Jump to content

Βρείτε Πληροφορίες!


manos23

Recommended Posts

Παιδιά λέω να παίξουμε ένα εποικοδομητικό παιχνίδι για όλους μας. Θα γράψω τα ονόματα τον ποιο διάσημον angelfishes και εσείς θα πρέπει να επιλέξετε ένα να βρείτε φωτογραφίες και να μάθεται κάποια πράγματα γιαυτο π.χ τι τελικό μέγεθος έχει για πόσα λίτρα το συνιστούν διατροφή κ.λ.π. Ξεκινάω Apolemichthys trimaculatus (flagfin Angelfish), Apolemichthys xanturus (indian yellowtail Angelfish), centropyge argi (cherub Angelfish), centropyge aurantia (golden Angelfish), centropyge bicolor (bicolor Angelfish), centropyge bispinosa (coral beaty), centropyge eibli (eibl's Angelfish), centropyge fisheri (fisher's Angelfish), centropyge flavissima (lemonpeel angelfish), centropyge heraldi (herald's Angelfish), centropyge loricula (flame Angelfish), centropyge potteri (potter's Angelfish), centropyge tibicen (keyhole Angelfish), centropyge acanthops (African flameback Angelfish), centropyge ferrugata (rusty Angelfish), centropyge flavicauda (whitetail pygmy Angelfish), centropyge nox (midnight Angelfish), centropyge shepardi (shepard's pygmy Angelfish), centropyge vroliki (halfblack or pearlscale Angelfish), chaetodontoplus caeruleopunctatus (bluespotted Angelfish), chaetodontoplus duboulayi (scribbled Angelfish), chaetodontoplus melanosoma (black velvet Angelfish), chaetodontoplus mesoleucus (vermiculated Angelfish), genicanthus lamarck (lamarck's Angelfish), genicanthus melanospilos (blackspot Angelfish), genicanthus watanabel (watanabe's Angelfish), holacanthus bermudensis (blue Angelfish), holacanthus ciliaris (queen Angelfish),holacanthus passer (passer Angelfish), holacanthus tricolor (rock beauty Angelfish), paracentropyge multifasciata (multibarred Angelfish), paracentropyge venusta (venusta Angelfish), pomacanthus annualaris (blue-ring Angelfish), pomacanthus arcuatus (gray Angelfish), pomacanthus asfur (asfur Angelfish), pomacanthus imperator (emperor Angelfish), pomacanthus maculosus (yellowbar Angelfish), pomacanthus navarchus (bluegirdled navarchus), pomacanthus sexstriatus (sixbanded Angelfish), pomacanthus xanthometopon (Blueface Angelfish), pomacanthus zonipectus (cortez Angelfish), pygoplites diacanthus (regal Angelfish).

Link to comment
Share on other sites

φιλε Μανο πολυ ομορφο αυτο που σκεφτηκες ,θα ασχοληθω με ενα απο τα αγαπημενα μου ψαρια το holacanthus ciliaris.ισως ενα απο τα ποιο ομορφα ψαρια του πλανητη,εχει ενα μακρυ ραχιαιο πτερυγιο που βρισκετε σχεδον σε ολο το επανω μερος του ψαριου,στην πλατη του.Είναι έξοχα χρωματισμένο με ιριδίζουσα μπλε και κίτρινο και είναι πολύ παρόμοια με ταμπλε αγγελόψαρα, H. bermudensis . Η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο είναι το ηλεκτρικ μπλε δακτύλιο σκοτεινή κηλίδα στο μέτωπο των αγγελόψαρων queen

που μοιάζει με ένα στέμμα, εξ ου και το όνομά τους. Ta queen αγγελόψαρα έχουν επίσης μια εντελώς κίτρινη ουρά. Τα δύο είδη είναι γνωστό ότι δημιουργούν υβρίδια οταν διασταυρωθούν και τα χαρακτηριστικά του χρώματοςτους ειναι μερίδιο και των δύο ειδών. Ενήλικο μπορει να φτάσει μέχρι και 45 εκατοστά και ζυγίζει έως 1,6 kg.

Τα αγγελόψαρα Queen, Holacanthus ciliaris, κατοικούν σε κοραλλιογενείς υφάλους στην τροπικα δυτικα νερα του Ατλαντικού από τις Βερμούδες στη Βραζιλία, την Κεντρική Αμερική και στην Καραϊβική.

Διατροφική συμπεριφορά

Τα αγγελόψαρα Queen, Holacanthus ciliaris, τρέφονται κυρίως με τα σφουγγάρια, αλλά και τρέφονται με χιτωνόζωων, μέδουσες, κοράλλια, πλαγκτόν, και φύκια. Οι νεαροί χρησιμεύσει ως «καθαριστές» και τρέφονται με τα παράσιτα των μεγαλύτερων ψαριών σε σταθμούς καθαρισμού .

