Jump to content

Βοηθεια Για Ενυδρειο?


Recommended Posts

Καλησπερα. Εχω 2 RES (15cm x 11cm) περιπου 15 χρονια. Προσφατα απο τυχαια αναζητηση στο διαδικτυο, συνειδητοποιησα οτι τοσα χρονια τις κακοποιω. Μεχρι να φτασω τα 15, σε οσα πετ σοπ πηγαινα, ολοι μου λεγανε οτι θελουν ενα λεκανακι απλα, οχι πολυ νερο, κτλπ κτλπ. Ειχα πειστει. Τωρα πια στα 24 μου καταλαβα οτι τις κακοποιουσα τοσα χρονια αθελα μου. Θελω λοιπον να με βοηθησετε οσο μπορειτε για να τους φτιαξω ενα σωστο μερος να ζουνε. Εχω 0 γνωσεις απο ενυδρεια, και ενα budget που με το ζορι μπορει να φτασει τα 300 ευρω. Σκεφτομαι να αγορασω οσα πιο πολλα μπορω απο το ιντερνετ ή στην χειροτερη να παραγγειλω μια γυαλα απο κανα τζαμαδικο, μηπως μου βγει φτηνοτερα. Εμφανιση δεν με νοιαζει, με νοιαζει να περνανε οσο καλυτερα μπορουνε τα χελωνακια με τα λεφτα μου εχω. Ευχαριστω πολυ.

βαζω μια φωτο απο την λεκανη που ζουνε σημερα (ναι ντρεπομαι). Το νερο φυσικα το αλλαζω καθημερινα τοσα χρονια, και τα ταιζω 1 φορα την ημερα γαριδουλες. Ασθενειες δεν ειχανε ποτε, μονο λιγο τα ματακια τους κλειναν που και που, και τους εβαζα σταγονες.

photo.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Από τη μια λυπάμαι για όσα πέρασαν τα χελωνακια τόσα χρόνια και πιστεύω ότι πριν πάρουμε ένα ζωντανό πρέπει να κάνουμε μια βασική έρευνα για το τι χρειάζεται αλλά από την άλλη χαίρομαι που έστω και τώρα είσαι διατεθειμένη να τους δώσεις ένα καλύτερο σπίτι. Θυμόμουν ότι κάτι είχα δει πρόσφατα στις αγγελίες του φόρουμ. Εψαξε λοιπόν και σου στέλνω το λινκ:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=85164

Έγινε επεξεργασία - yonigrn
Link to comment
Share on other sites

ειχα ρωτησει και σε πετ σοπ και σε κτηνιατρο παλιοτερα και μου ειχανε πει οτι δεν θελουν πολλα πολλα. νιωθω πολυ χαζη και ταυτοχρονα εχω νευριασει παρα πολυ με τους "επαγγελματιες" στην ελλαδα. να σημειωσω οτι δεν τα αγορασα τα χελωνακια, τα πηρα απο πανηγυρι που τα ειχε πεταξει ο πωλητης τους γιατι του ξεμειναν. τεσπα σε ευχαριστω πολυ για το λινκ. θα επικοινωνησω με τον πωλητη!

Link to comment
Share on other sites

χαιρομαι αν μπορεσα να βοηθησω και εσενα και τα χελωνακια :bigemo_harabe_net-134:

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Effy,

Είναι πράγματι λυπηρό οι "επαγγελματίες" (ελπίζω όχι οι περισσότεροι) στον χώρο μας να παρέχουν τέτοια παραπληροφόρηση. Θυμάμαι και εγώ όταν ήμουν στο γυμνάσιο, είχα πάρει δύο χελωνάκια και παρόλο που τις έφτιαξα ένα ωραίο γυάλινο ενυδρείο, δεν είχα την σωστή πληροφόρηση για τις ανάγκες τους. Καταλαβαίνω όπως και εσύ ότι δεν τις έδωσα το κατάλληλο περιβάλλον και συνθήκες διαβίωσης που τις άξιζαν με αποτέλεσμα να πεθάνουν και οι δύο από διάφορες μολύνσεις :(

Δεν ξανασχολήθηκα από τότε με χελωνάκια, μόνο με τροπικά ψάρια, αλλά τελευταία άρχισα να διαβάζω διάφορα άρθρα γιατί είναι πράγματι απίθανα ζωάκια. Ένα πολύ καλό άρθρο που φαίνεται να καλύπτει τα πάντα γύρω από τις χελώνες είναι αυτό:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=68453

Επίσης, το ενυδρείο στην αγγελία που σου βρήκε ο yonigrn φαίνεται σωστό παλάτι!

