Jump to content

Προβληματακια..?


Recommended Posts

Λοιπον κανω αυτο το ποστ για να μου πειτε τη γνωμη σας. Χθες παρατηρησα οτι 3 απο τα guppy μου κηνυγιουντουσαν πιο εντονα απ'οτι συνηθως. Ενα μαλιστα εχει κανει μια εγκοπη στην ουρα του. Το συγκεκριμενο απο την αρχη το παρατηρουσα γιατι στη συγκεκριμενη περιοχη της ουρας ηταν αδυνατος ο ιστος και αχρωμος οποτε εψαχνα να δω αν λειπει κατι ή αν απλα ειναι διαφανη η ουριτσα του. Μετα απο πολυ παρατηρηση ειδα οτι ειναι οντως διαφανη και πολυ λεπτη στο σημειο αυτο η ουριτσα του κανοντας και μια εσοχη. Αυτη τη στιγμη συμβαινουν και τα δυο διαφανο τμημα και εσοχη. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Απο κινητικοτητα και ορεξη ολα ειναι ενταξει.

Παμε τωρα στην αλγη. Ειχα που ειχα πανω στο πολυσπερμα μαυρη, τωρα εχω και στο μπροστινο τζαμι σαν λεκεδες ενα πραγμα. Απο φωτισμο εχω 9W στα 7200Κ. Θελω να βαλω και μια gro lux αλλα δεν βρηκα σε ενα καταστημα και μου ειπε οτι θα φερει καποιες που ειναι 60εκ. οποτε δεν μου κανει παλι γιατι το ενυδρειο μου ειναι 40εκ. Περα απο την αυξηση στο φωτισμο μπορω να κανω κατι αλλο?

Επισης μου εμφανιστηκαν σαλιγγαρακια, αυτα που ερχονται με τα φυτα. Με αυτα τι να κανω? Θα ειναι καμια 10αρια ή λιγοτερα. Στην αρχη ειχα δει μονο ενα.

Στις 6 του μηνα ειχα NO2 αλλα και NH3/4 μηδεν. Γενικα δεν εχω προβλημα με αυτες τις ουσιες.

Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

;)

Link to comment
Share on other sites

Στέλιο, για το θέμα των γκάππυ, μπορεί να είναι πολλά ή και τίποτα... Ανέβασε μια καθαρή φωτό αν μπορείς, μπας και βγει καμιά άκρη.

- Μήπως τους ρίχνεις πολύ αλάτι ή δεν το διαλύεις καλά?

- Να θυμάσαι ότι είναι μικρά και ακόμα διαμορφώνονται.

- Μπορεί να είναι και βακτηριδιακό/μυκητιακό πρόβλημα, δεν ξέρω. Παρακολούθησέ το μερικές μέρες και πες μας πάλι.

Στο θέμα της άλγης, πρέπει να διορθώσεις το φως σου. Εάν θέλεις έχω καινούρια 35άρα Gro Lux κομπλέ να σου δώσω (15 watt, με στάρτερ, ακροφύσια (όχι στεγανά), καλώδιο και μετασχηματιστή). Μετά βέβαια, μπορεί να χρειαστείς και co2 ή λιπάσματα, ανάλογα με το τι και πόσα φυτά έχεις. Πιστεύω ότι αν αρχίσεις να ρίχνεις Flourish excel από τώρα (με μέτρο), θα βοηθήσει με την άλγη. Το τζάμι να το καθαρίζεις με ξύστρα πριν το σκούπισμα, για να τα μαζεύεις μετά.

Τα σαλιγκάρια μη τα φοβάσαι. Αμα γίνουν πολλά να τα αφαιρείς με το χέρι ή με ρούφηγμα από τη "σκούπα" στο καθάρισμα.

Υ.Σ.: Λάμπες και εξοπλισμό θα βρεις στον Δενδρινό (αποθήκη ηλεκτρολογικού υλικού), Φορμίωνος 63-65 Παγκράτι, Τηλ. 210.7511873 και 210.7512898

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ ευχαριστω πολυ Ντινο. Θα γυρισω Αθηνα την Πεμπτη που ερχεται. Την θελω τη Gro lux αλλα θα τα πουμε προς Πεμπτη-Παρασκευη. Φωτο δεν νομιζω να βοηθησει γιατι δεν νομιζω να ειναι διακριτο αυτο που περιγραφω. Θα το προσπαθησω ομως. Την κατασταση του θα την χαρακτηριζα ως στασιμη, ειναι καιρο ετσι και ειπα να ρωτησω μηπως ειναι κατι.

Edit: Αλατι δε ριχνω καθολου.. ;) Θα επρεπε? Ειχα ριξει οταν εστηνα το ενυδρειο στην αρχη. Απο τοτε με τις αλλαγες θα εχει φυγει.

Έγινε επεξεργασία - Stelios_Rjk
Link to comment
Share on other sites

Δες και εδώ για την άλγη:

Αλγη

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=612

Πρόβλημα με άλγη:

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=4470

Link to comment
Share on other sites

...Αλατι δε ριχνω καθολου.. ;) Θα επρεπε? Ειχα ριξει οταν εστηνα το ενυδρειο στην αρχη. Απο τοτε με τις αλλαγες θα εχει φυγει.

Οχι, κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται εάν έχεις σχετικά υψηλές τιμές στις σκληρότητες - τιμές δικτύου είναι ok. Υπέθεσα ότι μπορεί να ρίχνεις ακόμα και γι' αυτό το είπα (το αλάτι κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να "κάψει" τα πτερύγια των ψαριών). Χωρίς να έχω δει το ψάρι δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά, αλλά μάλλον δεν πρέπει να είναι τίποτα. Παρακολούθα το όμως και αν τυχόν εξελιχθεί άσχημα, πες μας.

Υ.Σ.: Οταν έρθεις πάρε με τηλέφωνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...