πηγη πληροφοριων http://translate.google.com/translate?hl=el&sl=en&u=http://marinebio.org/species.asp%3Fid%3D1453&prev=/search%3Fq%3Dholacanthus%2Bciliaris%2B%25CF%2580%25CE%25BB%25CE%25B7%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B5%25CF%2582%2B%25CE%25B6%25CF%2589%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2585%26sa%3DX%26hl%3Del%26biw%3D1366%26bih%3D600

Μπορούν να βρεθούν σε βάθη μέχρι 70 m. Αν και είναι φυσικά θαλάσσια ψάρια, βασίλισσα αγγελόψαρα μπορεί να ανεχθεί μεταβολές της αλατότητας. Ως εκ τούτου, είναι συχνά τοποθετούνται στα θαλάσσια ενυδρεία.
Μπορούν να βρεθούν σε βάθη μέχρι 70 m. Αν και είναι φυσικά θαλάσσια ψάρια, βασίλισσα αγγελόψαρα μπορεί να ανεχθεί μεταβολές της αλατότητας. Ως εκ τούτου, είναι συχνά τοποθετούνται στα θαλάσσια ενυδρεία.
Link to comment
Share on other sites

Μπράβο Νικόλα! Για να βλέπω και άλλους! Καλό είναι αν μπούμε να παραθέτουμε και φωτογραφίες του ψαριού που γράφουμε.

Link to comment
Share on other sites

sun027_zps082a7233.jpg

Το θηλυκο melanospilos στην παραπανω φωτο

Genicanthus melanospilos

Καταλληλα λιτρα-> 200+

Δυσκολια-> Μετρια

Συμπεριφορα-> Ηρεμο

Ασφαλες για reef-> Απολυτα με βαση αυτα που εχω διαβασει και εχω δει.

Το ειχα για 1,5 χρονο και δεν πειραξε ποτε ποτε ουτε κοραλι αλλα ουτε και καποιον αλλο οργανισμο.

Μεγιστο μεγεθος-> 22 εκατοστα

Χρωματισμοι-> Λευκο,κιτρινο,κοκκινο,μπλε

Διατροφη-> Ετρωγε τα παντα.Μπιλιες,flakes,καταψυγμενη ακομα και απο τα φυλλα αλγης.Επισης δεν δυσκολευτηκε στο να ξεκινησει να τρωει.

Χαρακτηριζεται ως παμφαγο.

Χωρα προελευσης-> Figi,ινδονησια

Αλλες πληροφοριες.

Ιδανικο περιβαλλον θα ειναι ενα ενυδρειο πανω απο 200 λιτρα στο οποιο θα υπαρχουν αρκετες κρυψωνες και ζωνατνος βραχος ωστε να τσιμπολογαει.

Σε αντιθεση με τα περισσοτερα angelfish αποτελει μια πολυ καλη προσθηκη σε ενυδρειο reef αφου δεν θα τσιμπησει ουτε sps αλλα ουτε και lps η' μ****α κοραλια.

Μπορουμε να τα κρατησουμε και σαν ζευγαρι.Ειναι απο τα μονο αγγελοψαρα τα οποια μπορουν να αλλαξουν φυλο.

Εαν βαλουμε 2 θηλυκα το ενα θα γινει αρσενικο η' το αντιθετο.Επισης μπορει να αλλαξει φυλο χωρις να γινει προσθηκη δευτερου.

Τα ψαρια της οικογενειας genicanthus ειναι τα μονα απο τα angelfish τα οποια καταναλωνουν ζωοπλανκτον.

Το θηλυκο φαινεται στην παραπανω φωτο ενω το αρσενικο δεν εχει μπλε στο κατω μερος του σωματος του αλλα εχει και κοκκινες γραμμες καθετα στο σωμα του.

