Jump to content

Πράσινο Νερό Σε Λίμνη Κήπου


Recommended Posts

Γεια σας παιδιά!Είμαι καινούργιος στο forum!Βασικά έχω διάφορες απορίες και χρειάζομαι βοήθεια.Θα είμαι όσο πιο αναλυτικός μπορώ.

Εδώ και 2-3 χρόνια έχω φτιάξει μία λίμνη στον κήπο μου διαστάσεων 2m Χ 2m με ενιαίο βάθος περίπου 50cm που σημαίνει γύρω στα 2000 λίτρα νερού.Μέσα στη λίμνη έχω βάλει 22 χρυσόψαρα comet και fantail μήκους 4-7 cm μήκος το καθένα.Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι το καθαρό νερό που έχει η λίμνη,μέσα σε 1 εβδομάδα το πολύ,γίνεται πράσινο ή πράσινο καφέ και έχει πολύ άσχημη εικόνα και τα ψάρια δεν φαίνονται καθόλου παρά μόνο όταν είναι στην επιφάνεια.Από φαγητό τους δίνω ή τροφή ψαριών σε κόκκους ή μερικές φορές λίγο ψωμί.Τα περισσεύματα που δεν τρώνε τα βγάζω από τη λίμνη.Η λίμνη βρίσκεται κοντά σε κληματαριά και το χειμώνα πέφτουν αρκετά φύλλα μέσα στη λίμνη και τα αφαιρώ με μια απόχη.Ο ήλιος που δέχεται είναι σχετικά λίγος και κυρίως τις απογευματινές ώρες (5-8).Από φυτά δεν έχω προσθέσει κάτι ακόμη μέσα ούτε έχω βάλει αντλία νερού.Απλά θα ήθελα να μάθω αν γίνεται να βελτιώσω κάπως την διαύγεια του νερού με φυσικό τρόπο έτσι ώστε η λίμνη να έχει μια πιο ευχάριστη εικόνα και να μην χρειάζεται τόσο συχνά αλλαγή το νερό.Τι πρέπει να κάνω;Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα μεταφερθικε στη σωστη κατηγορια!

Καλως ηρθες!

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις πέρνα απο εδω να πειραματιστούμε με μια νέα μέθοδο που έχω στο μυαλό μου ανέξοδη .

Στη δικιά μου τη λίμνη έχει δουλέψει , αλλά εγώ δεν έχω πολλά ψάρια .

Και αν θέλεις και φυτά έχω να σου δώσω .

Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς ανέβασε καμιά φώτο.

Με το φαγητό καλά κάνεις και το μαζεύεις ότι περισσεύει. Το χειμώνα δεν χρειάζονται τάϊσμα.

Ο μόνος φυσικός τρόπος για να καθαρίσει είναι τα φυτά. Ειδικά ο πάπυρος είναι εύκολος και κάνει και πολύ καλή δουλειά. Έχεις μικρή ηλιοφάνεια οπότε θεωρητικά δεν πρέπει να έχει πολλή αιωρούμενη άλγη.

Πάντως με έναν κυκλοφοριτή 4.000Lt/hour και ελαφρόπετρα στο φίλτρο θα εξαφανιζόταν το πράσινο νερό και θα διατηρούσες καλή βιολογία στην λίμνη σου για να μην χρειάζεσαι αλλαγές νερού. Σκέψου το!!!

Link to comment
Share on other sites

λιμνη χωρις φυτα......και απο οτι κατάλαβα χωρις φιλτρο ειναι φυσικό να γεμίζει άλγη..... φτιάξε οπωσδήποτε φίλτρο βρες μια οικονομική ιδέα απο το ιντερνέτ αλλιώς οσα φυτά και να βάλεις δεν θα καταφέρεις τίποτε...και θα δεις οτι τα ψαράκια σου θα το εκτιμήσουν πολύ.

δες λιγο εδω http://www.youtube.com/watch?v=zWPjSka1Th8

με μια αντλια 8-10watt την ωρα εισαι σε μηνιαίο κόστος 1,20 ευρώ και ετήσιο 15 ευρώ..το νερο που πετάς για αλλαγές μπορεί να σου κοστίζει ακριβότερα.

αντε και περιμένουμε φωτο και βιντεακια....

Link to comment
Share on other sites

παραι φιλτο με λαμπα uv και καθρεπτιζεσαι μεσα αν δεν κανω λαθος η sera exei !!!1

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...