Jump to content

Χρυσόψαρα Μόνα Ψάχνουν Για Απαντήσεις.


kokovios1972

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Βρεθήκαμε ξαφνικά με δυο χρυσόψαρα που χάρισαν στα παιδιά και είμαστε αποφασισμένοι να τα κρατήσουμε αλλά χρειαζόμαστε βοήθεια!

 

Πήρα 2 Χ 20 λίτρα ενυδρεία (ο καθένας ήθελε το δικό του βλέπεις)]

Έβαλα χαλίκι

Denitrol & Biotopol

 

Ερωτήσεις (πέρα από τις πολλές που έκανα στο παιδί του pet shop)

 

1. Μας είπαν για στρώσιμο ενυδρείου 5 ημέρες, ισχύει γιατί αν είναι έτσι πρέπει να τα βάλω αύριο (αυτή τη στιγμή κολυμπούν σε ένα μεγάλο ανθοδοχείο)

 

2. Το χαλίκι έπρεπε να το πλύνω πριν το βάλω;

 

3. Τώρα είναι και τα δυο μαζί. Πειράζει να τα χωρίσω. (έτσι κι αλλιώς το ένα υποσιτίζεται γιατί του τα τρώει ο άλλος ο φαταούλας)

 

4. Ο  θόρυβος από το φίλτρο επηρεάζει το ψάρι; 

 

5. Ανοιχτό ή σβηστό φως τη νύχτα;

 

6.Διάβασα τυχαία ένα άρθρο. Υπάρχει κίνδυνος για ασθένειες από τα ψάρια, κυρίως τα τροπικά;

 

ευχαριστώ πολύ

ελπίζω να με βοηθήσετε και να τα κρατήσουμε τα ψαράκια και να πάρουμε κι άλλα! 

Link to comment
Share on other sites

καλημερα και καλως ορισες απο τα λιγα που ξερω το καθε χρυσοψαρο θελει τουλαχιστον 50-60 λιτρα για να ζει καλα γιαυτο καλο θα ηταν να παρεις και ενα αναλογο ενυδρειο,ειναι κοινωνικο ψαρακι αρα καλο θα ηταν να ειναι παρεα και τα δυο,για να βαλουμε τα ψαρια στο ενυδρειο θα πρεπει να ειναι στρωμενο το φιλτρο του και γιαυτο χρειαζεται περιπου ενα μηνα-διαβασε για το κυκλο του αζωτου και οχι 5 μερες εκτος αν βρεις υλικα απο στρωμενο φιλτρο χομπιστα και το μπολιασης...το χαλικι τωρα παντα θελει πλυσιμο πριν μπει,το φιλτρο δεν επηρεαζει τα ψαρακια οσο για το φως καλο θα ηταν να το αναβεις συγκεκριμενες ωρες περιπου 8 την μερα...αυτα απο εμενα και παλι καλως ηρθες...

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στην παρέα μας ! Επειδή τα θέματα στην συγκεκριμένη κατηγορία κλειδώνουν μετά από μερικές ημέρες, θα σε παρακαλέσω να ανοίξεις ένα νέο στην κατηγορία Ψαριών κρύου νερού, ώστε να συνεχίσουμε από εκεί. :)

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες και καλή διαμονή !!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Καλώς όρισες στο aquazone και καλή διαμονή!

Σε περιμένουμε στην κατηγορία του κρύου νερού να συζητήσουμε όλες σου τις απορίες!

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

καλως ηρθες :welcome:

Link to comment
Share on other sites

Καλως ηρθες!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

geia sas!graftika sto forum giati 8elw boi8eia k apo oti diabasa eiste polu pro8umoi na boi8isete opoion to xreiazetai.loipon i istoria einai ws exis...egw pote den eixa katoikidio psaraki,oxi pws den mou aresoun apla oi gones mou den 8ewrousan swsto ena mikro paidi na exe katoikidio giati den mpore na to frontise.megalwnontas den skeftika pote na parw giati eixa katoikidia gates k skulous ws pou ligo kairo prin i kolliti mou fili mou eipe oti pire ena psaraki apo pet shop gia tin 4 etwn kori tis alla den to 8ele giati to fobatai..den xere ti na to kane k skeftotan na to afise na pe8ane...to lipi8ika to kapsero giati psixoula exe k tis protina na mou to dwse..einai ena xrisopsaraki.mpika na ma8w kamia pragmata gia ta xrusopsara k me friki anakalupsa oti den zoun k genika basanizontai mesa stin guala!skeftika na parw ena enudrio,mpika.diabazw apo dw apo ke tres meres twra k blepw oti 8eloun filtra,gia ph,metrises,sfougaria..pelagwsa!den xerw tipota gia enudreia!!!!!!ase pou einai akriba kiolas..brika ena oikonomiko 25 litrwn me filtro,fvtismo alla den exe 8ermostati.apo oti katalaba o 8ermostatis einai simantikos..pes k to pairnw,ti bimata prepe na kanw gia na einai opws prepe gia to psaraki?ouf,boi8eia paidia! :bigemo_harabe_net-59:

Link to comment
Share on other sites

Καλως ορισες.

Γραφε οπωσδηποτε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι κεφαλαια. Ειναι στους κανονισμους αλλα και γιατι δεν μπορουν ολοι να διαβασουν greeklish και θα εχεις ελαχοστες απανττησεις.

To χρυσοψαρο δεν χρειαζεται θερμαντηρα ειναι ψαρι κρυου νερου.

Για τη ρυθμιση της θερμοκρασιας του νερου ψυξη χρειαζεται περισσοτερο (τωρα το καλοκαιρι), οχι αποτομες μεταβολες στη θερμοκρασια και ακομα περισσοτερο χρειαζεται μεγαλο ενυδρειο και φιλτρο. (απο 80 εκ μηκος και πανω αναλογα το ειδος χρυσοψαρου, τα κοινα χρυσοψαρα με τη μονη ουρα γινονται ακομα μεγαλυτερα και θελουν κανονικα λιμνη, ή τουλαχιστον ενυδρειο 120 εκ και πανω)

Καλυτερα θα ηταν να το δωσεις πισω στο πετσοπ, να διαβασεις τα αρθρα του φορουμ για το πως διατηρειται ενα χρυσοψαρο και να προληθευτεις πρωτα τον εξοπλισμο, να "στρωσεις" το ενυδρειο (ενας τροπος ειναι να τρεξει μονο με νερο και το φιλτρο και να βαζεις σε αποχη λιγο ψαροτροφη για 35-45 μερες, μετα να αδειασεις το περισσοτερο νερο 80% και να βαλεις φρεσκο σιγα σιγα, ιδιας θερμοκρασιας).

Ο μονος τροπος να κρατησεις το ψαρι (σωστα, και οχι για λιγο καιρο, οσο αντεξει βασανισμενο), ειναι να παρεις ενα κανονικο ενυδρειο με φιλτρο και να βαλεις μια αγγελια στην αναλογη κατηγορια του φοορουμ για να βρεθει καποιος απο την περιοχη σου, να σου δωσει υλικο και μουργα απο το δικο του φιλτρο (μπολιασμα το λεγομενο) και να το βαλεις στο φιλτρο σου (υπαρχουν αρθρα για ολες τις διαδικασιες στο φορουμ, κανε αναζητηση στα θεματα). Δες κι εδω Που Μπορώ Να Βρω Μπόλι,σε Όλη Την Ελλάδα

Έγινε επεξεργασία - delta66
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...