Jump to content

ΤΖΑΜΙ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ


tony

Recommended Posts

Γεια σας παιδια εχω ενα προβληματακι με το τζαμι του ενυδρειου μου (100 λτ.) στο μπροστηνο τζαμι εχουν εμφανιστη κατι σαν μεμβρανες κυκληκες χρςματοσ λαδι ,πριν ενα μηνα εβαλα κατι μωρα apple snails 7 περιπου κα8ε μερα που περναγε εβλαπα πανω στα τζαμια του ενυδρειου κατι σαν μεμβρανες κιτρινες μικρες κυκληκες που μεσα ειχαν κατι μικρες τελιτσες (σαν αυγουλακια) μετα απο 2 μερες εκσαφανηστηκαν τωρα μετα απο 1 μηνα εχουν βγει κατι διαφορετικες μεμβρανες λαδι χρωμα και εχουν γεμισει το μπροστινο τζαμι τι λετε να ειναι αλγη ,περιτοματα απο τα apple snails ,η τιποτα αλλο σοβαρο ?Επισης αν κοιταξεις το ενυδρειο απο τα πλαγια η μεσα μερια του τζαμιου ειναι 8ολη ενω απο εξω ειναι πεντακα8αρο .

Έγινε επεξεργασία - tony
Link to comment
Share on other sites

Μήπως δεν ήταν μικρά apple snails αυτά που έβαλες?

Μήπως ήταν Ramshorn Snails? Δες ΕΔΩ πως μοιάζουν. Αν είναι Ramshorn τότε είναι αυγά που κάνουν.

Τα apple snails κάνουν τσαμπιά με αυγά εξω από το νερό σε μέρος με πολύ μεγάλη υγρασία.

Link to comment
Share on other sites

καταρχην σε ευχαριστω που ενδιαφερ8ηκες ηρ8ε ενας γνωστος μου σπιτι ειδε το ενυδρειο και ειναι αλγη τελικα οι σταμπεσ στο τζαμι .οσον αφορα για τα σαλιγκαρακια ειναι πολυ μικρα για να καταλαβω πιο ειναι απο αυτα που μου εστειλες.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν τα "μαγνητάκια" που κάνουν πολύ καλή δουλειά και σε βοηθούν στο να καθαρίζεις το τζάμι εσωτερικά πολύ εύκολα κι οι τιμές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές για τη δουλειά που κάνουν! Προσοχή, καλό είναι να αποφύγεις αυτά που είναι με ξυράφια γιατί με την ελάχιστη απροσεξία μπορείς να χαράξεις το τζάμι! Καλή συνέχεια...

Link to comment
Share on other sites

Thank you 8α παω αυριο να αγορασω..τα ηξερα τα "μαγνητακια" αλλα δεν το περιμενα οτι 8α μου συμβει , φταιει και το γεγονος οτι δεν εχω πλακοστομο μεσα.. my fault ...ευχαριστω και παλι.

Έγινε επεξεργασία - tony
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...