Jump to content

Δελφίνια Εκπαιδεύονται Για Να Βρίσκουν Εκρηκτικά Στο Βυθό!


Recommended Posts

Ρινοδέλφινο εντόπισε τορπίλη του 19ου αιώνα στην Καλιφόρνια

Μια σπάνια τορπίλη-αντίκα που εκτοξεύτηκε πριν από περίπου 120 χρόνια ανακάλυψε στο βυθό του ωκεανού ένα δελφίνι. Αυτό που εντυπωσιάζει, ωστόσο, είναι ότι το συγκεκριμένο πανέξυπνο θηλαστικό δούλευε για το αμερικανικό ναυτικό. Οι ΗΠΑ δηλαδή διαθέτουν σύστημα εκπαίδευσης δελφινιών για να βρίσκουν εκρηκτικά στη θάλασσα.

Η τορπίλη Howell, μήκους 3.3 μέτρων, θεωρούταν στην εποχή της ένα καινοτόμο αριστούργημα και το πιο εξελιγμένο κομμάτι του εξοπλισμού του Αμερικάνικου Ναυτικού. Κι όμως, το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν βρέθηκε από κάποιο υπολογιστικό σύστημα αλλά από ένα εκπαιδευμένο θηλαστικό.

Μάλιστα, το Ναυτικό των ΗΠΑ στρέφεται όλο και περισσότερο στην επιλογή των δελφινιών σχετικά με την έρευνα του βυθού. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύονται περίπου 80 ρινοδέλφινα και 50 θαλάσσιοι ελέφαντες στο Point Loma για εντοπισμό ναρκών και προστασία κολυμβητών.

Τα δελφίνια διαθέτουν από τη φύση τους το πιο εξελιγμένο ραντάρ που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα σύμφωνα με τους επιστήμονες. Οι εκπαιδευτές πετούν αντικείμενα διαφορετικού μεγέθους και σχήματος σε περιοχές με μικρή ορατότητα. Αν τα δελφίνια βρουν κάτι, ανεβαίνουν στην επιφάνεια και ακουμπούν το ράμφος τους στο μπροστινό μέρος του πλοίου, ενώ αν δεν εντοπίσουν κάτι τοποθετούν το ράμφος τους στην πλώρη.

http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/534614/delfinia-ekpaideuodai-gia-na-vriskoun-ekriktika-sto-vutho/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...