Jump to content

Κατασκευή Λίμνης


Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

Λοιπόν είχα πάει χτές σε μια φυταγορά ο οποίος είχε μια λίμνη πανέμορφη. Και να μην πολυλογώ άνοιξε ξανά η πληγή για να φτιάξω μια λίμνη, παρένθεση η αγάπη για τον υδάτινο κόσμο ξεκίνησε απο μία γυάλα με ένα χρυσόψαρο!. Επειδή έχω τον χώρο και το μεράκι να κατασκευάσω μία λίμνη, Υπολογίζω ότι θα είναι περίπου στα 1500 - 2000 λίτρα. Εχω δεί δίαφορα forums αλλα δεν έβγαζα και ιδιαίτερο νόημα λόγω των πολλών απόψεων, διαφορετικών. Αυτό που θα χρειαστώ σίγουρα είναι ένας κυκλοφορητής. Ερώτηση, να είναι βυθιζόμενος; Φίλτρο θα φτιάξω ένα απο ένα post ΠΟυ είχα διαβάσει πρόσφατα. Επίσης ποία η άποψη σας για το skimmer, χρειάζεται; Αυτά για τώρα θα επιστρέψω με επιπλέον ερωτήσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο forum.

Βγάλε μια φωτογραφεία από τον χώρο που σκέφτεσαι να φτιάξεις την λίμνη.

Πως το σκέφτεσαι? Με τσιμέντο ή με liner ?

Τι ψάρια σκέφτεσαι να βάλεις?

Ο κυκλοφοριτής καλό είναι να μπορεί να κυκλοφορεί το νερό της λίμνης σου ~2 φορές την ώρα. 3.000-4.000λτ/ώρα θα είναι καλά. Τι εννοείς βυθιζόμενος? Μέσα στην λίμνη θα είναι…

Το σωστό είναι να υπάρχει και skimmer για να καθαρίζετε η επιφάνεια. Στην δικιά μου όμως δεν έχω βάλει και πιάνω μια στο τόσο με μια απόχη ότι πέφτει στην λίμνη. Εξαρτάτε αν γύρο από την λίμνη έχεις πολυκατοικίες η αρκετά φυλλοβόλα δέντρα.

Καλό ξεκίνημα !!!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις επιστρέψω σπίτι θα βγάλω φώτο απο τον χώρο που σκέφτομαι την λίμνη. Θα ζωγραφίσω και ένα σκαρίφιμα στο paint, για το πώς την φαντάζομαι οπτικά. Εχω δεί κυκλοφορητές που μπαίνουν μέσα στην λίμνη αλλα και άλλους που είναι εκτός λίμνης. Είναι καλύτεροι ή την ίδια δουλεία εκτελούν; Απο αυτή την άποψη ρωτάω. Μία ελία έχω στο μέρος που σκέφτομαι να σκάψω. Δεν ρίχνει φύλλα, αλλά καμιά ελία που και που τον χειμώνα :bigemo_harabe_net-75: . Σκέφτομαι με Liner να φτιάξω την λίμνη. Ευχαριστώ......

Έγινε επεξεργασία - ArisChania
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς με τον κυκλοφοριτή. Αυτό εξαρτάτε από το είδος του φίλτρου που θα κάνεις.

  • Είτε έχεις έναν κυκλοφοριτη μέσα στην λίμνη και στέλνει το νερό σε φίλτρο (υψομετρικά ποιο πάνω από την λίμνη) και μετά στην λίμνη,
  • είτε συνδέεις την λίμνη με ένα φίλτρο και (που είναι στο ίδιο ύψος με την λίμνη) και στο τέλος έχεις τον κυκλοφοροτή που θα στείλει το νερό πίσω στην λίμνη.

Το 1ο είναι ποιο εύκολο να κατασκευαστεί. Στο τέλος του φίλτρου φτιάχνεις και έναν καταρράκτη για να επιστέφει ποιο όμορφα το νερό στην λίμνη και να οξυγονώνει το νερό. Δυστυχώς όσο ποιο ψηλά στέλνεις το νερό τόσο ποιο πολύ δύναμη χάνει ο κυκλοφοριτής.

Το 2ο είναι ίσως λίγο ποιο σωστό από την άποψη ότι μπορείς να στέλνεις το νερό απευθείας στην λίμνη και να δουλεύει σε full δύναμη. Θα πρέπει όμως εκτός από το σκάψιμο της λίμνης να σκάψεις για να τοποθετήσεις και το φίλτρο. Την οξυγόνωση την κάνεις και με μια αεραντλία.

Πρέπει να προνοήσεις να δεις πως τα μαζεύεις τις ελιές :P

Link to comment
Share on other sites

αντε με το καλο και μην ξεχνας μπολικο φωτογραφικο υλικο!!!!

