Jump to content

Cloown Fish


niknik

Recommended Posts

λεω να αυξησουμε τις γνωσεις μας ψαχνοντας πληροφοριες για τα αγαπημενα μας ψαρια τους νεμο.Τα ειδη πολλα πανεμορφα και ολλα ενδιαφεροντα.(Amphiprion ocellaris),(Amphiprion percula)

(Premnas biaculeatus)(Amphiprion frenatus) (Amphiprion melanopus)(Amphiprion perideraion)

(Amphiprion clarkii)

(Amphiprion barberi)

(Amphiprion ocellaris var.)

(Picasso Clowns)

(Tank Bred Platinum Clown)

( Naked Ocellaris)

(snow clownfish)





Link to comment
Share on other sites

AMPHIPRION OCELLARIS

medium.jpg

Η Amphiprion ocellaris είναι ένα μικρού μεγέθους ψάρι που φθάνει και τα 11cm σε μήκος.Ανήκει στην οικογένεια των Pomacentridae. Το σώμα του έχει οβάλ σχήμα. Ο χρωματισμός του σώματός του είναι πορτοκαλί έως κόκκινο-καφέ, αλλά μπορεί επίσης να είναι μαύρο σε ορισμένους ιδιαίτερους τομείς, όπως στην Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας . Έχει τρεις κάθετες λευκές ρίγες που περιγράφονται με μια λεπτή μαύρη γραμμή.Όλα τα πτερύγια, επίσης, περιγράφονται με μια λεπτή μαύρη γραμμή.Το amphriprion ocellaris συχνά συγχέεται με Amphiprion percula που διαθέτει ακριβώς τα ίδια χρώματα και μοτίβα, εκ πρώτης όψεως, αλλά που ξεχωρίζει από το πάχος των μαύρων περιγραμμάτων.To amphiprion ocellaris συναντάται στα βορειοδυτικά τμήματα της Αυστραλίας , την Νοτιοανατολική Ασία , στον Ινδικό και στον Ειρηνικό ωκεανό.

Συνήθειες

Ζει κυρίως σε μικρές ομάδες στην εξωτερική πλαγία του υφάλου ή σε προστατευόμενες λιμνοθάλασσες, σε μέγιστο βάθος 15 μέτρων. Ζωτικής σημασίας είναι η ανεμώνες στις οποίες ζει και αποτελούν καταφύγιο για τα ψάρια αυτά. Τα είδη των ανεμώνων με τα οποία έχει συμβιωτική σχέση το amphiprion ocellaris είναι τρία : Heteractis Magnifica ,Stichodactyla gigantea και Srichodactyla mertensii.

Σεξουαλικός διμορφισμός: Ως ζωντανά γεννιούνται ως αρσενικά και στην πορεία αναλόγως τις ανάγκες μπορεί να γίνουν θηλυκά , σε ένα ζευγάρι το μεγαλύτερο είναι θηλυκό .

Αναπαραγωγή : Πριν την ωοτοκία γίνεται προετοιμασία της φωλιάς από το αρσενικό. το αρσενικό καθαρίζει μια περιοχή από το υπόστρωμα ώστε να κάνουν την φωλιά σε γυμνό βράχο ,αλλά παράλληλα να βρίσκονται και αρκετά κοντά στην ανεμώνη ώστε να συνεχίσουν να δέχονται την προστασία της από τα προεξέχοντα πλοκάμια. Κατά την διάρκεια του ζευγαρώματος τα αρσενικά θα προσελκύσουν τα θηλυκά με την προέκταση των πτερυγίων του ,μέσω δαγκώματος και κυνηγητού. Κατά την διάρκεια αυτή τα αρσενικά θα αρχίσουν να γίνονται όλο και ποιο βίαια.

