Jump to content

Το Πιο Ήσυχο Δωμάτιο Του Πλανήτη!


Recommended Posts

Το πιο ήσυχο μέρος στον κόσμο είναι ένα δωμάτιο στη Μινεάπολη της Μινεσότα και το περισσότερο που έχει αντέξει κανείς κλεισμένος μέσα σε αυτό είναι 45 λεπτά!

Ο «θάλαμος χωρίς αντήχηση» (anechoic chamber) στο Orfield Laboratories απορροφά περισσότερο από το 99.9% του ήχου, αφαιρώντας κυριολεκτικά κάθε ήχο, εκτός από εκείνους που κάνουν οι άνθρωποι ή τα αντικείμενα που εισέρχονται στο θάλαμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τέτοιου τύπου θάλαμοι χρησιμοποιούνται ώστε να μπορέσει κανείς να ακούσει του ήχους που κάνουν οι διακόπτες, οι κινητήρες αυτοκινήτων και άλλοι μηχανισμοί, χωρίς εξωτερική παρέμβαση.

«Θα ακούσετε τον χτύπο της καρδιά σας, μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε τους πνεύμονές σας ή το στομάχι σας. Στον συγκεκριμένο θάλαμο, μετατρέπεστε εσείς οι ίδιοι σε ήχο», εξηγεί ο Orfield, ενώ τονίζει πως «αν είσαι μέσα στον θάλαμο για περισσότερο από 30 λεπτά, θα πρέπει να κάθεσαι σε καρέκλα», αφού εξαιτίας της έλλειψης εξωτερικών ήχων είναι δύσκολο κανείς να προσανατολιστεί.

Σε ακραίες περιπτώσεις η αισθητηριακή έλλειψη είναι εξουθενωτική. Οι αστροναύτες της NASA εκπαιδεύονται μέσα σε δεξαμενές νερού μέσα στο δωμάτιο, μία εμπειρία που προκαλεί παραισθήσεις, αφού το σώμα προσπαθεί να δημιουργήσει αισθήσεις από το πουθενά.

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/537688/to-pio-isuho-domatio-tou-planiti/

Ιδανικό για ενυδρείο..!

Link to comment
Share on other sites

Ακολουθωντας το λινκ, το πρωτο σχολιο στη σελιδα απλα τα σπαει.... :bigemo_harabe_net-64:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...