Τώρα που βρήκες αυτό το forum θα μπορέσεις να βρεις την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να δώσεις στα χελωνάκια σου αυτό που χρειάζονται. Δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεσαι στα pet shop για συμβουλές (που φυσικά θα έπρεπε να δίνουν σωστές συμβουλές, μιας και είναι η δουλιά τους!)

Link to comment
Share on other sites

Εχω καποια προβληματακια/ερωτησουλες:

Μιλησα με τους γονεις μου (ειμαι ανεργη) και με λιγα λογια αν θελω ενυδρειο 200-300€ θα πρεπει να τα μαζεψω μονη μου. Θα παρει καιρο αυτο. Επισης αναρωτιομουνα αν ΠΡΕΠΕΙ οπωσδηποτε να ειναι μεσα στο σπιτι με θερμοστατη κτλπ. Τοσα χρονια πεφταν σε χειμερια ναρκη (ή τεσπα αυτο που κανουν οι νεροχελωνες) και απλα τις εβαζα μεσα τον χειμωνα. Σκεφτομουνα μηπως επαιρνα μια κατασκευη (ισωσ απο plexiglass) αρκετα μεγαλη (60εκ υψος - 1μ μηκος) με ενα εξωτερικο φιλτρο και να τις ειχα εξω στο μπαλκονι οπως εκανα. Και πιο φτηνα θα βγει (αρα θα γινει αμεσα η μετακομιση) και δεν θα εχω γκρινιες απο την τρελη μανα μου. Εννοειται τον χειμωνα θα μπαινουν στον ξενωνα κατω απο το παραθυρο. Θελω να τις βγαλω απο κει μεσα οσο πιο γρηγορα γινεται και ολη η ιστορια περι εσωτερικου ενυδρειου τρομαξε τους γονεις μου. Δεν εχουμε την παραμικρη ιδεα απο αυτα!! Δεν ψαχνω την ΤΕΛΕΙΑ λυση, ψαχνω μια οποιαδηποτε λυση εστω και προσωρινη. Σας ευχαριστω πολυ και παλι!!

Ειρωνια #1: πριν 3 μηνες ηρθε η κτηνιατρος στο σπιτι να εμβολιασει τα γατοσκυλα μου και της εδειξα με καμαρι τα χελανακια μου. Δεν μου ειπε τπτ.

Ειρωνια #2: εψαχνα τοσα χρονια "χελωνιερα" μεγαλη στα πετ σοπ και αναρωτιομουνα γιατι δεν βρισκω. Ελεγα ποσο μεγαλες ειναι οι χελωνες μου. Ποτε κανεις δεν μου πε οτι πρεπει να εχουν βαθυ νερο αρε χρειαζομαι ενυδρειο.

Ειρωνια #3: ειμαι φιλοζωη μεχρι αηδιας και το εχω παρει πολυ βαρια ολο αυτο. Εκανα αθελα μου ο,τι εκραζα τοσα χρονια.

Link to comment
Share on other sites

Effy

Δεν θέλω να σου την πω ούτε να στο παίξω έξυπνος αλλά δυστυχώς κάποια ζωντανά αν δεν μπορούμε να τα έχουμε στις ελάχιστα απαιτούμενες συνθήκες μερικές φορές ειναι καλύτερο να τα δίνουμε σε άλλους που μπορούν. Πιστεύω ότι η αγγελία που σου βρήκα ήταν σε αρκετά καλή τιμή αλλά εάν δεν μπορείς να αντεπεξελθεις (η τιμή ήταν χαμηλότερη από το μπατζετ που εσύ είχες αναφέρει) το καταλαβαίνω γιατί όλοι περνάμε δύσκολες στιγμές. Σε αυτή την περίπτωση ίσως θα έπρεπε να τα δώσεις. Η κατασκευή από plexi και το εξωτερικό μαζί με κάποια αλλα αξεσουάρ που θα χρειαστείς θα έρθει μια ή άλλη (ας με διορθώσει κάποιος πιο έμπειρος).