Στην φύση η αναπαραγωγή τους μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο λόγω του ότι κατοικούν σε τροπικά νερά άλλα μπορεί να είναι ποιο περιορισμένη στα βόρεια σημεία των τόπων όπου κατοικούν ,ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.Η ωοτοκία είναι περιορισμένη κατά τις μέρες όπου έχει πανσέληνο και εμφανίζεται κυρίως το πρωί.Πιθανοί λόγοι για αυτήν τους την συνήθεια είναι το ισχυρότερο ρεύμα του νερού για την καλύτερη διανομή των προ νυμφών, μεγαλύτερη προμήθεια τροφίμων λόγω της ωοτοκίας των σπονδύλων που γίνεται ταυτόχρονα καθώς και η συνολική αύξηση της ορατότητας.

Όταν η ωοτοκία πρόκειται να συμβεί το αρσενικό θα κυνηγήσει το θηλυκό στην φωλιά, αν και το θηλυκό είναι αυτό που ξεκινάει την όλη διαδικασία.Το θηλυκό κάνει αρκετά περάσματα πάνω από την φωλιά και τελικά εναποθέτει πορτοκαλί αυγά 1-2 ώρες πριν την έξοδο από την φωλιά. Τα αυγά είναι περίπου 3-4 χιλιοστά σε μήκος και το εύρος τους είναι από 100-1000 ανάλογα την ηλικία των ζώων.Το αρσενικό συνεχίζει τότε την διαδικασία , διέρχεται πάνω από τα αυγά και τα γονιμοποιεί.Τα αυγά συνδέονται με το υπόστρωμα με ένα λεπτό νήμα. Η επώαση επηρεάζεται από την θερμοκρασία του νερού αλλά σε γενικές γραμμές διαρκεί 6-8 μέρες πριν την εκκόλαψη.Το στάδιο των προ νυμφών διαρκεί 8-12 μέρες και τελειώνει όταν τα ψαράκια θα φύγουν από το σημείο που βρίσκονται όλες αυτέ τις μέρες και θα ψάξουν μια ανεμώνη να κατοικήσουν.

Διάρκεια ζωής : Η ζωή δεν έχει μελετηθεί πλήρως στην άγρια φύση αλλά πιστεύεται ότι μπορεί να ζήσει από 6-10 έτη.Στην διάρκεια των προ νυμφών είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στην θήρευση καθώς δεν έχουν τρόπο άμυνας γιαυτό και έχουν υψηλά επίπεδα θνησιμότητας.

Διατροφικές συνήθειες : H τροφή τους αποτελείται από πλαγκτονική μορφή, ζωοπλαγκτόν,κωπηποδα και φύκια είναι η κύρια μορφή τροφής τους.

Γενικά θεωρούνται παμφάγα ζώα . Επίσης αναφέρεται ότι τρέφονται και με παράσιτα από τις ανεμώνες που τα φιλοξενούν.Τα ocellaris επίσης μπορούν

να τραφούν και με υδρόβια οστρακόδερμα.

Θηρευτές: Οι θηρευτές τους στην φύση αποτελούν τα damselfishes ενώ επικίνδυνα είναι το βράδυ για τα αυγά καθώς μπορεί να πέσουν θύματα από ophiotrichidae.

Οικονομική σημασία για τον άνθρωπο : Tα amphiprion ocellaris αποτελούν μέρος του εμπορίου τροπικών ψαριών ,είναι εύκολα να αναπαραχθούν στην αιχμαλωσία και μπορούν να χρησιμοποιηθουν και σε έρευνες. Παρολαυτα η αυξημένη ζήτηση για το εμπόριο των ενυδρείων έχει μειώσει το μέγεθος του πληθυσμού σε ορισμένες περιοχές. Το είδος δεν κατατάσσεται στα απειλούμενα είδη ωστόσο με την υποβάθμιση των οικοτόπων τους ενδεχόμενα να απειληθούν στο μέλλον. Οι κοραλλιογενεις ύφαλοι στους οποίους ζουν και είναι άμεσα συνδεδεμένη η ζωή τους με αυτούς ,αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όπως καθίζηση ευτροφισμό καθώς και αύξηση της θερμοκρασία λόγω υπερθέρμανση του πλανήτη

Στο ενυδρείο : αποτελούν ένα ανθεκτικό είδος , ειρηνικό και εύκολο στην αναπαραγωγή ,αλλά απαιτείται προσοχή κατά την διάρκεια στην οποία βρίσκονται στο στάδιο της προ νύμφης καθώς είναι αρκετά ευάλωτα .Επίσης αποτελεί δυσκολία και η διατροφή τους κατά το στάδιο αυτό.

