Jump to content

Το Αχόρταγο Μάτι.


Recommended Posts

Χρόνια διαβάζω στα φόρουμ και έχω συναντήσει πολλά λάθει από το μέρος τον χομπιστων, αυτό όμως που είναι πλέον στάνταρ είναι ο υπερπληθυσμός και το φόρτωμα του ενυδρείου με πολλά ψάρια.

Και όσοι δεν τα υπερφορτώνουν βάζουν τόσα ώστε να είναι στο όριο βάση κάποιον κανόνα αψηφώντας ότι μεγάλο ρόλο παίζειι η διαρρύθμιση και το σχήμα του ενυδρείου αλλά και το είδος του ψαριού .

Προσωπικά επειδή πάντοτε με άρεζαν πολύ τα φυτά ανέκαθεν τοποθετούσα λίγα ψάρια στα ενυδρεία μου. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι χωρίς φάρμακα και χωρίς ιδιαίτερη φροντίδα και προληπτικά ζουμιά είχα πολύ σπάνια αρρώστιες και ακόμη ποιο σπάνια θανάτους.

Μετά από χρόνια κατέληξα αβίαστα στο συμπέρασμα πως αν θέλουμε να έχουμε ένα απροβλημάτιστο και ξεκούραστο ενυδρείο χωρίς να είμαστε συνέχεια με της μετρήσεις και τα φάρμακα στο χέρι πρέπει να έχουμε λίγα ψάρια στα ενυδρεία μας.

Πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μάτι μας να χορτάσι με τα λίγα ψάρια.

Φυσικά υπάρχουν ψάρια που ζουν κοπαδιαστά και όσο περισσότερα τόσο καλύτερα θεωρητικά, αλλά πρακτικά παρατήρησα ότι αν το ενυδρείο μας χωράει 50 νέον τότε βάλτε εσείς 30 και θα με θυμηθείτε, θα δείτε πόσο εύκολα θα μπορείτε να συντηρείτε το ενυδρείο σας και πόσο ποιο αρμονικά θα ζουν τα ψάρια .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...