αφου εχουν φαει υποτιθεται καλα (ζωντανη brine + frozen mysis) και φαινεται να την εχουν κανει ταρατσα...

παω λεει να ταισω τα κοραλια....και αυτα εκει να φανε και αλλο! το ενα μαλιστα (το μεγαλυτερο που κατεβαζει τα παντα) εκανε ντου και στη μια εφιλια και της πηρε το φαι απτο στομα :ranting2:

Link to comment
Share on other sites

Tι τα ταιζεις τα κοραλια? (την εμφυλια)

Εγω σαν κανονα ακολουθω το να τρωει το ψαρι τοσο ετσι ωστε παντα να πειναει. Ποτε δηλαδη δεν τα εχω τα ψαρια πληρως χορτατα. Ομως αυτο παιζει και με τις παραμετρους του νερου. Αν ειχα π.χ συνεχεια ΝΟ3 :5 ή και χαμηλωτερα και το ιδιο και τα φωσφορικα (<0,03) τοτε θα εριχνα παραπανω να φανε.

Link to comment
Share on other sites

τη συγκεκριμενη φορα κατεψηγμενο μιξ απο διαφορα γαριδοειδη...

και γω αυτη τη λογικη εχω γενικα...και αυτο κανω....αλλα :bigemo_harabe_net-88:

Link to comment
Share on other sites

Το τάισμα είναι αντιστρόφως ανάλογο με τις τροφές που ρίχνουμε και πόσο αυτές μολύνουν το νερό ως προς το περιβάλλον/τα ζωντανά και την ικανότητα του ενυδρείου(φίλτρανση/σκίμμερ/ωριμότητα) να τις καταναλώσει και φυσικά ως παρονομαστή παίρνουμε τις αλλαγές νερού...

Έτσι μερικές τροφές όπως πχ η artemia nauplii είναι αρκετά καθαρές ειδικά όταν είναι και από καλλιέργεια του χομπίστα και καλύπτουν τις ενεργειακές απαιτήσεις των ψαριών άλλες τροφές όπως πχ cyclops ή coral food είναι καθαρά ΝΟ3/ΡΟ4 στο νερό και αν δεν τα προσέξεις δημιουργούν σίγουρα προβλήματα.

ΙΜΟ καλό είναι να βρει κάποιος την χρυσή τομή στο τάισμα/κατανάλωση/φίλτρανση και να το προσαρμόσει.Είναι δύσκολο αρχικά αλλά προτιμότερο να υπάρχει ρουτίνα ακίνδυνα παρά καθημερινοί πειραματισμοί.Φυσικά το μυστικό για να διατηρήσεις χαμηλά ΝΟ3/ΡΟ4 παραμένουν οι συχνές αλλαγές νερού.Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.

Έγινε επεξεργασία - Alexpsycho
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...