Γενικά από θέμα διατροφής είναι παμφάγο όπως προαναφερθηκε , θα φάει αποξηραμένες νιφάδες κατεψυγμένη και ζωντανή τροφή.

Έγινε επεξεργασία - giannisss
Link to comment
Share on other sites

AMPHIPRION CLARKII

p-26101-clarkii.jpg

Το Amphiprion Clarkii είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές είδος ψαριού στον κόσμο του ενυδρείου. Το σώμα τους είναι κοντόχοντρο , πλευρικά συμπιεσμένο και έχει σχήμα οβάλ.Ανήκει στην οικογένεια των Pomacentridea.Μπορεί να φτάσει σε μέγεθος περίπου 15 εκατοστά σε μήκος.

Γεωγραφική περιοχή: Η γεωγραφικη περιοχή στην οποία ζουν κυμαίνεται απο το Περσικό Κόλπο έως την Δυτική Αυστραλία , σε όλο το Ινδο-Αυστραλιανό πέλαγος , την Μελανησία , την Μικρονησία ως την Ταιβάν και την νότια Ιαπώνια.

Ζει κυρίως σε μικρές ομάδες στην εξωτερική πλαγία του υφάλου ή σε προστατευόμενες λιμνοθάλασσες, σε βάθος μέχρι 60 μέτρων.

Διατροφικές συνήθειες : H τροφή τους αποτελείται από πλαγκτονική μορφή, ζωοπλαγκτόν,κωπηποδα και φύκια που είναι η κύρια μορφή τροφής τους.

Γενικά θεωρούνται παμφάγα ζώα . Επίσης αναφέρεται ότι τρέφονται και με παράσιτα από τις ανεμώνες που τα φιλοξενούν.Τα ocellaris επίσης μπορούν να τραφούν και με υδρόβια οστρακόδερμα.

Θηρευτές τους: Οι πιο γνωστοί θηρευτές τους στην φύση αποτελούν τα wrasses , τα damselfishes ,οι καρχαρίες ,τα σαλάχια και οι οφίουροι.

Διάρκεια ζωής: Στοιχεία σχετικά με τη διάρκεια ζωής των άγριων clarkii είναι περιορισμένα σε μία μόνο μελέτη στην οποία εκτιμάται οτι ειναι απο 10-12 έτη τα αρσενικά εξαφανίζονται πιο συχνά από τις ανεμώνες κατοίκησης τους που υποδηλώνει ίσως μικρότερη μέση διάρκεια ζωής αν και η τάση τους αυτή θα μπορούσε να οφείλεται στην αύξηση της κινητικότητας των ανδρών που αναζητούν την κυριαρχία σε άλλες ανεμώνες.