Αν φοβάσαι λόγω του ότι δεν είχες ποτέ ενυδρειο (κατανοητο και σεβαστο) τότε απλά θα σου πω ότι σιγουρα αρκετά άτομα από το aquazone θα σε βοηθήσουν όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη με ότι χρειαστείς όπως βοήθησαν κι εμένα και άλλους πριν και και μετά. Υπάρχει και η συνάντηση το Σάββατο που αν έρθεις θα γνωρίσεις και κόσμο που μπορεί να σε βοηθήσει. Μην το φοβάσαι και προχωρα θα σε βοηθήσουμε :-)

Link to comment
Share on other sites

Εχω μεγαλο προβλημα με την μανα μου η οποια δεν τα θελει μεσα στο σπιτι, θεωρει οτι ειναι οκ ετσι οπως ειναι, αλλα δεν θελει με τιποτα να τα δωσει γιατι λεει τα αγαπαει. Γιαυτο ψαχνω καποιον τροπο να μην ενοχληθει. Αλλιως θα τα δωσω κρυφα σε καποιον που θα τα προσεξει (και εδω μετα θα γινει ο 3ος παγκοσμιος).

Link to comment
Share on other sites

Θεωρεί ότι ειναι εντάξει μέσα στο ταπερ??? δυστυχώς Εφη αν δεν έχεις χρήματα για ενυδρειο (κάτι απολύτως σεβαστο) και εάν δεν γίνεται να τα έχεις μέσα στο σπίτι βρες κάποιον που να τα θέλει και να μπορεί να τα προσέξει όπως αξίζουν

Link to comment
Share on other sites

Απο χθες το βραδυ ψαχνω λυση, και νομιζω οτι κααααααααατι βρηκα. Να ξεκαθαρισω οτι το καλοκαιρι θα δουλεψω, αρα Σεπτεμβριο θα εχω χρηματα να τους φτιαξω και πισινα που λεει ο λογος. Αρα ψαχνω κατι για τους επομενους 4 μηνες. Λοιπον:

Μετρησα χθες την θερμοκρασια του νερου τους, και ειναι στους 27 το πρωι, και περιπου 20 το βραδυ. Σκεφτομαι μηπως αναβαλλω καπως τον θερμοστατη (αν και απ'οτι ειδα 20 ευρω υποθεση ειναι, οποτε το προσπερναω. Αν ειναι 100% απαραιτητος και για ανοιξη-καλοκαιρι, θα πεταχτω να παρω εναν.)

Συμφωνα με τους "κανονες", το ενυδρειο θα πρεπει να εχει μεγεθος 75μηκος * 38 πλατος * 30 υψος νερου. Βρηκα αυτο: http://www.meandhome.gr/prod/organosi-horoy-and-leyka-eidi/organosi-horoy/koytia-apothikeysis/koyti-apothikeysis-kis-70lt/prod2990089pp/ που ειναι 56*39*43. Σκεφτηκα οτι για 4 μηνες θα ειναι παλατι μπροστα σε αυτο που ζουνε τωρα. Επισης εχει καπακι (που θα κανω τρυπες πολλες, και θα το κλεινω), ωστε να εχω περιπου 30εκ νερου και τα υπολοιπα 10 να φτιαξω με καποιον τροπο κατι σαν μπαλκονακι να λιαζονται. Αν δεν κανει να εχουν πλαστικο πανω τους λογω ηλιου (δεν ξερω αν θα λιωσει), μπορω να κανω πατεντα με κατι σαν σιτα, απλα για να τα προστατευσω απο ζουζουνια και για να μην βγαινουνε.

Φιλτρο: καταλαβα οτι χρειαζομαι εξωτερικο, και οτι ειναι ακριβουλικα. Οποτε λεω να παρω κατι "καλο" που θα το χρησιμοποιησω και στο μεγαλυτερο δοχειο που σκεφτομαι να τους φτιαξω. Εδω χρειαζομαι την βοηθεια σας γιατι δεν εχω ιδεα. Αν μπορουσα σε αυτο το πλαστικο δοχειο, να την βγαλω με ενα μικρο και φτηνο φιλτρο (για 70λιτρα δηλαδη) θα ηταν το ιδανικο. Αν ομως δεν επαρκει και χρειαζομαι μεγαλυτερο, θα δανιστω απο φιλες και θα το παρω.

