Jump to content
KokkinosK

Σπιτική Κατεψυγμένη Τροφή Λαχανικών

Recommended Posts

Στις διάφορες συνταγές σπιτικής τροφής με βάση την μοσχαρίσια καρδιά έχουμε πάντα την προσθήκη λαχανικών για να βοηθήσουν στην αποφυγή εντρικών προβλημάτων.

Αναρωτιέμαι αν έχει κανείς μια συνταγή για μια τροφή λαχανικών ώστε να την ταίζουμε εναλάξ με την καρδιά.

Ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κανείς δεν έχει κάτι υπ όψιν του?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλησπέρα

σκέτα λαχανικά δεν έχω κάνει αλλά για εναλλαγή ταϊζω τροφή με γαρίδες και μύδια, με σπανάκι, μαρούλι και σπιρουλίνα και η αναλογία στα λαχανικά είναι αρκετά μεγάλη

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ποιά είναι η συνταγή σου?

Ίσως να συνδυάσουμε 1-2 σε μια.

Share this post


Link to post
Share on other sites

μάλλον δεν σου άρεσαν οι συνταγές μου :bigemo_harabe_net-74:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μόλις τις είδα , συγνώμη. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπον θα μοιραστω και γω μια συνταγη απο τοτε στην εποχη μου με τα γλυκα νερα :) Λοιπον σε ενα μπρικι αφηνω το νερο να βρασει καλα.. και μετα εειχα ετοιμασει

3 κουταλια τις σουπας αναμεικτη σαλατα λαχανικων (πχ μπραμπα σταθης)

1 μικρο κλωναρακι μπροκολο

2 Γαριδες

Αυτα τα δυο τα βραζω στο ζεστο νερο για 2 λεπτα και μετα τα αφηνουμε στο στραγγιστηρι να φυγει η εχτρα υγρασια, περναω στο Μπλεντερ , μετα αυτην την παστα την βαζω σε ενα μπολακι και το αφηνω μιση ωρα στο ψυγειο.

Μετα βαζω

3 χαπια σπιρουλινα σκονη

5 ml garlic Guard sheachem ( σε αντιθεση αν θες να σου βγει πιο στερεο το μιγμα μπορεις να βαλεις και σκονη σκορδου)

Με το παραπανω εχω ταιση επιτηχως και θαλασινα ψαρακια και σαν θεραπεια για ICK

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως θα κάνω μια προσπάθεια να ενώσω όσες συνταγές γνωρίζω (και όσες θα στείλετε ακόμη) σε μια, συγκεντρώνοντας όμως μόνον τα λαχανικά που συμπεριλαμβάνουν.

Το θέμα είναι πως χειριζόμαστε το κάθε λαχανικό.

Για παράδειγμα:

Σπανάκι : Το ζεματίζουμε σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, και αφού κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ.

Αρακάς : Η ίδια διαδικασία με το σπανάκι. Σε μερικές περιπτώσεις πιέζουμε τον αρακά για να κρατήσουμε μόνον την σάρκα, και σε άλλες αλέθουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε όλες τις φυτικές ίνες που διαθέτει.

Μπρόκολο

Μαρούλι

Καρότο

Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (δεν είναι λαχανικό αλλά υπάρχει σε πολλές συνταγές): Συμπληρώνουμε μερικές (ανάλογα την συνολική ποσότητα) κουταλιές της σούπας στο τελικό μείγμα.

Σκόρδο: Αλέθουμε μερικές σκελίδες σκόρδο ωμό και προσθέτουμε στο μίγμα.

Μπανάνα (πολύ ώριμη). Την προσθέτουμε αλεσμένη στο τελικό μίγμα για να λειτουργήσει και σαν ομογενοποιειτής (όπως τα φύλλα ζελατίνας) αλλά και να δώσει αρώματα.

Φύλλα ζελατίνης: Ανάλογα με την ποσότητα 3-4 φύλλα ζελατίνας ζαχαροπλαστικής. Τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο τέλος της παρασκευής και ανακατεύουμε καλά.

Όποιος ξέρει, ας συμπληρώσει ή διορθώσει τα παραπάνω.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το καρότο το βράζουμε αρκετά να μαλακώσει γιατί αλιώς μένει σε κομματάκια και δεν το τρώνε ή δεν μπορούν να το χωνέψουν

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λογικά, το μαρούλι το ζεματίζουμε σαν το σπανάκι.