Αναπαραγωγή : Πριν την ωοτοκία γίνεται προετοιμασία της φωλιάς από το αρσενικό. το αρσενικό καθαρίζει μια περιοχή από το υπόστρωμα ώστε να κάνουν την φωλιά σε γυμνό βράχο ,αλλά παράλληλα να βρίσκονται και αρκετά κοντά στην ανεμώνη ώστε να συνεχίσουν να δέχονται την προστασία της από τα προεξέχοντα πλοκάμια. Κατά την διάρκεια του ζευγαρώματος τα αρσενικά θα προσελκύσουν τα θηλυκά με την προέκταση των πτερυγίων του ,μέσω δαγκώματος και κυνηγητού. Κατά την διάρκεια αυτή τα αρσενικά θα αρχίσουν να γίνονται όλο και ποιο βίαια.Όταν η ωοτοκία πρόκειται να συμβεί το αρσενικό θα κυνηγήσει το θηλυκό στην φωλιά, αν και το θηλυκό είναι αυτό που ξεκινάει την όλη διαδικασία.Το θηλυκό κάνει αρκετά περάσματα πάνω από την φωλιά και τελικά εναποθέτει πορτοκαλί αυγά 1-2 ώρες πριν την έξοδο από την φωλιά. Τα αυγά είναι περίπου 3-4 χιλιοστά σε μήκος και το εύρος πληθυσμού μίας μεγάλης φωλίας είναι απο 600-700 και ο αριθμός αυτός φθάνει μετά απο πολλαπλές γέννες.Το αρσενικό συνεχίζει τότε την διαδικασία , διέρχεται πάνω από τα αυγά και τα γονιμοποιεί.Η επώαση επηρεάζεται από την θερμοκρασία του νερού αλλά σε γενικές γραμμές διαρκεί 6-8 μέρες πριν την εκκόλαψη.Το στάδιο των προ νυμφών διαρκεί 8-12 μέρες και τελειώνει όταν τα ψαράκια θα φύγουν από το σημείο που βρίσκονται όλες αυτέ τις μέρες και θα ψάξουν μια ανεμώνη να κατοικήσουν.Στην φύση η αναπαραγωγή τους μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο λόγω του ότι κατοικούν σε τροπικά νερά άλλα μπορεί να είναι ποιο περιορισμένη ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες.

Το Clarkii Clownfish είναι από τα ποιο διαδεδομένα anemonefish στον κόσμο.Είναι ένα από τα λιγότερο περιοριστικά είδη όταν πρόκειται να φιλοξενηθεί από ανεμώνες μιας και είναι συμβατό με ένα μεγάλο αριθμό ανεμώνων.Οι ανεμώνες που ειναι συμβατο ειναι οι εξής :

Cryptodendrum adhaesivum

Entacmaea quadricolor

Heteractis aurora

Heteractis crispa

Heteractis magnifica

Heteractis Malu

Macrodactyla doreensis

Stychodactyla gigantea

Stychodactyla haddoni

Stychodactyla mertensii

Η αναζήτηση ενός ανήλικου για κατοίκηση μίας ανεμώνης , είναι μια δύσκολη διαδικασία δεδομένου οτι τα Clarkii είναι επιθέτικα προς άλλα είδη , ειδικά οταν υπερασπιζεται την ανεμώνη του από άλλα ομοειδή του.Τα ψάρια σε κάθε ανεμώνη έχουν μια συγκεκριμένη ιεραρχία που κράτα το καθένα σε μια συγκεκριμένη βαθμίδα.Ενα νεαρό ψάρι βρίσκεται στο κάτω μέρος της ιεραρχίας και δέχεται την σκληρότερη επίθεση όταν εισέρχεται σε μία κοινότητα ανεμώνης. Μερικά απο τα νέα μέλη μπορεί να οδηγηθούν μακριά απο τα υπόλοιπα μέλη αφήνοντας τα εκτεθειμένα και ευάλωτα σε θηρευτές.

  • Ελάχιστο μέγεθος της δεξαμενής: 30 γαλόνια
  • Συμβατότητα Reef: Ναι
  • επίπεδο της φροντίδας: Εύκολο

Στο ενυδρείο: Είναι εύκολο είδος και θα φάει τα πάντα .Ειναι αρκετα ελκυστικο προς τους χομπίστες καθώς εχει συμβιωτική σχέση με πολλές ανεμώνες. Επίσης ειναι εξαιρετικό ψάρι για reef ενυδρείο.

Έγινε επεξεργασία - giannisss
Link to comment
Share on other sites

για α βλεπω και αλλους.... :sarcasm:

Link to comment
Share on other sites

Το Clownfish Ocellaris (Amphiprion ocellaris) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά ψάρια ενυδρείο αλμυρού νερού και έχει αποκτήσει ιδιαίτερα δημοτικότητα από την απελευθέρωση της Disney με τίτλο «Ψάχνοντας τον Νέμο». Αυτό clownfish έχει την εντύπωση ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται για ένα κλόουν - ένα φωτεινό πορτοκαλί σώμα με τρεις άσπρες ζώνες στενά με μαύρο περίγραμμα. Ocellaris Clownfish είναι πολύ παρόμοια με Percula Clownfish (Α. percula). Percula Clownfish έχουν ευρύτερες μαύρα περιθώρια στο λευκές λωρίδες καθώς ωριμάζουν? Νεότερα άτομα είναι σχεδόν ταυτόσημες μεταξύ των δύο ειδών.

