Jump to content

Εχει Κανεις Το Τεστ Της Tropic Marin Για Ca-Mg?


kuriakos-margarita

Recommended Posts

καλησπερα παιδια,εχει κανεις το συγκεκριμενο κιτακι για τεστ αυτης της εταιριας? δεν καταλαβαινω τιποτα απο οτι λεει και ενω το προηγουμενο μου ειναι πολυ ευκολο με αυτο τα χω παιξει λιγο. μηπως υπαρχει καπου με οδηγιες στα ελληνικα? το εχει κανεις να με κατατοπισει??

Link to comment
Share on other sites

Δεν είχα του μαγνησίου καi του ασβεστίου αλλά είχα όλα τα άλλα της εταιρείας αυτής. Η αλήθεια είναι ότι είναι εύκολα να τα κάνεις, αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο ακριβείς. Τι σε δυσκολεύει?

Link to comment
Share on other sites

Το εχω εγω. Τι προβλημα εχεις? (Μολις εκανα μετρηση μαλιστα!! χεχε )

Ουπς συγνωμη.......της Salifert εχω. Τα ματια μου ειδαν αντι για τροπικ μαρι σαλιφερτ! Καλα οτι θελω βλεπω μου φαινετε.

Χιλια συγνωμη για το Spam του θεματος.

Και για να φανω λιγο χρησιμος κοιτα στο Google μηπως βρεις οδηγιες ή ακομα και στο youtube. Μερικες φορες ανεβαζουν βιντεακια μερικοι χομπυστες.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά μετρήσεις κάνεις με ΤΜ.

Αν είναι ακόμα το ίδιο πρέπει να μετρήσεις πρώτα Ca και μετά να συμπληρώνεις αντιδραστήρια για να υπολογίσεις το Mg.

Το μόνο που με χάλασε ήταν ότι ήθελες πολύ φως για να δεις την αλλαγή χρώματος στα τέστ.

Link to comment
Share on other sites

Το δουλευω εγω
1. Υπαρχουν δυο δοκιμαστικα φιαλιδια στα οπια βαζεις απο 5ml νερο ενυδρειου.
2. Το ενα δοκιμαστικο φιαλιδιο (που το βαφτιζουμε X )το τοποθετεις επανω σε ενα λευκο χαρτι.
3. Στο δευτερο δοκιμαστικο φιαλιδιο (που το βαφτιζουμε Ψ )κανεις το τεστ.
4. Παιρνεις την κοκκινη συριγγα με διαβαθμιση (5-10-15-20……..40 I.U) της τοποθετεις το κιτρινο ανταπτορα και ρουφας υγρο απο το μπουκαλακι (Magnesium-calcium-test-A)μεχρι το 20 I.U και το αδειαζεις στο δοκιμαστικο φιαλιδιο Ψ .
5. Αδειαζεις στο δοκιμαστικο φιαλιδιο Ψ μια μεζουρα απο την σκονη (Magnesium-calcium- B) και αναταρασσεις εως το νερο γινει μπλε.
6. Παιρνεις την συριγγα με το πρασινο πιστονι της τοποθετεις το κιτρινο ανταπτορα και ρουφας απο το αντιδραστηριο (Magnesium-calcium-test-C)τοσο υγρο ωστε το πιστονι να φτασει στην ενδειξη 1ml ,το κενο μεταξυ υγρου και πιστονιου πρεπει να ειναι 0,2ml,στη συνεχεια σταζεις σταγονα-σταγονα και ανακινεις το φιαλιδιο,οταν το χρωμα στο φιαλιδιο Ψ γινει ιδιο με το χρωμα στο φιαλιδιο Χ, διαβαζεις στην συριγγα το σιμειο το οπιο εχει σταματησει το πιστονι και οτι διαβασεις το μεταφερεις στο πινακα ( Ca ).
7. Προσοχη δεν πεταμε το διαλυμα απο το δοκιμαστικο φιαλιδιο Ψ γιατι συνεχιζουμε το τεστ του Mg. Παιρνουμε την κοκκινη συριγγα με το κιτρινο ανταπτορα και ρουφαμε λιγο υγρο απο το αντιδραστηριο (Magnesium- Calcium-Test –A)και σταζουμε τρις σταγονες στο δοκιμαστικο φιαλιδιο Ψ και ανακινεις,το διαλυμα τωρα εχει γινει και παλι μπλε.
8. Παιρνεις την τελευταια συριγγα που σου εχει μηνη καθαρη, τοποθετεις το κιτρινο ανταπτορα και ρουφας απο το αντιδραστηριο (Magnesium-Calcium-test -D )μεχρι το πιστονι να φτασει στο 1ml (και παλι η διαφορα μεταξυ κατω μερους πιστονιου και υγρου πρεπει να ειναι 0,2ml),σταζεις σταγονα-σταγονα στο δοκιμαστικο φιαλιδιο Ψ και το ανακινεις μεχρι να εξαφανιστει το μπλε χρωμα και συγκρινοντας με το φιαλιδιο Χ να ειναι το ιδιο χρωμα, διαβαζεις το σημειο το οπιο εχει σταματησει το πιστονι και το μεταφερεις στο πινακα Mg.
9. Καλη επιτυχηα.

Έγινε επεξεργασία - kat2
Link to comment
Share on other sites

πολυ χρησιμες οδηγιες,θα το κανω σημερα παιδια το βραδυ,θα εκτυπωσω αυτες τις οδηγιες,εχθες εριξα coraline algae purple up της carib sea και ελεγε οτι πρεπει να περασει τουλαχιστον μια ωρα να κανω μετρηση ασβεστιο κτλ. οποτε το αφησα εγω να το κανω σημερα ολο το τεστακι να δω πως ειμαι. ευχαριστω παααρα πολυ. αν βρω καποια δυσκολια ακομα και με την μεταφραση(ως ξανθια μιλαω παντα :P ) στελνω τυχον αποριες.

οι ανταπτορες ειναι αυτα τα μυτερα που τοποθετουντε μπροστα στη συριγγα? εμενα ειναι γαλαζιο αν ειναι αυτο..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...