Το μπρόκολο ξέρεις κανείς πως το χειριζόμαστε?

Ξέρετε, κανένα άλλο λαχανικό ή φρούτο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ? Στην φύση σημαντικό μέρος της διατροφής των δίσκων (σύμφωνα με την βιβλιογραφία) αποτελούν φρούτα που πέφτουν στο νερό από τα κλαδιά των δέντρων που φυτρώνουν στις όχθες.

Τι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην Ελλάδα όμως?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Θα κάνω μια δοκιμή με ροδάκινο και βερύκοκο, ρίχνοντας στο ενυδρείο μια μικρή ποσότητα ώριμου καρπού, ζουλιγμένου για να βγάλει αρώματα αλλά και να βολέψει στο φάγωμα.

Αν το φάνε θα το προσθέσω στην παραπάνω λίστα, άν όχι θα ξαναπροσπαθήσω και βλέπουμε.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι θα βρωμίσει το νερό, αυτό που έχω δει σε συνταγές από φρούτα ειναι μπανάνες και μήλα που η μπανάνες τουλάχιστον δεν βοηθάνε να κρατήσεις καθαρό το νερό. Εξαρτάται βέβαια πόσο συχνά ταϊζεις. Αλλά σε γενικές γραμμές αν θέλεις να κάνεις τους δίσκους vegeterian σώνει και καλά νομίζω ότι κατι με σπανάκι, μαρούλι, λαχανακια, μπροκολο και σπιρουλίνα θα σου κάνει την δουλειά κι αν δεν το φάνε οι Δίσκοι θα το φάνε τα γατόψαρα

Edited by Frog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω ότι θα βρωμίσει το νερό, αυτό που έχω δει σε συνταγές από φρούτα ειναι μπανάνες και μήλα που η μπανάνες τουλάχιστον δεν βοηθάνε να κρατήσεις καθαρό το νερό. Εξαρτάται βέβαια πόσο συχνά ταϊζεις. Αλλά σε γενικές γραμμές αν θέλεις να κάνεις τους δίσκους vegeterian σώνει και καλά νομίζω ότι κατι με σπανάκι, μαρούλι, λαχανακια, μπροκολο και σπιρουλίνα θα σου κάνει την δουλειά κι αν δεν το φάνε οι Δίσκοι θα το φάνε τα γατόψαρα

Το έχω υπ΄ όψιν μου, και γι αυτό τον λόγο είχα στο μυαλό μου να αφαιρέσω τα αφάγωτα υπολείμματα το συντομότερο δυνατόν.

Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα είναι ο εξής: Έχω κουραστεί να βλέπω τα ψάρια με προβλήματα εντερικών, και μιας και δεν ενθουσιάζονται με spirulina gran ή spirulina flakes ακόμη και μουλιασμένη σε σκορδόζουμο, σκέφτηκα να φτιάξω κάτι νόστιμο και δελεαστικό να μου λύσει τα χέρια.

Έχω υπερβολικά πολλές τροφές στο ντουλάπι μου, και στην κατάψυξη μου (λογικό για έναν δισκά) οπότε μια ακόμη δεν μου χρειάζεται.

Ίσως όμως αυτή η διαδικασία να βοηθήσει τα ψάρια και αν χαλαρώσω και γω λίγο και να απολαύω το χόμπυ μας περισσότερο.

Φιλικά,

Κ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δοκίμασε τότε την συνταγη που σου έστειλα χωρίς καρδιά την τρώνε αρκετά καλά

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα. αν και εχω πει πολλες φορες να φτιαξω και εγω μια τετοια τροφη χωρις καρδια τελικα δεν το εχω κανει ποτε. παντως απο προσωπικη εμπειρια μιλαω παντα, εγω δεν ειχα προβληματα με την καρδια. εχω δισκους 4 και 5 χρ οι οποιοι δεν εχουν φαει ποτε ξηρη τροφη και οποτε εχω ριξει νομιζουν οτι βρεχει και βγαζουν ομπρελλα!!!!! παντως μια που μπηκε θεμα θα φτιαξω και εγω να δω αν θα την φανε. τα υλικα που χρησιμοποιω ειναι σπανακι, καροτα, μπροκολο (οχι παντα, αλλα εχω διαβασει οτι το βαζουν σε συνταγες σε μικρη ποσοτ, λογω βιταμινων) πιπερια κοκκινη και μπανανα (εχει πολυ καλιο) και δενει και την συνταγη. σιγουρα γαριδες και σκορδο. ειχα βαλει και σογια ακατεργαστη φυσικα αλλα δεν εβρισκα μετα. θα μπορουσαμε νομιζω να την βαλουμε και στο φουρνο να την κανουμε αποξηραμενη;;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δοκίμασε τότε την συνταγη που σου έστειλα χωρίς καρδιά την τρώνε αρκετά καλά