Μεχρι τωρα πως σας φαινεται? Υπενθυμιζω ειναι προσωρινη λυση, για 4 μηνες, μεχρι να βρω τα χρηματα, να προετοιμασω την ψυχωτικη μανα μου και να φτιαξω το ενυδρειο μου οπως το εχω φανταστει (ειτε να αγορασω αυτο το ετοιμο απο την αγγελια). Προσπαθηστε να ειστε λιιιιγο ελαστικοι, το ξερω οτι ποναει η καρδια σας με τις μπακαλικες λυσεις μου, αλλα τα αγαπαω μωρε και δεν θελω ουτε εγω να τα δωσω. Θελω να προσπαθησω οσο μπορω..

Link to comment
Share on other sites

Βρηκα: Fluval U2 φιλτρο και Elite Aquarium Heater 150W θερμοστατη (πολυ φτηνα). Ανταλλακτικα για το φιλτρο μπορω να παιρνω απο το ιντερνετ. Λαμπα χρειαζομαι εφοσον ειναι ακομα στο μπαλκονι? Επισης παω σε λιγο στα πρακτικερ για να φτιαξω "μπαλκονακι" (σαν το penn plax turtle pier) με PVC σωληνες και ισως καποιο πλαστικο απο πανω. Και σκαλιτσα (αυτο θελει σκεψη για να τις κραταει). Τωρα απο χαλικια-πετρες κτλπ, υποθετω οτι δεν κανει να βαλω απλες απο την παραλια, οποτε θα ρωτησω στο μαγαζι που θα παω να παρω το φιλτρο - και ξερω οτι δουλευει και κτηνιατρος εκει.

Link to comment
Share on other sites

δεν μπορω να κανω edit αρα γραφω εδω:

ακυρο για τον elite θερμοστατη, διαβασα οτι πολλα ενυδρεια τα μετετρεψε σε κακαβια, οποτε λεω για fluval παλι. (ειναι καλη μαρκα? την βλεπω συχνα στο φορουμ εδω και θεωρησα οτι ειναι καλη)

Link to comment
Share on other sites

Μου κάνει εντύπωση Effy που λες ότι οι Elite θερμοστάτες είναι κακής ποιότητας. Απότι ξέρω είναι ασφαλείς θερμοστάτες, της Hagen, μιας σοβαρής εταιρείας. Ίσως κάποιο άλλοι έχουν διαφορετική εμπειρία με αυτούς, εγώ πάντως έχω πάρει Elite και απότι διάβασα θεωρούνται αξιόπιστοι.

Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι το να βάλεις θερμαντικό σώμα μέσα σε πλαστικό κουτί. Είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσει από τις βεντούζες και να έρθει σε επαφή με το πλαστικό. Θα ήθελα να δω αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για αυτό.

Link to comment
Share on other sites

το συγκεκριμενο κουτι δεν θα αντεξει την πιεση του νερου, και τωρα ψαχνω σε αγγελιες ειτε για φτηνο 100λιτρο γυρω στα 50 ευρω, ειτε really useful box 84λ που ειδα οτι το χρησιμοποιουν πολλοι ΑΛΛΑ δεν υπαρχει ελλαδα, και με μεταφορικα παλι 50 ευρω θα βγει.
Για τα ελιτ καθως εψαχνα να βρω ποιο μοντελο θελω, βρηκα 2-3 θεματα σε ξενα φορουμς που λεγανε οτι δεν κραταει σωστη θερμοκρασια και ζεσταινει πολυ το νερο. εχουν ιδια τιμη με fluval οποτε λεω μην το ρισκαρω. so far ειμαι ακομα στο ψαξιμο δοχειου... αμα δει τιποτα το ματι σας μεχρι 50 ευρω πειτε μου.

Link to comment
Share on other sites

λοιπον μπορω να σου βρω κατι καλο... αλλα επισεις χρειαζεσαι αντιχλοριο και λαμπα uvb, εχεις ??? επισεις τι τροφη και πωσο τις ταιζεις ??

Link to comment
Share on other sites

θα τα αγορασω αυτα εφοσον χρειαζονται. Σκεφτομουνα στην αρχη να τα εχω στο μπαλκονι, αλλα αναλογα με το τι θα αγορασω. αμα παρω απλα ενα πλαστικο κουτι, θα τα αφησω εξω. αμα παρω κατι γυαλινο που δεν θα υπαρχει φοβος να γινει δουναβης το σαλονι, θα τα βαλω μεσα (ελπιζω να μην πειραζει να ειναι στο πατωμα, γιατι ειμαι κοντη και τα ενυδρεια δεν τα φτανω :$).

