Jump to content

Επικίνδυνη Η Απόδραση «Μεταλλαγμένων» Σολομών


Recommended Posts

Αν έρθουν σε επαφή με τα ψάρια στη θάλασσα είναι πιθανό να προκαλέσουν οικολογική καταστροφή

Πριν από τρία χρόνια η εταιρεία Αqua Βounty υπέβαλε αίτημα στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) σχετικά με την εμπορία ενός γενετικά τροποποιημένου είδους σολομού τον οποίο ανέπτυξαν ερευνητές της.

Ο «ΑquΑdvantage», όπως ονομάστηκε ο τροποποιημένος σολομός, έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται στον μισό χρόνο και σε πολλαπλάσιο μέγεθος τόσο σε σύγκριση με αυτούς των ιχθυοτροφείων όσο και με εκείνους που ζουν στη φύση. Οι μέχρι τώρα δοκιμές έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αυτών των σολομών είναι ασφαλής αλλά, παρόλα αυτά, η FDA ακόμη δεν έχει δώσει το «πράσινο φως» για την πώλησή τους.

Ειδικοί του Πανεπιστημίου Memorial στον Καναδά αποφάσισαν να διερευνήσουν τι μπορεί να συμβεί αν γενετικά τροποποιημένοι σολομοί ξεφύγουν από τα σημεία ανάπτυξης και εκτροφής τους και βρεθούν στις θάλασσες και στους ποταμούς. Εχει διαπιστωθεί ότι οι σολομοί του Ατλαντικού Ωκεανού περιστασιακά ζευγαρώνουν με τις καφέ πέστροφες.

Οι ερευνητές σε πειράματα που έκαναν σε εργαστηριακό περιβάλλον είδαν ότι και οι γενετικά τροποποιημένοι σολομοί ζευγαρώνουν με τις καφέ πέστροφες. Διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι το 40% των απογόνων που προέκυψαν από αυτό το ζευγάρωμα διέθεταν τα «τροποποιημένα» γονίδια.

http://www.tovima.gr/science/medicine-biology/article/?aid=515212

15747498.jpg

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια τώρα γενετικές μεταλλάξεις και παρεμβάσεις στο dna των ψαριών εχουν γίνει τηκτιτή ρουτίνα για μεγάλους υχθικαλιεργητες και όχι μόνο! Κάποια στιγμή όλο αυτό με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα πρέπει να σταματήσει!

Αν το ψάξουμε λίγο παραπάνω στο τέλος θα αρχίσουμε όλοι να βόσκουμε!

Link to comment
Share on other sites

τι να πουμε ρε παιδια :(

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...