Link to comment
Share on other sites

περιμενουμε να μες δειξεις τι σκευτεσαι! η φιλτρανση ειναι το πιο συμαντικο κομματι ολης της λιμνης και ειναι αυτο που αν γινει σωστα θα σε ξεκουραζει στην συντηριση της..αλιως θα τρεχεις σαν εμενα και θα τα ξαναφτιαχνεις απο την αρχη... δειξε μας τι σκευτεσαι και εμεις θα προσπαθησουμε να σε βοηθησουμε!

Link to comment
Share on other sites

Το Σ/Κ πιθανότα, αν με αφήσει ο καιρός θα αρχίσω το σκάψιμο. Ερώτηση για να κάνω ένα μικρό budget control, έχετε υπόψιν κάποια site με πώληση liner?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, εβγαλά φωτό για το μέρος που θα γίνει η λίμνη. Απλά προβληματίζομαι λίγο στο σχήμα που θα της δώσω. Σκέφτομαι να έχει συνολικό μήκος 4μ και πλάτος 3μ. Μέγιστο βάθος 1,10μ με 0,6μ στο πιό ριχό σημείο. Για φίλτρανση σκέφτομαι ένα DIY φίλτρο, υπάρχουν άφθονα στο youtube (

) . Με ένα καταράκτη για μια απο τις εξόδους του φίλτρου. Θα αγοράσω μια αντλία ίσως για μέσα στην λίμνη και όχι εξωτερική. Δέν έχω καταλήξει ακόμα. Αυτά για αρχή. Θα σας ποστάρω φωτό απο το σκάψιμο αν ξεκινήσω το Σ/Κ. Επίσης αν έχει κανείς υπόψιν On-line μαγαζιά με liner θα ήμουν υπόχρεως να μου στέλνατε μερικά Link. Ευχαριστώ και πάλι.

post-54697-0-96508600-1369373004_thumb.jpg

post-54697-0-13327700-1369373010_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εαν και δεν εχω τοση εμπειρία στην κατασκευή της λίμνης σου εύχομαι καλή επιτυχία στην υλοποίηση της.

Link to comment
Share on other sites

Καλό ξεκίνημα εύχομαι στην κατασκευή σου...για την αντλία που αναφέρεις εγώ θα σου πρότεινα μια αντλία και καλή που λέμε.... κατά προτίμηση βυθιζόμενη και φυσικά νέας τεχνολογίας με χαμηλή κατανάλωση.... γύρο στα 100 με 150 βαττ ανάλογα τα λίτρα...! Αν βέβαια θέλεις ωραίο καταρράκτη 10.000 με 12.000 είναι το πιο κατάλληλο και ας φαίνονται πολλά δεν είναι. και φυσικά αυτή η αντλία να περνάει και από το φίλο ώστε με μια αντλία να γίνονται 2 δουλείες...

για το Skimmer που ρωτάς το θεωρώ πολύ βασικό....δεν έχει χρειαστεί καμιά φορά να καθαρίσω την λίμνη μου από σκουπίδια με απόχη η κάτι τέτοιο... όλα μαζεύονται εκεί μέσα . Άσε που καμουφλάρει και την αντλία και δεν φαίνεται τπτ.

Αν έφτιαχνα την λίμνη μου σήμερα θα έφτιαχνα ακριβώς ότι ο τύπος στα link παρακάτω...

http://www.youtube.com/watch?v=9DQG9eT4ceY

και φυσικά ότι χρειαστείς μην διστάσεις να ρωτήσεις,....

Έγινε επεξεργασία - xmode
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα στο internet ένα Liner, 6χ5μ με συνολικό κόστος περίπου στα 90 ευρώ. Φίλτρο θα φτιάξω ένα εγώ, και μία αρκετά καλή αντλία, PondXpert Pondpush 9500λ/ω. Κατέληξα περίπου στο μέγεθος της λίμνης, 3 μήκος χ 2 πλάτος και βάθος 1 μέτρο.΄Θα έχει κλιμακωτό βάθος, απο 0,25εκ στο 1 μέτρο. Απο ότι υπολογίζω περίπου στα 4000 λίτρα. Απλά προσπαθώ να βρώ και οικονομικά υλικά, και η αντλία να έχει μικρή κατανάλωση ρεύματος.

Link to comment
Share on other sites

ΤΕΛΕΙΑΑΑΑαααα !!!

Αν είναι να βάλεις ΚΟΙ θα χρειαστείς και αεραντλία, αλλιώς καλά είσαι. Στο φίλτρο σου ΜΗΝ βάλεις σφουγγάρια. Έχουν πολύ μικρές τρύπες και μπουκώνουν εύκολα. Δύσκολα καθαρίζονται. Η καλύτερη λύση είναι να παραγγείλεις βιολογικό υλικό Κ1. Ενδιάμεσες λύσεις υπάρχουν πολλές και φτηνές (π.χ. ελαφρόπετρα, καλαμάκια κτλ).

Τα link του xmode πολύ καλά.

Link to comment
Share on other sites

Τα link του xmode πολύ καλά.

Φίλε ο τύπος είναι πολύ καλός και ο skimmer που έχει φτιάξει με την πρώτη κυκλοφορία έγινε πρώτο σε πωλήσεις....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...