Τροφη τους δινω γαριδουλες αποξηραμενες 1 φορα την ημερα. Λαχανικα δεν τρωνε με τιποτα, προσπαθουμε χρονια. Μονο ψωμι στην καλυτερη περιπτωση να φανε.

Χαζη ερωτηση: επειδη τοσα χρονια ζουνε ετσι, και για καποιο λογο ειναι υγειεστατα, υπαρχει φοβος να "αρρωστησουνε" αμα τα μεταφερω ξαφνικα σε τοσο αποστειρωμενο περιβαλλον? Οσο διαβαζω εδω στο φορουμ, βλεπω οτι πολλα πεθαινουν, ή εχουν μαλακο καβουκι ή πιανουν μυκητες. Εμενα τα δικα μου τοσα χρονια, μονο τα ματακια τους εχουν κλεισει το πολυ 5 φορες. Υπαρχει τετοιος φοβος? Μην παω να κανω καλο και στο τελος μου πεθανουν τα αμοιρα..

Επισης αλλη ερωτηση: το ενυδρειο καθε ποτε θα χρειαζεται ολικο πλυσιμο? Ειδα οτι καθε βδομαδα θα αλλαζω το 50% του νερου, αλλα ενα τριψιμο στην γυαλα δεν θα πρεπει να το κανω? εχω ηδη αποφασισει να τα ταιζω στο κουβαδακι τους για να μην λερωνεται το ενυδρειο. Για την γλιτσα φοβαμαι απλα που εχω δει οτι πιανουν τα περισσοτερα. Επειδη οπως ξαναπα, εχω τρελη μανα με 0 αντοχες, πρεπει να τα οργανωσω να ειναι ολα τελεια. Δηλαδη να μην χρειαζεται να κανω ολοκληρη μετακομιση στον καθαρισμο, και το κυριοτερο να μην βρωμανε.

προς το παρων δηλαδη χρειαζομαι: φιλτρο, λαμπα, θερμοστατη, αντιχλωριο, θερμομετρο (βρηκα ωραιοτατο με 1 ευρω και χαρηκα) και μια κατασκευη για να στεγνωνουν που ακομα την σχεδιαζω στο μυαλο μου. Ο,τι ξεχναω, πειτε μου.

Link to comment
Share on other sites

α! ξεχασα να πω οτι τους βαζουμε νερο φιλτρου κυριως (τα φιλτρα που μπαινουν πανω στην βρυση και φιλτραρουν και χλωριο). δεν ξερω κατα ποσο επαρκει, απλα φιλτρο υπαρχει στο σπιτι για νερο χωρις χλωριο.

Link to comment
Share on other sites

θα τα αγορασω αυτα εφοσον χρειαζονται. Σκεφτομουνα στην αρχη να τα εχω στο μπαλκονι, αλλα αναλογα με το τι θα αγορασω. αμα παρω απλα ενα πλαστικο κουτι, θα τα αφησω εξω. αμα παρω κατι γυαλινο που δεν θα υπαρχει φοβος να γινει δουναβης το σαλονι, θα τα βαλω μεσα (ελπιζω να μην πειραζει να ειναι στο πατωμα, γιατι ειμαι κοντη και τα ενυδρεια δεν τα φτανω :$).

Τροφη τους δινω γαριδουλες αποξηραμενες 1 φορα την ημερα. Λαχανικα δεν τρωνε με τιποτα, προσπαθουμε χρονια. Μονο ψωμι στην καλυτερη περιπτωση να φανε.

Χαζη ερωτηση: επειδη τοσα χρονια ζουνε ετσι, και για καποιο λογο ειναι υγειεστατα, υπαρχει φοβος να "αρρωστησουνε" αμα τα μεταφερω ξαφνικα σε τοσο αποστειρωμενο περιβαλλον? Οσο διαβαζω εδω στο φορουμ, βλεπω οτι πολλα πεθαινουν, ή εχουν μαλακο καβουκι ή πιανουν μυκητες. Εμενα τα δικα μου τοσα χρονια, μονο τα ματακια τους εχουν κλεισει το πολυ 5 φορες. Υπαρχει τετοιος φοβος? Μην παω να κανω καλο και στο τελος μου πεθανουν τα αμοιρα..