Πολλές παραλλαγές του «φυσικού» Clownfish Ocellaris υπάρχουν, ειδικά μεταξύ των tankraised άτομα. Η Γυμνή Ocellaris έχει μια σταθερή πορτοκαλί σώμα, χωρίς τις συνήθεις λευκές ρίγες.

Clownfish είναι μερικά από τα πιο ανθεκτικά και πιο παραδοσιακά ψάρια για τα θαλάσσια ενυδρεία. Κατά γενικό κανόνα προέρχονται από δύο γένη - οι περισσότεροι είναι του γένους Amphiprion με ένα είδος στο γένος Premnas - και όλα βρίσκονται στην οικογένεια Pomacentridae μαζί με δεσποινίδες και chromises. Είναι μερικά από τα ως επί το πλείστον ευρέως tankraised ψάρια, οδηγώντας σε πιο τεχνητές παραλλαγές που θα καταστεί διαθέσιμη όπως Misbars και Αλμπίνο ως είδη αναπαραχθεί επιλεκτικά και πέρασε.

Είναι συνήθως καλύτερο να κρατήσει ένα clownfish ανά δεξαμενή, αν και ένα ζεύγος μπορεί μερικές φορές να διατηρηθεί αν κάποιος είναι σημαντικά μικρότερο από το άλλο ή να είναι περίπου το ίδιο μέγεθος όταν προστίθεται ως ιχθυδίων. Ένα ψάρι θα εξελιχθεί σε ένα θηλυκό και να γίνει μεγαλύτερο σε μέγεθος, ενώ τα άλλα (ή τους άλλους, σε μεγάλες δεξαμενές) θα παραμείνει αρσενικό. Δεδομένου ότι τα ψάρια ώριμη, μπορούν επίσης να γίνουν επιθετικά προς νέες αφίξεις (ή τα χέρια στη δεξαμενή), ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την επιθετικότητα για να ακολουθήσει ακόμη και αν το νέο ψάρι είναι μεγάλο σε μέγεθος. Ανάμιξη tankraised και άγρια-που αλιεύονται άτομα είναι γενικά δεν συνιστάται από την ασυλία τους και η έκθεση σε ασθένειες και παράσιτα μπορεί να είναι διαφορετική.

Clownfish γενικά δεν είναι ιδιότροποι, και θα δεχθεί μια ποικιλία των κατεψυγμένων και προπαρασκευασμένες τροφές, όπως νιφάδες, σφαιρίδια, και κατεψυγμένα τύπους. Μπορούν να επωφεληθούν από κάποια σημασία των φυτών στη διατροφή τους, αν και δεν θεωρούνται φυτοφάγα ζώα και χρειάζονται κάποια σαρκωμένο τρόφιμα. Μερικά ψάρια κλόουν μπορεί να είναι ευαίσθητοι σε τοξίνες, ιδιαίτερα heavy metal με βάση φάρμακα όπως ο χαλκός.

Αν και η αλληλεπίδραση μεταξύ ανεμώνες και κλόουν είναι διασκεδαστικό να βλέπει κανείς, δεν είναι απαραίτητο για την επιβίωση του κάθε ζώου. Κάποια ψάρια κλόουν θα φιλοξενήσει μόνο σε συγκεκριμένες ανεμώνες και το αντίστροφο. Μια ανεμώνη υποδοχής θα πρέπει να έχουν γενικά μια διάμετρο τουλάχιστον διπλάσια του μήκους του clownfish όταν εισάγεται μαζί για την καλύτερη υγεία και του clownfish και ανεμώνη. Tankraised ψάρια μπορεί επίσης να είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν μια ανεμώνη υποδοχής από ό, τι σε άγρια ​​ψάρια.
πηγη http://www.thatpetplace.com/Amphiprion-ocellaris-clownfish-tankraised-240882

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κυριοι

Πολυ ωραιο το θεμα σας.