Link to comment
Share on other sites

τα αγγελόψαρα yellowface φτανουν σε μέγιστο μήκος 38 εκατοστά (15 in) και πλευρικά συμπιεσμένο. Το στόμα είναι ακριβώς πάνω από την άκρη του ρύγχους. Τα πτερύγια είναι μεγάλα και στρογγυλεμένες και είναι κίτρινα, κάποια με μπλε περίγραμμα γύρω από τα περιθώρια. Το ραχιαίο πτερύγιο βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το ουραίο περιοχής, έχει μια χαρακτηριστική μαύρη eyespot στη βάση και έχει αγκάθια 13-14 και 16-18 μαλακές ακτίνες. Το πρωκτικό πτερύγιο έχει 3 αγκάθια και 16-18 μαλακές ακτίνες. Ανοιχτό μπλε Οι κλίμακες είναι κίτρινο περίγραμμα δίνοντας ένα δικτυωτό μοτίβο. Το πρόσωπο είναι κίτρινο με ένα πυκνό δίκτυο λαμπρό μπλε γραμμές στο κάτω μισό και ένα απλό κίτρινο μάσκα γύρω από τα μάτια. Οι νεαροί είναι αρκετά διαφορετικό χρώμα με 6 κάθετες λευκές γραμμές που χωρίζονται από ανοιχτό μπλε γραμμές και ένα ουραίο πτερύγιο σε 2 αποχρώσεις του μπλε. Οι νεαροι αλλάζουν το χρώμα σταδιακά μετά την επίτευξη ενός μήκους 7 έως 12 εκατοστά (2.8 έως 4.7 in).

tn_Poxan_u0.jpg

ίδος αυτό μπορεί να συγχέεται με την βασίλισσα αγγελόψαρα (Holacanthus ciliaris) ή το μπλε αγγελόψαρα (Holacanthus bermudensis), αλλά Και τα δύο αυτά έχουν μια εντελώς μπλε πρόσωπο και στερούνται το ουραίο eyespot.

διανομη και οικοτόπων τα αγγελόψαρα yellowface βρίσκεται σε κοραλλιογενείς υφάλους στο ανατολικό τμήμα του τροπικού Ινδο-Ειρηνικού . Η γκάμα της περιλαμβάνει τις Μαλδίβες Νήσους , τη Μαλαισία , την Ινδονησία , την Ιαπωνία , την Ταϊβάν , τις Φιλιππίνες , τη βόρεια Αυστραλία και Μικρονησίας . Έχει κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα. Ευνοεί λιμνοθάλασσες, εξωτερικό πλαγιές ύφαλο και τα κανάλια σε βάθη κάτω σε περίπου 25 μέτρα (82 πόδια) και βρίσκεται συχνά ανάμεσα στα βράχια και σπηλιές κοντά. Οι ανήλικοι συχνά ζουν μέσα σε σπηλιές. Βιολογία

Η αγγελόψαρα yellowface ζει συνήθως μεμονωμένα ή σε ζεύγη και τρέφεται με χιτωνόζωων , σφουγγάρια , άλλα encrusting οργανισμούς και τα φύκια. Πρόκειται για μια ωοτοκία ειδών και σκορπίζει τα αυγά της στο βυθό της θάλασσας.

πηγη πληροφοριων WIKIPEDIA http://en.wikipedia.org/wiki/Pomacanthus_xanthometopon

το ψαρι το ειχα μια φορα ειναι πανεμορφο αλλα διαλεξε ενα βραχο με ζωανθους και ενα brain που τα διελυσε.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

CHAETODONTOPLUS

Το γένος Chaetodontoplus αποτελείται από 10 είδη μεσαίου μεγέθους (ή και παραπάνω, ανάλογα με τις ταξινομήσεις), το μεγαλύτερο από τα οποία φτάνει σε μήκος τα 35 cm. Όλα τα μέλη αυτού του γένους κατοικούν στον Ανατολικό Ινδικό και στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, με ορισμένα ψάρια να απαντώνται από την Ιαπωνία μέχρι την δυτική και νοτιοανατολική Αυστραλία. Πολλά είδη, όπως το Chaetodontoplus Personifer και το Chaetodontoplus Duboulayi απαντώνται σε περιορισμένες περιοχές, ενώ άλλα σε πιο ευρείες. Τα είδη Chaetodontoplus κατοικούν σε κοραλλιογενείς και βραχώδεις υφάλους. Όπως πολλά από τα άλλα μεσαίου μεγέθους και μεγάλα αγγελόψαρα, αυτά τα ψάρια φαίνεται να τρέφονται κυρίως με άμισχα ασπόνδυλα, όπως τα χιτωνοφόρα και τα σφουγγάρια. Στα περισσότερα από αυτά, ο χρωματισμός των ανηλίκων και των ενηλίκων διαφέρει σημαντικά. Μερικά είδη εμφανίζουν λεπτές διαφορές σε χρώμα και μέγεθος μεταξύ των δύο φύλων. Όλα θεωρείται ότι είναι πρωτόγυνα ερμαφρόδιτα.

Τα αγγελόψαρα Chaetodontoplus είναι ενεργά και θα πρέπει να φιλοξενούνται σε μεγάλα ενυδρεία με άφθονα καταφύγια. Πολλά είναι ντροπαλά όταν τοποθετούνται αρχικά στο ενυδρείο. Ένας καλός κανόνας είναι να αγοράζονται νεαρά ή μικρά ενήλικα. Τα μεγαλύτερα ενήλικα τείνουν να προσαρμόζονται πιο δύσκολα στο νέο τους περιβάλλον.