Επισης αλλη ερωτηση: το ενυδρειο καθε ποτε θα χρειαζεται ολικο πλυσιμο? Ειδα οτι καθε βδομαδα θα αλλαζω το 50% του νερου, αλλα ενα τριψιμο στην γυαλα δεν θα πρεπει να το κανω? εχω ηδη αποφασισει να τα ταιζω στο κουβαδακι τους για να μην λερωνεται το ενυδρειο. Για την γλιτσα φοβαμαι απλα που εχω δει οτι πιανουν τα περισσοτερα. Επειδη οπως ξαναπα, εχω τρελη μανα με 0 αντοχες, πρεπει να τα οργανωσω να ειναι ολα τελεια. Δηλαδη να μην χρειαζεται να κανω ολοκληρη μετακομιση στον καθαρισμο, και το κυριοτερο να μην βρωμανε.

προς το παρων δηλαδη χρειαζομαι: φιλτρο, λαμπα, θερμοστατη, αντιχλωριο, θερμομετρο (βρηκα ωραιοτατο με 1 ευρω και χαρηκα) και μια κατασκευη για να στεγνωνουν που ακομα την σχεδιαζω στο μυαλο μου. Ο,τι ξεχναω, πειτε μου.

δεν γνωριζω αν μπορουν να παθουν καποιο σοκ η οτιδειποτε ας σου πει καποις ειδικοτεροσ.ΚΑΝΟΝΑΣ δεν χρεισημοποιεις σαπουνι η οποιδιποτε χημικο θα τα δηλιτιριασεις το νερο θα το αλλαζεις με λαστιχο που θα το συνδεεις σε καποια βρυση με μια σκουπα νερου .Εγω το καθαριζω μια στου τριμινο με ενα καθαρο σφουγκαρι απλα για να διωξω τα αλατα .Σε περιπτοση που παρεις αντιχλοριο παρε και μια σιριγκα για να το βαζεις και να μετρας τα ml .Η λαμπα uvb ειναι ακριβος για να μην μαλακονει το καβουκι τους .Καλο αλλα και οχι απαραιτητο παρε ενα ασβεστειο για χελωνες .Χελωνοτροφη για ενηλικες .Νομιζω οτι δεν χρειαζονται καθε μερα μιας που ειναι ενηλικες εγω εχω μικρα ακομη οποτε συμβουλεψου καποιον ειδικοτερο στο θεμα .Εγω το αλλαζω 50% στις δυο βδομαδες και ειν πεντακαθαρο ,ειναι και το φιλτρο.Τα ματια κλεινουν λογο μυκιτων και βρομιας η ελοιψη βιταμινων.Τα χελωνια ;p ποτε δεν βρομανε ... μονο το νερο τους αυτο εξαρτατε καθαρα απο σενα .Μην τις εχεις εξω θα ειναι δυσκολο για αυτες και μπορει να τις χασεις πχ απο μια βροχη απο κανα περιστερι και αλλα ...θερμομετο παρε και για την στερια τωρα αν κανω καποιο λαθος ας με διωρθοση κανας ειδικος .Κατσε να σου στειλω ενα λινκ για τις τροφες και καλη επυτυχεια αναιβασε και καμια φωτο να δουμε η στειλε οταν ειναι ετοιμω εχω περιεργεια :3 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=69132

Link to comment
Share on other sites

α! ξεχασα να πω οτι τους βαζουμε νερο φιλτρου κυριως (τα φιλτρα που μπαινουν πανω στην βρυση και φιλτραρουν και χλωριο). δεν ξερω κατα ποσο επαρκει, απλα φιλτρο υπαρχει στο σπιτι για νερο χωρις χλωριο.

ειναι και τα βαραια μεταλλα, αλλα κατι κανει ...

Link to comment
Share on other sites

15 χρονια εχουνε φαει και βροχη, και απολα και ζουνε μια χαρα. δεν λεω οκ, ετσι ειναι το σωστο, αλλα μου ακουγονται τοσο υπερβολικα ολα αυτα :$
τελος παντων ακομα ψαχνω γυαλα, αρα εχουμε καιρο ακομα!

Link to comment
Share on other sites

15 χρονια εχουνε φαει και βροχη, και απολα και ζουνε μια χαρα. δεν λεω οκ, ετσι ειναι το σωστο, αλλα μου ακουγονται τοσο υπερβολικα ολα αυτα :$

τελος παντων ακομα ψαχνω γυαλα, αρα εχουμε καιρο ακομα!