Δυστυχως ο περιορισμενος χρονος μου δεν μου αφηνει περιθωρια για να συμβαλω και εγω στο εργο σας.

Αλλα βρηκα λιγο χρονο να μοιραστω μαζι σας το παρακατω γεγονος , μιας και ειναι λιγο σπανιο...

Μια Platinum Percula μεσα σε μια Entacmaea Quadricolor - Reb Bubble Tip Anemone.

post-49551-0-64061500-1371122217_thumb.jpg

post-49551-0-67318900-1371122230_thumb.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=iuJOy0PGxa4&feature=youtu.be

Ευχαριστω πολυ

Κωστας Ζαχαροπουλος

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα δεν ειναι κατι που βλεπεις συχνα!

Ευχαριστουμε που το μοιραστηκατε μαζι μας! :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

Να παραθεσω κι εγω απο το προσωπικο μου αρχειο δυο περιπτωσεις.Και στις δυο περιπτωσεις hosting προκειται για δυο διαφορετικα ψαρακια amphiprion occelaris.

H πρωτη περιπτωση αφορα συμβιωση Contylactis Gigantea με amphiprion occelaris.

IMG_2243-1_zps8f71d14f.jpg

IMG_7482_zps0c5601a8.jpg

IMG_7460_zpsf7a51e02.jpg

IMG_7453_zps890cd5d1.jpg

IMG_7177-1_zpsc0c0f7f8.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kαι η δευτερη και εξαιρετικα σπανια περιπτωση,ειναι η συμβιωση actinia equina με amphiprion occelaris. :)

IMG_0164_zpscaf01f25.jpg

IMG_2731_zps4b8d4855.jpg

IMG_7999_zps2c7ee01b.jpg

IMG_7823_zps6310fbda.jpg

:)

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα κυριοι

Πολυ ωραιο το θεμα σας.

Δυστυχως ο περιορισμενος χρονος μου δεν μου αφηνει περιθωρια για να συμβαλω και εγω στο εργο σας.

Αλλα βρηκα λιγο χρονο να μοιραστω μαζι σας το παρακατω γεγονος , μιας και ειναι λιγο σπανιο...

Μια Platinum Percula μεσα σε μια Entacmaea Quadricolor - Reb Bubble Tip Anemone.

attachicon.gifDSC01835.JPG

attachicon.gifDSC01837.JPG

http://www.youtube.com/watch?v=iuJOy0PGxa4&feature=youtu.be

Ευχαριστω πολυ

Κωστας Ζαχαροπουλος

πραγματικα πολυ ομορφο θεαμα μπραβο :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

Kαι η δευτερη και εξαιρετικα σπανια περιπτωση,ειναι η συμβιωση actinia equina με amphiprion occelaris. :)

IMG_0164_zpscaf01f25.jpg

IMG_2731_zps4b8d4855.jpg

IMG_7999_zps2c7ee01b.jpg

IMG_7823_zps6310fbda.jpg

:)

η δευτερη περιπτωση οντος ειναι σπανια μπραβο Στρατο. :bigemo_harabe_net-64:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση σε πόσο καιρό γίνονται μεγάλα αργούν; Τα Ocelaris!

Έγινε επεξεργασία - aggelos257
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

εξαρτατε το χωρο που βρισκονται ,την ποσοτητα τροφης περιπου μετα απο 1 1,5 χρονο βλεπεις αρκετα μεγαλη διαφορα υπαρχουν περιπτωσεις οχι λιγες που βλεπεις και σε πολυ λιγοτερο ,το ταισμα παιζει ρολο παντως.

Link to comment
Share on other sites

maroon clown fish ή αλλιώς

Premnas biaculeatus

Ένα ιδιόμορφο είδος clownfish με αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά .

Μέγεθος: μπορεί να φτάσει και τα 17 cm . Είναι γενικά ένα από τα "μεγάλα" clownfish.

Διάρκεια ζωής : 4-10 χρόνια ανάλογα την ποιότητα ζωής.

