Jump to content

Κάτι Έπαθε Ο Μονομάχος Μου.


Recommended Posts

Γεια σας,

θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί ανησυχώ για τον μονομάχο μου. Από χθες είναι νωχελικός, κάθεται συνέχεια σε μία γωνία στον πάτο του ενυδρείου και σηκώνεται μόνο λίγο για να πάρει αέρα από την επιφάνεια. Συνήθως έχει ενέργεια και όταν πλησιάζω το ενυδρείο έρχεται στη γωνία που του ρίχνω το φαγητό, ακόμα κι αν δεν ρίξω φαγητό. Τώρα δεν τρώει. Χθες έφαγε 4 μπίλιες τροφής που του έριξα αφού τον ενόχλησα λίγο πίσω από το τζάμι στη γωνία του. Συνήθως τρώει 8 μπίλιες ή 8 αποξηραμένα σκουλήκια SERA ή ένα μπιζέλι αρακά. Μέχρι τώρα ήταν πάντα καλά. Παρακάτω έχω συμπληρώσει την ανάλογη φόρμα. Τί μπορεί να συμβαίνει; Σκέφτομαι να πάω να πάρω βιταμίνες.

 

Ευχαριστώ.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ :  Κάθεται συνέχεια σε μία γωνία λαχανιασμένος  και ανεβαίνει μόνο μερικές φορές  γρήγορα για αέρα και μετά πίσω. Δεν έχει όρεξη. Ίσως λίγο φούσκωμα. Καμία αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του ψαριού.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- Λίτρα: 15

- Φίλτρανση:  μπίλιες με βιολογικό υλικό, μπλε σφουγγάρι, λευκό σφουγγάρι.

- Ιστορικό: Τον πήρα το Σεπτέμβριο του 2012

- Ψάρια : ένας μονομάχος

-Φυτά: 3 ανούμπιες.

- Ρουτίνες :  αλλαγή νερού κάθε Κυριακή  30%.  Εναλλάξ σκουλήκια αποξηραμένα Sera και μπίλιες. Κάθε Σάββατο αρακάς βρασμένος  1 μπιζέλι. Κυριακή νηστεία.

 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ

- PH: 7,6

- KH: 6

- GH: 14

- ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):  < 0,01

- ΝΟ2 (νιτρώδη): 0-0,1

- ΝΟ3 (νιτρικά): 0-5

- Θερμοκρασία: 28,8 βαθμούς, έχει θερμοστάτη αλλά τώρα με τη ζέστη έχει ανέβει η θερμοκρασία  από 27,5 που ήταν το χειμώνα.

ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ:

-Υγρά Τεστ: Ναι

-Strips: Ναι

-Ηλεκτρονικά: Όχι

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

- Είδος Ψαριού: Μονομάχος

- Ιστορικό Ψαριού:  Πάντα μες στην τρελή χαρά, εκτός από χθες.

- Συμπτώματα που παρουσιάζει : Κάθεται συνέχεια σε μία γωνία λαχανιασμένος  και ανεβαίνει μόνο μερικές φορές  γρήγορα για αέρα και μετά πίσω. Δεν έχει όρεξη. Ίσως λίγο φούσκωμα. Καμία αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του ψαριού.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ

-Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:  Δεν έχω βάλει φάρμακο

-Δοσολογία:

-Χρόνος Χρήσης:

-Αναλυτική περιγραφή:  Έκανα έκτακτη αλλαγή νερού με το που παρατήρησα το πρόβλημα και κατέβασα λίγο τη θερμοκρασία στους 27,5  η οποία λόγο του ζεστού καιρού ξανανέβηκε. Τώρα έχω βγάλει το καπάκι και έχω στρίψει λίγο το φίλτρο γιατί διάβασα ότι βοηθάει στην καλύτερη οξυγόνωση.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...