ναι ξερω ειναι μερικα αλλα δεν ειναι απλος αμα κανεις κατι καντο σωστα αμα καντι δεν καταλαβες εδω ειμαστε :)

Link to comment
Share on other sites

ασχετο μπορεις να αναιβασεις φωτο απο τα νιχια και τον 2 χελωνων απλα για να δω το φυλλο τους.. αμα ζευγαροσουν τιποτα και εχεις αλλα

Link to comment
Share on other sites

http://www.amazon.com/Universal-Rocks-30-Inch-Aquarium-Background/dp/B005GZ1X5A/ref=sr_1_10?ie=UTF8&qid=1368217654&sr=8-10&keywords=turtle+aquarium

δες εδω μπορει να σε ενδυαφερει !!! :bigemo_harabe_net-81: εμενα καλο μου ακουγετε

Link to comment
Share on other sites

σου αρεσε η μπα ?? εχει παρα πολυ καλη τιμη σε σχεση με τα λυτρα του ..παραπανω απο 100 λιτρα θα χωραει στανταρ ..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ειχα απαντησει πριν πολυ καιρο, αλλα τωρα ειδα οτι δεν ειχε σταλει (ή σβηστηκε καπως). το λινκ που μου εδωσες ειναι για τον "τοιχο" του ενυδρειο, οχι ολοκληρο ενυδρειο. σε ευχαριστω πολυ ομως. μου ετυχαν διαφορα τις τελευταιες μερες και δυστυχως δεν μπορεσα να κανω ακριβως αυτο που ειχα στο μυαλο μου, οποτε για προσωρινη και αναγκαστικη λυση εφτιαξα το εξης:
30kvpk0.jpg

1z709s6.jpg

Κουτι απο ικεα (Πλάτος 57 cm Βάθος 39 cm Ύψος 42 cm Όγκος 65 l ) 10 ευρω και πλαστικο πλεγμα (η κανονικη του χρηση ειναι για να στεγνωνεις το ρολλο του βαψιματος. εψαχνα egg crate αλλα δεν βρηκα) 4 ευρω τα 5 κομματια. Σημερα θα παω να παρω ενα φιλτρο εσωτερικο και ενα αντιχλωριο.

Μιλησα με κτηνιατρο και μου ειπε να ξεκινησω θερμοστατη απο φθινοπωρο, λογω του οτι ζουσανε ετσι τοσα χρονια, θα ειναι αποτομη η αλλαγη, και καλυτερα να τα αφησω το καλοκαιρι εξω κ οταν αρχισει να κρυωνει να αρχισω να φτιαχνω την θερμοκρασια.

Λαμπα ακομα δεν εβαλα, εφοσον ειναι στο μπαλκονι σε μερος με ηλιο. Ο σκοπος μου ειναι να φτιαξω ενα ομορφο κουτι πλεξι κ να τα μεταφερω μεσα στο σπιτι με λαμπες και θερμοστατες και απ'ολα. Το παω σιγα σιγα και η μανα μου το αποδεχεται.

Το κουτακι που τους εφτιαξα τωρα τους αρεσει πολυ, ολο κολυμπανε ή κοιμουνται στον πατο, δεν φαινονται πολυ φοβισμενα. Στο μπαλκονακι ακομα δεν τα βλεπω να θελουν να ανεβουν. Τους εβαλα ψωμακι πανω και ανεβηκε το ενα, το αλλο δεν ηθελε καν. Ανησυχησα λιγο μηπως κουραστουν απο το κολυμπι, αλλα διαβασα εδω οτι ισως παρει καιρο να συνηθισουν να ανεβαινουν (και εφοσον μπορουν, και τα κραταει, ειπα να τα αφησω να κανουν κουμαντο μονα τους). Τρωνε κανονικα οπως τρωγανε, δεν αλλαξε τιποτα στην συμπεριφορα τους, το μονο που παρατηρησα ειναι οτι κοιμουνται πιασμενα απο την σκαλιτσα, κ οταν πλησιαζω βουτανε κ φευγουν. Αυτα. Σε καποια αλλαγη θα ενημερωσω. Σασ ευχαριστω πολυ και παλι για την βοηθεια σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...