Κάτι τέτοιο σκέφτομαι και γω. Ίσως με 1-2 προσθαφαιρέσεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

καλησπερα και απο μενα. αν και εχω πει πολλες φορες να φτιαξω και εγω μια τετοια τροφη χωρις καρδια τελικα δεν το εχω κανει ποτε. παντως απο προσωπικη εμπειρια μιλαω παντα, εγω δεν ειχα προβληματα με την καρδια. εχω δισκους 4 και 5 χρ οι οποιοι δεν εχουν φαει ποτε ξηρη τροφη και οποτε εχω ριξει νομιζουν οτι βρεχει και βγαζουν ομπρελλα!!!!! παντως μια που μπηκε θεμα θα φτιαξω και εγω να δω αν θα την φανε. τα υλικα που χρησιμοποιω ειναι σπανακι, καροτα, μπροκολο (οχι παντα, αλλα εχω διαβασει οτι το βαζουν σε συνταγες σε μικρη ποσοτ, λογω βιταμινων) πιπερια κοκκινη και μπανανα (εχει πολυ καλιο) και δενει και την συνταγη. σιγουρα γαριδες και σκορδο. ειχα βαλει και σογια ακατεργαστη φυσικα αλλα δεν εβρισκα μετα. θα μπορουσαμε νομιζω να την βαλουμε και στο φουρνο να την κανουμε αποξηραμενη;;

Δεν ξέρω ρε φίλε τι να πω. Ταίζω και γω χρόνια καρδιά και αγοραστή και home made αλλά έχω την εντύπωση πως έχουν συνέχεια θέματα με το έντερο τους και γι αυτό το ψάχνω. Ταίζω και σπιρουλλινα αλλά δεν νομίζω πως είναι 100% εντάξει.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νομίζω πως θα κάνω μια προσπάθεια να ενώσω όσες συνταγές γνωρίζω (και όσες θα στείλετε ακόμη) σε μια, συγκεντρώνοντας όμως μόνον τα λαχανικά που συμπεριλαμβάνουν.

Το θέμα είναι πως χειριζόμαστε το κάθε λαχανικό.

Για παράδειγμα:

Σπανάκι : Το ζεματίζουμε σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, και αφού κρυώσει το αλέθουμε στο μπλέντερ.

Αρακάς : Η ίδια διαδικασία με το σπανάκι. Σε μερικές περιπτώσεις πιέζουμε τον αρακά για να κρατήσουμε μόνον την σάρκα, και σε άλλες αλέθουμε τα πάντα για να εκμεταλλευτούμε όλες τις φυτικές ίνες που διαθέτει.

Μπρόκολο

Μαρούλι

Καρότο

Πάπρικα γλυκιά σε σκόνη (δεν είναι λαχανικό αλλά υπάρχει σε πολλές συνταγές): Συμπληρώνουμε μερικές (ανάλογα την συνολική ποσότητα) κουταλιές της σούπας στο τελικό μείγμα.

Σκόρδο: Αλέθουμε μερικές σκελίδες σκόρδο ωμό και προσθέτουμε στο μίγμα.

Μπανάνα (πολύ ώριμη). Την προσθέτουμε αλεσμένη στο τελικό μίγμα για να λειτουργήσει και σαν ομογενοποιειτής (όπως τα φύλλα ζελατίνας) αλλά και να δώσει αρώματα.

Φύλλα ζελατίνης: Ανάλογα με την ποσότητα 3-4 φύλλα ζελατίνας ζαχαροπλαστικής. Τα μουλιάζουμε σε κρύο νερό για να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε στο τέλος της παρασκευής και ανακατεύουμε καλά.

Όποιος ξέρει, ας συμπληρώσει ή διορθώσει τα παραπάνω.

Συμπληρωσε αν θες ντοματα και ακτινιδιο!