Φύλο : Όπως όλα τα clown διαλέγει το φύλο του ανάλογα με τον σύντροφο που έχει δίπλα του και το σωματικό του μέγεθος.

Χαρακτήρας : Από τους χειρότερους!! Πολύ επιθετικό ψάρι . Ανήσυχο πολύ. Μπορεί να επιτεθεί σε όποιο ψάρι πλησιάσει αυτόν και την ανεμώνη του..

Διατροφή: Εύκολο ψάρι στην διατροφή του. Τρώει τα πάντα και πολύ σε σημείο παχυσαρκίας. Θα δεχθεί πολύ εύκολα όλες τις τροφές από flake μέχρι κατεψυγμένες.

Αναπαραγωγή: Δύσκολη. Καθώς ο maroon δεν είναι σίγουρο πως θα συμπαθήσει την σύντροφο που θα βάλετε και ίσως επιτεθεί. Επίσης αν δεν χωράνε στην ίδια ανεμώνη δεν είναι σίγουρο πως θα την μοιραστεί μαζί της.

Συμβατές ανεμώνες:

  • Bubble Tip Anemone Entacmaea quadricolor
  • Long tentagle Sea Anemone (Macrodactyla doreensis)

Hint and tip : Αν και πολύ επιθετικός ο maroon σε μεγάλο ενυδρείο δεν θα ενοχλήσει κανένα ψάρι που δεν πλησιάζει απλά την ανεμώνη του. Έχει εμμονή με την ανεμώνη του, θα τον δείτε να την ταΐζει (αποτυχημένα) και να την προστατεύει. Επίσης έχει διακοσμητικές ανησυχίες. Μπορεί να γκρεμίσει κοράλλια από ένα σημείο να ρίξει βραχάκια κλπ. Τέλος τσιμπάει αβέρτα και εμένα τον ίδιο ότι και αν πάω να κάνω στο ενυδρείο.

DSC_0036.jpg

DSC_0494.jpg

a1h0uf.jpg

Έγινε επεξεργασία - jimakosR21
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδες, εγω εχω μαυρο οσελαρις, πιο προφιλ κοιταω;; Αυτο που ειναι και για τα πορτοκαλι;

Έγινε επεξεργασία - Akridas66
Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδες, εγω εχω μαυρο οσελαρις, πιο προφιλ κοιταω;; Αυτο που ειναι και για τα πορτοκαλι;

Όχι... Είναι διαφορετικος.. Πιο επιθετικός και πιο ιδιόμορφος...

http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1500+1114&pcatid=1114

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπάρχει κάποιος που να κατάφερε να συμβιώσει τα κλασσικά amphiprion occelaris με τα amphiprion occelaris black?

Ο μαύρος ειναι πιο επιθετικός από τα κλασσικά.Αν εισάγουμε στο ενυδρείο ταυτόχρονα 3 μικρά κλοουνάκια (2 κλασσικά και 1 μαύρο)

μήπως αν το μαύρο είναι μόνο του μειωθεί η επιθετικότητα του?

Εξάλλου τα άλλα θα είναι 2 άρα δεν θα τον παίρνει :lolu:

Link to comment
Share on other sites

Εξάλλου τα άλλα θα είναι 2 άρα δεν θα τον παίρνει :lolu:

Δεν λειτουργούν έτσι τα ζωώδη ένστικτα ..... δεν έχεις πετύχει σκυλάκια μια κουτσουλιά να γαβγίζουν λυκόσκυλα !!!

:lolu::lolu::lolu:

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα υπάρχει θέμα στο ενυδρείο?Είναι τόσο επιθετικό ψάρι το μαύρο ή απλά θα υπάρχουν ψιλοτσαμπουκάδες κ μέχρι εκεί?Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει σχεδόν σε κανένα από τα ενυδρεία των μελών να υπάρχει το κλασσικό ζευγάρι των amphriprion και κ ένα black και μου κάνει εντύπωση.

Κρίμα γιατί είναι εξαιρετικά όμορφο θέαμα αλλά θέλω να κάνω ένα ειρηνικό ενυδρειο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...