Jump to content

Περίεργη Συμπεριφορα Χρυσόψαρου !!


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είμαι καινούριος σαν μέλος στο φόρουμ αν και εχω το ενυδρειο μου 2 χρόνια τώρα (ίσως και παραπάνω :P). Ο τίτλος που έβαλα είναι μάλλον κλασσικός αλλά δεν ήξερα πως να το ονομάσω.

Καταρχάς έχω ένα χρυσόψαρο (μάλλον common με ίσως κάποιους χρωματισμούς του shubukin είναι) και το έχω σε ένα ενυδρείο 60L. Για να μην αρχίζω να γράφω τι είχε περάσει όταν μου το φέρανε στη γυάλα και ήμουν και εγώ αρχάριος αλλά τα κατάφερε και επέζησε και το έχω 2 χρόνια τώρα. Και τώρα το πρόβλημα ή η παράξενη κατά εμένα συμπεριφορά. Πριν από 2-3 μέρες άρχισε να μένει ακριβώς πάνω στο ρέυμα που δημιουργεί το φίλτρο και να κολυμπάει προς και πίσω κάποιες φορες και κυρίως να μένει στην άλλη μεριά από το φίλτρο και πάνω από το κομμάτι που έχω τα φυτά στο ενυδρείο. Γενικά μένει ψηλά όλη την ώρα και δεν κάνει τίποτα άλλο όλη μέρα. Πριν γίνει αυτό έτρωγε και σκάλιζε ασταμάτητα. Αυτό που με ανησύχισε είναι ότι δεν τρώει ακόμα και άμα το φυλαράκι περάσει από μπροστά του δεν κάνει τίποτα. Έχει αρωστήσει ή είναι κάποια φάση που περνάνε ;; Δεν το έχω ξαναδεί και γιαυτό είπα να ρωτήσω εδώ γιατί τους petshopάδες δεν τους εμπιστευομαι.

Για να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες :

Το ενυδρείο είναι 60Λ με το μαμίσιο φίλτρο που μέσα έχει πλέον ένα μπλε σφουγάρι (νομίζω της JBL) (είχε το default Μαυρο αλλά το άλλαξα γιατί είχε μαλακώσει πολύ) και σα δεύτερο στρώμα είχε άνθρακα τον οποίο πολύ νωρίς άλλαξα με mini siporax της sera που είναι μέσα σε ένα διχτάκι (το οποίο έχω κρατήσει γιατί με βολέβει στο καθάρισμα του) και έχει αυτό γύρω στους 18 μήνες τώρα.

Μέτρησα την αμμωνία και τα νιτρικά μπας και ήταν από αυτό και είναι στο 0. Του έκανα και αλλάγή νερού μπας και είχε έλληψη οξυγόνου αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Γενικά τα δύο χρόνια που το έχω δεν έχω αλλάξει τις συνήθειες καθαρισμού και ταίσματος. Το ταίζω μία φορά την ημέρα κάθε πρωί και του αλλάζω γύρω στα 25 Λ κάθε 7-10 μέρες άντε 15 το πολύ αν δεν προλάβανα νωρίτερα καθαρίζοντας και το φίλτρο του γιατί συνήθως σε αυτό το διάστημα από καθαρισμό σε καθαρισμό εχει στουμπώσει και δεν ρέει το νερό φουλ και κάνω 2-3 μαλάξεις στο σφουγγάρι και κάποιες ανακοινήσεις στο δίχτυ μέσα στη λεκάνη που έχω το αλλαγμένο νερό για να φύγουν τα καφέ φύκια, άλγη, λιμήσια βρώμα, όπως θέλετε πείτε το και να ξεμπουκώσει.

Γενικά, εκτός από τα προβλήματα που είχα στην αρχή, δεν έχω άλλα θέματα. Υπάρχει κάποιος που έχει δει κάτι παρόμοιο και ξέρει τι είναι ή τι μπορώ να κάνω ; Ευχαριστώ.

Έγινε επεξεργασία - makemono
Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσεις ενα φίλτρο ακόμα και μετα να κάνεις αντικατάσταση υλικών στο άλλο φίλτρο .

Θεωρώντας οτι οι μετρήσεις είναι σωστές ( θα ήθελα μια επαλήθευση ) πιστεύω οτι απο καθάρισμα σε καθάρισμα το φίλτρο δεν δούλεψε σωστά και το ψαράκι μας την άρπαξε .

Βάλε μας καμια φωτογραφία να το δούμε .

Link to comment
Share on other sites

Να προσθέσω επίσης ότι τα κόπρανα του από τα χοντρά καφέ που ήταν κάποτε έχουν γίνει λεπτά και σχεδόν διαφανή. Μπορεί να έχει υδρωπικία και να αρχίσω να ανησυχώ ;;

Link to comment
Share on other sites

Ελπίζω να τις ανέβασε τώρα γιατί μου έκανε νερά ! Τις τράβηξα με το κινητό. Άμα βρω φωτογραφική άυριο θα στείλω κιάλες.

post-54980-0-69145100-1370036439_thumb.jpg

post-54980-0-08227600-1370036445_thumb.jpg

post-54980-0-95242600-1370036448_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - makemono
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...