Όπως όλα τα αγγελόψαρα, τα μέλη αυτού του γένους θα πρέπει να έχουν ποικίλη διατροφή που να περιλαμβάνει κάποια φυτική ύλη. Ψιλοκομμένο γαρίδες, μύδια, καλαμάρια και ψάρια είναι καλά βασικά είδη διατροφής. Από τη στιγμή που τρέφονται με ασπόνδυλα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, είναι καλύτερα να τρώνε τρεις με πέντε μικρότερες μερίδες κάθε μέρα. Δεν πρέπει να ανησυχούμε υπερβολικά, αν τα αγγελόψαρα αυτά δεν αρχίζουν να τρέφονται αμέσως. Όταν για πρώτη φορά μπαίνουν μέσα στο ενυδρείο, δεν είναι ασυνήθιστο για τα ψάρια αυτά το να περάσει μια εβδομάδα χωρίς να τρώνε την τροφή που τους προσφέρεται. Ένα πράγμα που μπορεί να βοηθήσει το ποσοστό επιτυχίας με αυτά τα αγγελόψαρα είναι ένα ενυδρείο γεμάτο πράσινα νηματοειδή φύκη (το βάσανο του ενυδρείου υφάλου!) ή μακροφυκών. Η άλγη θα τα στηρίξει, ενώ θα προσπαθούμε να τους πείσουμε να φάνε άλλες τροφές. Ένας άλλος τρόπος για να τα πείσουμε να φάνε είναι να βάλουμε ένα ανοιγμένο φρέσκο μαλάκιο (π.χ. γυαλιστερή ή μύδι).

Αν και έχουν δοκιμαστεί ανήλικα αυτού του γένους σε ενυδρεία υφάλου χωρίς περιστατικά, θα αρχίσουν τελικά να τσιμπάνε σκληρά κοράλλια, σωληνοσκώληκες και τριδάκνες. Ωστόσο, συνήθως δεν ενοχλούν ορισμένα μαλακά κοράλλια (π.χ. Cladiella, Lemnalia, Lobophytum, Sinularia) και συχνά αγνοούν τα Corallimorpharia. Μερικά μπορεί και να τσιμπολογούν μικρές και μεγάλες θαλάσσιες ανεμώνες.

Δυστυχώς, είναι επιρρεπή στην αρρώστια Cryptocaryon irritans, και στην ιογενή λοίμωξη Lymphocystis. Τα κύρια συστατικά της επιτυχίας με αυτά τα ψάρια είναι πολύ χώρος και καλή ποιότητα νερού. Είναι ευαίσθητα στη συσσώρευση νιτρικών στο ενυδρείο, και ορισμένα μπορεί να σταματήσουν να τρώνε, να γίνουν νωθρά, και να χάσουν το χρώμα τους, αν τα επίπεδα ανέβουν πολύ ψηλά (πάνω από 200 ppm).

Τα Chaetodontoplus διαφέρουν ως προς την επιθετικότητα τους, αλλά πολλά έχουν την τάση να είναι λιγότερο επιθετικά από ό, τι τα μέλη του γένους Pomacanthus και πολύ λιγότερο από ό, τι τα Holacanthus. Όλα τα είδη γίνονται πιο επιθετικά καθώς αυξάνουν σε μέγεθος. Τα νεαρά θα πρέπει να διατηρούνται κατά μόνας, καθώς θα τσακώνονται μεταξύ τους (αυτό ισχύει τόσο για άτομα του ίδιου γένους όσο και του ίδιου είδους, καθώς τα περισσότερα έχουν παρόμοια χρωματικά μοτίβα όταν είναι ακόμη μικρά). Αποφύγετε τα άτομα του ίδιου είδους σε ένα ενυδρείο μαζί, εκτός αν ταυτόχρονα προσθέσετε ένα αρσενικό και ένα θηλυκό σε μια πολύ μεγάλη δεξαμενή.

post-50356-0-15039000-1397834379_thumb.jpg

post-50356-0-96082800-1397834400_thumb.jpg

post-50356-0-21185900-1397834415_thumb.jpg

post-50356-0-97095900-1397834421_thumb.jpg

post-50356-0-50047100-1397834432_thumb.jpg

post-50356-0-18967600-1397834442_thumb.jpg

post-50356-0-97910700-1397834460_thumb.jpg

post-50356-0-92253700-1397834475_thumb.jpg

post-50356-0-11052000-1397834488_thumb.jpg

post-50356-0-71114400-1397834502_thumb.jpg

post-50356-0-84042700-1397834517_thumb.jpg

post-50356-0-37629800-1397834534_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - timor
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...