Θα με θυμηθεις......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι ντομάτα έχω βάλει το ακτινίδιο δεν το δοκίμασα αλλά πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλό

Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ τάιζα αρκετό καιρό μόνο κατεψυγμένη σπιτική μοσχαροκαρδιά και δεν είχα θέμα με εντερικά απλά μετά όπως λέει και ο φίλος παραπάνω την ξηρά τροφή δεν την έτρωγαν σχεδόν καθόλου οπότε είχα θέμα όταν έπρεπε να φύγω και να ταΐζω με ταΐστρα.

Για τα εντερικά τώρα δες λίγο μήπως μένουν υπολείμματα τροφής και σου δημιουργούν προβλήματα, γενικά άμμος και χαλίκι έχουν ένα θεματάκι όταν ταΐζεις σπιτική τροφή σε μεγαλύτερη ποσότητα ή όταν μένουν κομματάκια τα οποία δεν έχουν αλεστεί καλά κλπ κλπ

Edited by Frog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Συμπληρωσε αν θες ντοματα και ακτινιδιο!

Θα με θυμηθεις......

Είσαι 1.000.000 χρόνια μπροστά !!!!! :bigemo_harabe_net-146:

Πως βάζουμε την ντομάτα και το ακτινίδιο όμως? ε? ε? ε?

Το ακτινίδιο υποθέτω αφού το καθαρίσουμε, κρατάμα για άλεσμα μόνον το εξωτερικό χωρίς τα σπόρια?

Την ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε και κρατάμε πάλι την σάρκα χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους?

Και όλα αυτά, στο μπόλ για ζύμωμα με όλα τα υπόλοιπα?

Στο τέλος θα το φάω εγώ, πιο πολύ σε fruit punch μου μοιάζει παρά σε τροφή για ψάρια.... :bigemo_harabe_net-74:

Κ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυριοι καλησπερα!

Ολα καλα αυτα που λετε αλλα μπορει καποιος να πει σε ενα ασχετο τις δοσολογιες και πως τα βραζουμε

( λιγο - πολυ? ) πως τα αλεθουμε,?

Edited by giorgosmarios

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είσαι 1.000.000 χρόνια μπροστά !!!!! :bigemo_harabe_net-146:

Πως βάζουμε την ντομάτα και το ακτινίδιο όμως? ε? ε? ε?

Το ακτινίδιο υποθέτω αφού το καθαρίσουμε, κρατάμα για άλεσμα μόνον το εξωτερικό χωρίς τα σπόρια?

Την ντομάτα, την ξεφλουδίζουμε και κρατάμε πάλι την σάρκα χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους?

Και όλα αυτά, στο μπόλ για ζύμωμα με όλα τα υπόλοιπα?

Στο τέλος θα το φάω εγώ, πιο πολύ σε fruit punch μου μοιάζει παρά σε τροφή για ψάρια.... :bigemo_harabe_net-74:

Κ

Μην τρελενεσαι!

Και απο τα δυο, απλα αφαιρεις τη φλουδα. Τα σπορια ειναι πολυ μικρα για να μας ενοχλησουν.

Το ακτινιδιο ειναι φουλ στη βιταμινη C και η ντοματα μαζι με τα υπολοιπα θα σου ενισχυσει και τα κοκκινα!!!

Τωρα φιλικη συμβουλη σε ολους!!!

Καλο το αλεσμα αλλα αν μπορεσετε να βρειτε μια φτηνη κρεατομηχανη θα παθετε πλακα......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυριοι καλησπερα!

Ολα καλα αυτα που λετε αλλα μπορει καποιος να πει σε ενα ασχετο τις δοσολογιες και πως τα βραζουμε

( λιγο - πολυ? ) πως τα αλεθουμε,?

Δε βραζεις τιποτα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Νινταλ καλησπερα!

Απο δοσολογιες?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κυριοι καλησπερα!

Ολα καλα αυτα που λετε αλλα μπορει καποιος να πει σε ενα ασχετο τις δοσολογιες και πως τα βραζουμε

( λιγο - πολυ? ) πως τα αλεθουμε,?

Δεν βράζεις τα λαχανικά, απλά ζεματίζεις σπανάκι και/ή μαρούλι.

Αν δεν έχεις μηχανλη του κιμά εύκαιρη (κανείς δεν έχει :) ) χρησιμοποιείς το multi της συζύγου.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×